Hyppää sisältöön

Suomen Hippoksen 50-vuotisjuhlavuosi käynnistyy tammikuussa

Kuvituskuva

Juhlavuoden tunnus, suunnittelu: Eija Lampela

Juhlavuosi näkyy koko vuoden Suomen Hippoksen ja sen jäsenjärjestöjen tapahtumissa ja teoissa – myös hevosyhteisön ulkopuolella. Juhlavuoden teema on yhteisöllisyys, ihmiset ja tarinat, ja se tulee näkymään myös juhlavuoden visuaalisessa ilmeessä.

Suomen Hippos juhlii vuonna 2023 keskusjärjestön perustamisen 50-vuotisjuhlavuotta. Hippos perustettiin Suomen Ravirenkaan ja Hevostalouden keskusliiton yhdistyttyä vuonna 1973 ja tänä päivänä siihen kuuluu yhteensä 129 jäsenjärjestöä.

”Juhlavuosi on toki keskusjärjestön ja sen jäsenjärjestöjen juhla, mutta Hippos ja sen jäsenjärjestöt edustavat monipuolisesti hevoskasvatusta, raviurheilua ja hevosalaa kokonaisuudessaan. Me haluamme juhlistaa ennen kaikkea tämän päivän elävää hevosalan yhteisöä: sen ihmisiä, hevosia ja vetoavia tarinoita”, kertoo toimitusjohtaja Minna Mäenpää.

Juhlavuoden virallinen tunnus mukailee keskusjärjestön graafista ilmettä. Virallisen tunnuksen rinnalle tullaan kuvittamaan myös hevosalan monipuolisuutta kuvaava rinnakkaistunnusten joukko, joka tulee vapaasti jäsenyhteisöjen ja hevosalan toimijoiden käyttöön.

”Juhlavuoden ilme ja siihen liittyvät materiaalit luodaan niin, että jokaisen toimijan merkitys alalle tunnistetaan ja jokainen jäsenjärjestö voi hyödyntää juhlavuoden materiaalia omassa viestinnässään. Samalla haluamme ilmentää alan monipuolisuutta, sillä hevosalan toimijoilla on keskeinen rooli myös keskusjärjestön työssä”, Mäenpää kertoo.

Juhlavuosi käynnistyy toden teolla ravivuoden 2022 parhaat palkitsevassa Ravigaalassa, ja tulee näkymään raviradoilla, hevosjalostusliittojen ja muiden jäsenjärjestöjen tapahtumissa. Juhlavuosi halutaan ulottaa myös hevosyhteisön ulkopuolelle niin hevosalan yhteiskunnallisten tekojen, kuin ihmisen ja hevosen yhteistyötä ja hevosalan tarinoita kuvaavan valokuvanäyttelyn kautta.

Lisätietoa:

Viestintä- ja markkinointijohtaja Saara Iivari, saara.iivari@hippos.fi