Hyppää sisältöön

Kooste Suomen Hippoksen hallituksen kokouksesta 3.9.2021

yleiskuva ravurista

Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Suomen Hippoksen hallitus kokoontui perjantaina. Vuoden 10. kokouksen asialistalla olivat muun muassa vuoden 2022 ravikilpailupäivien vahvistaminen sekä ajantasaiseen kuluttaja-asiakasymmärrykseen keskittyneen työryhmän loppuraportti.

Hallitus jatkoi vuoden 2022 ravikilpailutarjonnan valmistelua, kun se vahvisti kilpailupäivien määrät ja profiilit radoittain. Edellisessä kokouksessaan se päätti, että 55 lauantaita jaetaan valtakunnallisesti vuoden 2021 mukaisesti, lisäksi yksi lisälauantai kilpaillaan Lappeenrannassa. Keskiviikkoraveista järjestetään 48 Vermossa, minkä lisäksi yksi keskiviikko ajetaan Porissa, Jyväskylässä, Joensuussa ja Oulussa. Perjantaina hallitus vahvisti kilpailupäivien määrät ja profiilit radoittain. Vuonna 2022 maakuntaratojen kilpailupäivien kokonaismäärä on 429 ja kesäradoilla kilpaillaan 46 päivänä. Yhteensä kilpailupäiviä on näin 475, mikä on yksi päivä enemmän kuin kuluvana vuonna. Kilpailukalenteri julkaistaan kokonaisuudessaan sen valmistuttua.

Hallitus kävi lähetekeskustelun tulevien vuosien raviratojen investointitukien kohdentamisesta ja päätti tehdä kyselyn maakuntaradoille investointitarpeista. Investoinneissa painotetaan strategian kohtaa Elämyksellinen ja kiinnostava raviurheilu, ja päätökset investointitukiesityksestä tehdään lokakuussa.

Hallitus merkitsi tiedoksi kehitys- ja markkinointipäällikkö Tomi Himangan esittelemät uudistetun Kavioliigan konseptin sekä strategiasta johdetun kehitysprojektin, asiakasymmärrystyöryhmän työn loppuraportin. Kavioliigan uudistuksista tiedotetaan laajemmin lähiaikoina. Ajantasaiseen kuluttaja-asiakasymmärrykseen keskittynyt työryhmä totesi, että yleisömäärän lasku ravitapahtumissa on pitemmän aikavälin trendi, ja kuluttajakäyttäytymisen pysyvien muutosten myötä digiseuraaminen on tullut osaksi raviurheilua. Koronarajoitusten lievennyttyä yleisö ei ole palannut raviradoille odotetusti, mutta vastaavasti Veikkauksen digiasiakkaiden määrä on ollut korona-aikana ennätyksellisen korkealla. Poikkeusaika on edesauttanut myös raviratojen verkkokauppojen ja sähköisen lipunmyynnin kehitystä.

Työryhmä muistuttaa, että raviurheilusta erittäin tai melko kiinnostuneita on täysi-ikäisestä väestöstä 16 prosenttia, eli noin 700 000 henkilöä – potentiaalia on siis olemassa, ja oikeat henkilöt täytyy tavoittaa oikeilla viesteillä. Näiden kohderyhmien tavoittamiseksi työryhmä määritteli tärkeimmät asiakasryhmät ja listasi raviradoille ja Hippokselle syksyn aikana käynnistettävät toimenpiteet.

Hallitus päätti järjestää valtuuskunnan syyskokouksen keskiviikkona 24. marraskuuta pääkaupunkiseudulla.

Kokouksen lopuksi hallitus kävi lähetekeskustelun valtuuskunnan hyväksymän raviratojen foorumin muodostamisesta ja ravialueista, joilta valitaan edustajat foorumiin.

Suomen Hippoksen hallitus kokoontuu seuraavan kerran 17. syyskuuta.

Lisätiedot:

Kari Eriksson, hallituksen puheenjohtaja, Suomen Hippos
p. 050-068 5036
kari.eriksson@hippos.fi

Sami Kauhanen, toimitusjohtaja, Suomen Hippos
p. 040-077 2469
sami.kauhanen@hippos.fi