Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen sääntö- ja lisenssivaliokunta käsittelevät raviurheilijoiden huhtikuussa saamat sakkotuomiot

Hippos-logo

Suomen Hippoksen sääntö- ja lisenssivaliokunta käsittelee toukokuun kokouksessaan ravivalmentajan saamaa sakkotuomiota seksuaalisesta ahdistelusta. Tuomio jäi voimaan Rovaniemen hovioikeuden päätöksellä 15.4. Valiokunta arvioi myös tuomion seuraamukset. 

Samassa kokouksessa käsitellään myös 8.4. julki tulleen Pohjanmaan käräjäoikeuden antama ravivalmentajan sakkotuomio eläinsuojelurikoksesta.  

”Asiat ovat erittäin ikäviä, eikä niitä pitäisi tapahtua missään raviurheilun ja hevoskasvatuksen parissa. Tällaiset tapaukset käsitellään meillä lähtökohtaisesti aina vastaavalla tavalla, eli toimisto valmistelee asiat sääntö- ja lisenssivaliokunnan käsittelyyn, ja sen jälkeen hallitus tekee päätökset valiokunnan esityksen pohjalta. Hallituksen päätökset ovat myös julkisia. Asianmukaisen valmistelun ja päätöksenteon sekä oman toiminnan kehittämisen takia tässä toimitaan sovitun prosessin mukaan. Molempien tapausten osalta valmistelu ja taustaselvitykset on käynnistetty heti tuomioiden tultua”, kertoo toimitusjohtaja Minna Mäenpää 

Ravikilpailusääntöjen rikkomisesta voidaan määrätä kilpailukieltoa ja/tai sakkoja. Suomen Hippoksen sääntö- ja lisenssivaliokunta voi määrätä ajo- tai kilpailukieltoa sekä peruuttaa toimijalle myönnetyn lisenssin raviurheilun maineen vahingoittamisen perusteella, lain eläinten hyvinvoinnista tai muiden vastaavien eläinten hyvinvointia turvaavien määräysten rikkomisen johdosta, tai muista erittäin painavista syistä, kuten törkeästä tai epäammattimaisesta käyttäytymisestä kilpailutapahtumissa tai toistuvista törkeistä ravikilpailusääntörikkomuksista.  

Suomen Hippos tarkastelee kevään aikana myös ravikilpailusääntöjä sekä muita tapoja linjata vastaavien tapausten käsittelyä.  

”Häirintä tai hevosten epäasiallinen kohtelu eivät kuulu raviurheiluun ja kaikki esiin tulleet tapaukset otetaan vakavasti. On erittäin tärkeää, että kukaan ei jää yksin näissä tilanteissa ja että tilanteisiin puututaan.”  

Toimintaohjeita häirinnän tunnistamiseksi ja siihen puuttumiseksi: 

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, minna.maenpaa@hippos.fi tai p. 040 511 2067.