Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen hallituksen kokoustiedote 9.1.2024

Suomen Hippoksen hallitus käynnisti vuoden keskustelemalla tulevista muutostarpeista ja hevosalan tulevaisuudesta sekä ilmaisi keskustelussaan huolen hevosalan toimijoiden jaksamisesta kiristyvässä yhteiskunnallisessa taloustilanteessa. Hallitus valitsi kokouksessa edustajat valiokuntiin ja muihin toimielimiin vuodelle 2024. Timo Korvenheimo aloitti hallituksen uutena jäsenenä.  

Kokous aloitettiin puheenjohtaja Antti Lehtisalon alustuksella hevosalan tilanteeseen ja tulevan vuoden tärkeimpiin tehtäviin. Keskustelussa todettiin, että hevosalan rahoitus on vuodelle 2024 vakaa, mutta rahoitukseen tulevaisuudessa vaikuttava pelimarkkinan muutoksen valmistelu etenee nyt nopealla aikataululla ja tulee edellyttämään Suomen Hippokselta kannan muodostamista alkuvuodesta. Lisäksi todettiin, että erityisesti aktiivisen kilpailutoiminnan, hevoskasvatuksen ja omistamisen sekä lajin vetovoimaisuuden tukeminen ovat avainasemassa alkavana vuonna.

Hallitus keskusteli myös yhteiskunnan taloudellisen tilanteen sekä alan muutospaineiden vaikutuksista alan toimijoihin. Hallitus totesi, että niin jäsenjärjestöjen työntekijöiden kuin laajemmin alan toimijoiden työhyvinvointia on pyrittävä tukemaan tänä vuonna.

Hallitus valitsi kokouksessaan Suomen Hippoksen edustajat valiokuntiin ja muihin toimielimiin vuodelle 2024.

Lisäksi hallitus käsitteli Hippos-organisaation muutoksia osana organisaation kehittämistä. Vastuu kasvattamisen ja omistamisen osaston hallinnollisesta ja henkilöstön johtamisesta siirtyy tammikuussa osaston ratsu- ja ponitiimin esihenkilönä toimineelle Tea Niemelle, jolla on lisäksi asiavastuu ratsuhevosten ja ponien kasvatukseen ja omistamiseen liittyvissä asioissa. Kasvattamisen ja omistamisen johtaja Kimmo Lampinen puolestaan jatkaa asiajohtajana suomenhevosten ja lämminveristen ravihevosten kasvatukseen ja omistamiseen liittyvissä asioissa sekä vastaa viranomaisyhteistyöstä. Muutoksen myötä Tea Niemi tulee osaksi johtoryhmää.

Tämän lisäksi kilpailuosasto tekee jatkossa asiantuntijayhteistyötä Lännen ratojen (Forssa, Turku ja Teivo) kilpailupäällikkö Iivari Ingvesin kanssa. Ingvesin tehtävänä on divisioonalähtöjen suunnittelu sekä nuorten hevosten kilpailupolun rakentaminen. Ingvesin roolin osalta on sovittu kokeilujaksosta, joka kestää toukokuun loppuun saakka.

Hallitus sai kokouksessa tilannekatsauksen tulevaisuuden hevospelivaihtoehtojen etenemisestä ja vaikutuksesta alan kokonaisrahoitukseen yksinoikeus- ja monilupajärjestelmien välillä. Hallitus kävi laajan keskustelun molempien vaihtoehtojen hyvistä puolista sekä riskeistä. Hallitus totesi, että keskustelun rinnalle tarvitaan poliittinen näkemys ja yhteisymmärrys siitä, miten hevosalan kokonaisrahoitus turvataan molemmissa järjestelmissä. Hippoksen toimisto valmistelee valtuuskunnan koolle kutsumista kannan muodostamiseksi hevospelivaihtoehdoista.

Ajankohtaisissa asioissa hallitus sai katsauksen mm. Ypäjän Hevosopiston tilanteesta omistajien näkökulmasta.

Seuraava hallituksen kokous järjestetään torstaina 8.2.

Suomen Hippoksen hallituksen puolesta,

Puheenjohtaja Antti Lehtisalo, p. 040 521 8243

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, p. 040 511 2067