Hyppää sisältöön

Hippoksen hallituksen maaliskuun kokoustiedote

Suomen Hippoksen hallituksen maaliskuun kokouksessa päätettiin sakkorahaston säännöistä ja käyttösuunnitelmasta. Ajankohtaisissa asioissa keskusteltiin muun muassa Ukrainan tilanteesta, UET:n hallituksen kokouksesta ja vastuullisuusmittareista.

Hallitus hyväksyi kokouksessaan sakkorahaston säännöt ja käyttösuunnitelman vuodelle 2022. Käyttösuunnitelmassa tuomarikoulutukseen määriteltyä osuutta jaettavasta rahasta pienennettiin, sillä etäkoulutukset vähentävät koulutusten järjestämiskustannuksia merkittävästi. Lisäksi valvontalaitteistoihin on panostettu viime vuosina paljon, ja laitteistot on tällä hetkellä pääosin hyvällä tolalla, joten niihin kohdistuvaa tukea voitiin hieman vähentää. Vapautuneet osuudet kohdistettiin harjoitusraviratojen tukeen, jolla tuetaan raviurheilulle tärkeää harrastus- ja paikallistoimintaa.

Hallitus valitsi kokouksessa Suomen Hippoksen edustajiksi Hevosopisto Oy:n hallitukseen Juha Lyyskin ja Anne Laitisen. 

Turun Hippos ry:n hallitus ja Varsinais-Suomen Hevosjalostusliitto ry:n johtokunta esittivät hallitukselle Ravimuseon perustamista. Todettiin, että vastaavasta on keskusteltu aikaisemminkin ja päätettiin, että Hippos suhtautuu asiaan myönteisesti. Hallitus toivoo, että esittäjät selvittävät asiaa yhdessä Turun kaupungin kanssa konkretiaan, jotta Hippos voi arvioida paremmin, millainen rooli sillä voisi olla hankkeessa.

Muissa asioissa päätettiin antaa Härmän juhannusraveille kansainvälisen raviurheilun edistämiseksi poikkeuslupa poistaa myös alempien sarjojen kylmäverilähdöistä suomenhevosten etusija. Näin pohjoismaisilla valmentajilla on mahdollisuus tuoda hevonen Nordic King ja Nordic Queen -lähtöjen lisäksi myös alempiin sarjoihin. 

Ajankohtaisissa asioissa käytiin läpi Ukrainan tilanteen vaikutuksia ja Hippoksen ja hevosalan toteuttamat toimenpiteet sodan uhrien auttamiseksi. Lisäksi käytiin läpi vastuullisuustavoitteiden mittaristo. Hallitusta tiedotettiin myös tulevan viikonlopun UET:n hallituksen kokouksesta sekä Kavioliiga tv-mainonnan ja Laatutalliprojektin etenemisestä.

Seuraavan hallituksen kokous järjestetään keskiviikkona 13.4. klo 11.30

Suomen Hippos ry, hallituksen puolesta (toimivat lisätietojen antajana): 

Puheenjohtaja Kari Eriksson, p. 0400 685 036

Vt. toimitusjohtaja Minna Mäenpää, p. 040 511 2067