Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen valtuuskunnan kevätkokous keskusteli vilkkaasti raviurheilun kehittämisestä

Kuva: Maisa Hyttinen

Suomen Hippoksen valtuuskunta kokoontui sääntöjen mukaiseen kevätkokoukseensa Vermo Areenalle keskiviikkona 24.5. Keskustelun erityishuomiossa olivat ennen kaikkea ravikilpailutoiminnan järjestäminen, pelimarkkinan muutokseen varautuminen ja raviurheilun nuorisotoiminnan tila. 

Kokouksen aluksi pidettiin hiljainen hetki kolme vuosikymmentä raviurheilun vedonlyöntijohtajana toimineen Raimo Dahlmanin poismenon johdosta.

Valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Haanketo korosti avauspuheenvuorossaan tarvetta tehdä yhteistyötä hevosalan muutostilanteessa sekä jokaisen toimijan vastuuta ja roolia olla mukana alan kulttuurinmuutoksessa.

Valtuuskunta sai kokouksessaan kattavan katsauksen Suomen Hippoksen toimintaan. Puheenjohtaja Antti Lehtisalo painotti esityksessään hyvää keskusteluyhteyttä maa- ja metsätalousministeriön kanssa sekä Suomen Hippoksen tekemää vaikuttamistyötä koskien hallitusohjelmaneuvotteluja. Lisäksi hän painotti ennen kaikkea yhteistyön merkitystä toimintaympäristön muutoksessa.

”Toivoisin, että niin Suomen Hippoksen valtuuskunta ja hallitus kuin ratojen ja liittojen toimijat korostaisivat positiivista yhteistoiminnan merkitystä. Meidän pitää pystyä muodostamaan oikeanlainen ja kunnioittava asiakaspalvelusuhde kaikkien toimijoiden välillä”, Antti Lehtisalo painotti.

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää kertoi valtuuskunnalle Hippoksen operatiivisen toiminnan ajankohtaisista asioista, muun muassa organisaation muutosneuvotteluista, vaikuttamistyöstä sekä juhlavuoden toimenpiteistä.

Valtuuskunta keskusteli erityisesti nuorisotoiminnan kehittämisestä niin poniraviurheilun kuin harrastustoiminnan kehittämisen näkökulmasta, ravipäivien ja kilpailutoiminnan jakautumisesta sekä pitkän aikavälin tarpeesta nostaa hevosmääriä ja lajisuosiota.

Ajankohtaisten asioiden lisäksi valtuuskunta sai katsauksen rahapelimarkkinan muutokseen ja sen vaikutukseen hevospelaamisen tulevaisuuden ja hevosalan näkökulmasta Inside Track Oy:n Pertti Koskenniemen toimesta.

Valtuuskunta vahvisti Hippoksen talous- ja hallintopäällikkö Soile Toivasen esittelemän vuoden 2022 tilinpäätöksen sekä tilintarkastuskertomuksen. Suomen Hippoksen tilikauden tulos oli 175 996 alijäämäinen. Talouden osalta Hippoksen toimitusjohtaja avasi muutostilanteen vaikutuksia ja tehtyjä toimenpiteitä talouden tasapainottamiseksi. Valtuuskunta myönsi vastuuvapauden hallitukselle ja toimitusjohtajalle tilivuodelta 2022 ja vahvisti tuotonjaon perusteet vuodelle 2024.

Lisäksi hallitus vahvisti ennakkopäätöksen vuosien 2026-2028 Kuninkuusravien järjestämisoikeuksien päätöksen siirrosta valtuuskunnan syyskokoukseen 2023. Ennakkopäätös tarvittiin, sillä koronavuosien takia valintojen aikataulu muuttui, ja järjestämisoikeuksista päättäminen kevätkokouksessa olisi aikataulullisesti ollut kohtuuton Kuninkuusraveja hakeville raviradoille. 

Tutustu Suomen Hippoksen vuosikertomukseen.

Lisätietoja:

Suomen Hippoksen valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Haanketo, p. 040 588 9005

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, p. 040 511 2067