Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen hallitustiedote 23.11.2021

Kuva:Hippos/Ville Vuorinen

Suomen Hippoksen hallituksen vuoden neljästoista kokous järjestettiin Espoossa tiistaina 23. marraskuuta.

Hallitus hyväksyi muutokset ja tarkennukset vuoden 2022 ravikilpailusääntöihin ja lisenssijärjestelmään. Ravikilpailusääntöjen ja lisenssijärjestelmän muutoksista tiedotetaan kokonaisuutena erikseen.

Hallitus käsitteli kylmäveriyhteistyötä ravikilpailutoiminnan osalta. Hallitus ohjeisti Hippoksen toimiston tarkastelemaan kokonaisuutta ja valmistelemaan esityksen kylmäverilähtöjen mahdollisesta osittaisesta rajaamisesta vain suomenhevosille vuonna 2022. Asiaa käsitellään uudelleen hallituksen seuraavassa kokouksessa.

Hallitus hyväksyi suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten jalostusohjesääntöjen muutokset jalostusvaliokunnan esityksen mukaisesti. Jalostusohjesääntöjen muutoksia on valmistelu yhteistyössä rotuyhdistysten ja muiden toimijoiden kanssa. Jalostusohjesäännöt toimitetaan Ruokavirastoon hyväksyttäväksi. Jalostusohjesääntöjen muutoksista tiedotetaan kokonaisuutena erikseen.

Toimitusjohtaja kävi katsauksen ajankohtaisiin asioihin. Ajankohtaisissa asioissa käsiteltiin mm. eläinten hyvinvointilakia, joka on lausuntokierroksella 14.1.2022 saakka sekä Kavioliigan markkinointikampanjaa. Myös Olympiakomitean päivitetty strategia oli osana ajankohtaiskatsausta.

Suomen Hippoksen hallitus kokoontuu seuraavan kerran perjantaina 17. joulukuuta.

 

Suomen Hippos ry, hallituksen puolesta

Puheenjohtaja Kari Eriksson, p. 0400 685 036

Toimitusjohtaja Sami Kauhanen, p. 040 077 2469