Hyppää sisältöön

Hippoksen valtuuskunta kokoontui kevätkokoukseen

Hippoksen valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Haanketo, hallituksen puheenjohtaja Kari Eriksson sekä toimitusjohtaja Minna Mäenpää valtuuskunnan kevätkokouksessa. Kuva: Juho Hämäläinen

Valtuuskunta kunnioitti tiistaina 17.5. kokouksen aluksi hiljaisella hetkellä joukostamme poistuneita Ilmari Halista ja Lauri Kokkoa. Kokouksen puheenvuoroissa korostettiin alan toimijoiden yhteistyötä, edunvalvonnan ja yhteiskunnallisen hyväksyttävyyden sekä lajin houkuttelevuuden merkitystä.

Suomen Hippoksen valtuuskunnan puheenjohtaja Olavi Haanketo avasi valtuuskunnan kevätkokouksen muistuttamalla kahden vuoden poikkeusaikojen ja akuutin Ukrainan sodan koskettavan myös raviurheiluväkeä. Lisäksi Haanketo toivoi, että ravipäättäjät ymmärtävät edunvalvonnan kasvavan merkityksen ja toivoi päättäjien tukea Hippoksen toimiston ja hallituksen edunvalvonnan työlle. Viime vuonna käynnistetyn strategiakauden merkitys tunnistettiin laajasti.

”Hevonen on uuden strategiamme keskiössä ja esimerkiksi uudistetut ajotapasäännöt ja niiden juurtuminen osaksi raviväen arkea ovat oivia esimerkkejä siitä, miten hevosala on ottanut strategian omakseen”, Haanketo kertoi.

Hippoksen uusi toimitusjohtaja Minna Mäenpää kukitettiin valtuuskunnan toimesta kokouksen aluksi.

”Näitä hommia ei kukaan tee yksin. Meitä Hippoksessa saa ja pitää haastaa, mutta tehdään se avoimesti ja yhteistyössä. Vermoon muutto toi toimistoa lähemmäksi ydintoimintaa, ja se vahvistaa yhteistyötä entisestään”, Mäenpää totesi kiitossanoissaan.

Juha-Matti Mäkilä Veikkauksesta kertoi valtuuskunnalle Veikkauksen pelaamisen ja erityisesti hevospelaamisen ajankohtaisista asioista ja tulevaisuuden näkymistä ja Suomen Hippoksen viestintäpäällikkö Saara Iivari esitteli valtuuskunnalle alan vastuullisuusohjelman.

Valtuuskunta hyväksyi Suomen Hippoksen vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen vuodelle 2021 ja hallitukselle ja toimitusjohtajalle myönnettiin vastuuvapaus tilivuodelta 2021. Lisäksi valtuuskunta vahvisti tuotonjaon perusteet vuodelle 2023 esitettyjen skenaarioiden pohjalta ja valtuutti Suomen Hippoksen hallituksen jatkamaan tuotonjaon valmistelua maa- ja metsätalousministeriölle toimitettavaa tuotonjakoesitystä varten.

Suomen Hippos ry:n edustajaksi Veikkauksen hallintoneuvostoon valittiin toimitusjohtaja Minna Mäenpää. Lisäksi valtuuskunta hyväksyi palkkiosäännön ja hallintosäännön muutokset.

Muissa asioissa valtuuskunta keskusteli Eero Erkkilän ehdotuksesta Hevoskouluretki-hankkeesta, jossa Erkkilä nosti esiin ravikoulujen määrän sekä nykyisen haasteen päästä mukaan raviurheilun pariin jo lapsena. Erkkilä ehdotti Hevoskouluretki-hankkeen aktivointia osana Hippoksen toimintasuunnitelmaa, jota pidettiin keskustelussa hyvänä ja se merkittiin tiedoksi.

Lue vuoden 2021 vuosikertomus täältä.

Lisätietoja:

Hippoksen valtuuskunnan puheenjohtaja

Olavi Haanketo

puh. 040 588 9005