Hyppää sisältöön

Reija Junkkari Suomen Hippoksen antidopingtyöstä vastaavaksi eläinlääkäriksi 

Kuvituskuva

Reija Junkkari aloittaa Suomen Hippoksen antidopingtyöstä vastaavana asiantuntijaeläinlääkärinä.

Eläinlääkäri Reija Junkkari aloittaa Suomen Hippoksen antidopingtyöstä vastaavana asiantuntijaeläinlääkärinä. Työsopimus on osa-aikainen ja voimassa vuoden loppuun.  

Junkkari aloittaa työssään välittömästi, perjantaina 22.9. ja tulee vahvistamaan eläinlääkärityötä asiantuntijaeläinlääkäri Martti Talan jäädessä eläkkeelle lokakuun alussa. Tala jatkaa Hippoksen tukena tarpeen mukaan työhön kutsuttavassa konsultoivassa roolissa. Asiantuntijaeläinlääkäri Susanna Mäki vastaa Suomen Hippoksen hevosten hyvinvointityöstä, ja tekee loppuvuoden ajan 80 % työaikaa ennen joulukuun alussa alkavaa vanhempainvapaataan. Lisäksi asiantuntijaeläinlääkäreitä työssään auttaa tiiviisti kilpailusihteeri Tanja Mäkeläinen, ja osana eläinlääkäritiimiä toimii myös kasvatuksen ja omistamisen johtaja Kimmo Lampinen vastaten mm. lainsäädäntöön liittyvästä valmistelutyöstä.  

”Hevosten hyvinvoinnin varmistaminen on osa koko hevosalan ja jokaisen Hippoksen työntekijän työtä, mutta olemme tietoisesti halunneet viime vuosina vahvistaa eläinlääkärityötä rakentamalla tiimin, joka pystyy valvonnan ja kouluttamisen ohella myös kehittämään toimintaa. Vuoden 2024 osalta tarvittavat resurssit selkeytyvät loppuvuoden aikana”, Suomen Hippoksen toimitusjohtaja Minna Mäenpää kertoo.  

Reija Junkkari toimi 1,5 vuotta Suomen Hippos ry:n asiantuntijaeläinlääkärinä ennen palaamista praktiikkaeläinlääkärin työhön. Samalla Reija on jatkanut Eläinkilpailuiden antidopingtoimikunnan jäsenenä, joten tämän kautta hänelle on luontevaa ottaa laajempaa vastuuta tästä kokonaisuudesta raviurheilun osalta. Päätoimenaan Junkkari toimii Tampereen Vuoreksessa oman pieneläinvastaanoton eläinlääkärinä.  

Työni hevosten lääkeainevalvonnan parissa on jatkunut koko ajan Eläinkilpailujen antidopingtoimikunnan muodossa ja olen pitänyt tiiviisti yhteyttä Hippokseen. Viihdyin työssäni Hippoksessa todella hyvin ja jäin kaipaamaan työyhteisöä, vaikka silloinen elämäntilanne johti ratkaisuun järjestää työ lähemmäs kotia. Tämä mahdollisuus olla taas osa keskusjärjestön toimintaa on todella mieleinen, ja koen, etten oikeastaan koskaan edes lähtenyt Hippoksesta, Reija Junkkari kertoo. 

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Minna Mäenpää, minna.maenpaa@hippos.fi tai p. 040 511 2067