Hyppää sisältöön

Suomen Hippos ei salli toiminnassaan kiusaamista, häirintää tai väkivaltaa missään muodossa

yleiskuva tallin käytävältä

Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Hevosala kantaa vastuunsa niin hevosten kuin ihmisten hyvinvoinnista, ja raviurheilun ja hevoskasvatuksen strategiassa 2021-2024 hevosen hyvinvoinnin rinnalle on nostettu ihmisten hyvinvointi. Suomen Hippoksen ja sen jäsenyhteisöjen toiminnassa kiusaaminen, seksuaalinen häirintä ja väkivalta ovat kaikissa muodoissaan kiellettyjä, eikä niitä tule hyväksyä missään oloissa.

Hevosalan toimintaympäristöt ja tapahtumat tarjoavat ainutlaatuisen, kulttuurisesti rikkaan ja pitkien perinteiden toimintaympäristön, joka on tänä päivänä kaikkien kiinnostuneiden saavutettavissa ikään, sukupuoleen, taustaan tai rajoitteisiin katsomatta. Toimintaympäristön turvallisuuden takaa kaikkien alan toimijoiden sitoutuminen epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

Talliympäristössä vallitsee luonnostaan tasavertainen ja turvallinen henki: hevonen ei syrji tai erottele. Hevosen ja ihmisen välinen vuorovaikutus vahvistaa tunnetaitoja, itsetuntoa ja elämänhallintaa. Talliympäristö tarjoaa lapsille ja nuorille kehittävän ja kasvattavan ympäristön – näin tulee olla jatkossakin ja jokaisen alalla toimivan ihmisen kokemuksissa.

Hevosharrastukset ja hevosurheilu ovat suurten tunteiden toimintaa. Näihin tunteisiin eivät kuulu pelko epäasiallisen käytöksen kohteeksi joutumisesta tai syrjityksi tulemisesta – sanallisesti tai fyysisesti. Jos henkilö kokee tulleensa kohdelluksi epäasiallisesti ja epäkunnioittavasti, asia tulee aina ottaa vakavasti. Jokaisen vastuuseen kuuluu häirinnän kitkeminen, tilanteisiin puuttuminen ja rajojen asettaminen.

Jokainen hevosalalla toimiva on osaltaan vastuussa turvallisen harrastus- ja toimintaympäristön vaalimisesta – jos koet, näet tai kuulet kiusaamisesta, häirinnästä tai väkivallasta, toimi!

Suomen Hippos pyrkii edistämään yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa kaikessa toiminnassaan. Tavoitteena on tarjota kaikille raviurheilun ja hevoskasvatuksen parissa mukana oleville hyvä ilmapiiri ja yhdenvertainen ympäristö, jossa jokainen saa olla oma itsensä.

Suomen Hippoksella ja sen jäsenyhteisöillä on nollatoleranssi häirintään ja syrjintään, mikä tarkoittaa sitä, että minkäänlaista häirintää tai syrjintää ei suvaita ja kaikki tapaukset otetaan vakavasti.

Suomen Hippos on mukana Väestöliiton ja suomalaisen urheilun Et ole yksin -hankkeessa, jonka päämääränä on ennaltaehkäistä ja vähentää kiusaamista, seksuaalisen häirinnän ja kaikenlaisen väkivallan kokemuksia urheilussa. Et ole yksin on tukipalvelu, johon urheilija tai urheilutoimija voi olla yhteydessä ja saada apua. Tutustu tarkemmin: www.etoleyksin.fi

Et ole yksin -hanke on kehitetty yhteistyössä seitsemän lajiliiton ja Olympiakomitean kanssa. Yhteistyölajiliitot ovat olleet Jääkiekkoliitto, Palloliitto, Salibandyliitto, Uimaliitto, Koripalloliitto, Voimisteluliitto ja Lentopalloliitto. Lajiliittojen ja Olympiakomitean viestintää hankkeesta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Yhteistyötä tehdään tiiviisti myös Suomalaisen urheilun eettisen keskuksen SUEK:in, Suomen Valmentajien, Olympiakomitean sekä muiden lajiliittojen ja urheiluseurojen kanssa. Hanketta suojelee tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Väestöliiton Et ole yksin -hankkeen toimintaa rahoittaa Veikkaus.

Suomen Hippos ry – vastuullisuus