Hyppää sisältöön

Suomen Hippos ei hyväksy italialaisen Vincenzo Piscuoglio Dell’Annunziatan ajotapoja raviurheilun MM-kisoissa

Hippos-logo

Raviurheilun MM-kisat ajettiin Yonkersin radalla New Yorkissa lauantai-iltana. Kilpailussa ei ollut edustettuna suomalaisia hevosia.

Kilpailun voitti Italiassa valmennettava, Norjassa syntynyt Cokstile. Hevosta ohjasti italialainen Vincenzo Piscuoglio Dell’Annunziata, joka valitettavasti lähdön aikana syyllistyi täysin sopimattomaan hevosen kohteluun toistuvilla ajovitsan iskuilla sekä nykimällä hevosta rajusti suusta. Cokstile on tuttu myös suomalaiselle raviyleisölle voitettuaan tänä vuonna Finlandia-ajon. Hevosta ohjasti tuolloin ruotsalainen Christoffer Eriksson.

Suomen Hippos ei hyväksy Dell’Annunziatan toimintaa kilpailun aikana.

”Yonkersin loppusuoran tapahtumat eivät edusta sellaista raviurheilua, jota me haluamme edistää. Tällainen hevosten kohtelu ei ole sallittua Suomessa, ja se merkitsisi meillä välittömästi ravikilpailuihin osallistumisen sulkemista”, toimitusjohtaja Minna Mäenpää Suomen Hippoksesta kommentoi.

”Suomen Hippos vaikuttaa parhaillaan Euroopan ravijärjestön UET:n toimintaan yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa muuttaaksemme kaikkien maiden toimijoiden asenteita ja hevosten hyvinvointiin liittyviä määräyksiä. Tavoitteena on saada muutoksia sääntöihin jo seuraavassa UET:n yleiskokouksessa tammikuussa 2023. Myös kansainvälisellä tasolla on huolehdittava vahvasti raviurheilun yhteiskunnallisesta hyväksyttävyydestä, mikä mahdollistaa hienon urheilun tulevaisuuden”, Mäenpää jatkaa.

Alan hyväksyttävyys ja hevosten hyvinvointi tulevat olemaan keskeisiä teemoja myös ensi syksyn raviurheilun maailmankongressissa.

Viime vuosina Pohjoismaissa on liikuttu varsinkin ajotapasääntöjen osalta systemaattisesti kohti yhteispohjoismaista linjaa. Suomessa ajotaparikkeet ovat vähentyneet selvästi kuluneen 10 vuoden aikana, ja edellisen kerran ajotaparikkeiden tulkintaa tiukennettiin merkittävästi vuoden 2022 alussa.

Poistettu 17.10.2022: kohta liittyen Dell’Annunziatan lisenssiin Suomessa