Hyppää sisältöön

Hippoksen 50-vuotisjuhlavuoden valokuvanäyttely juhlistaa hevosen ja ihmisen yhteistyötä  

Juhani Länsiluodon kuva "Kiikan Maestrosta" eli Tuomo Mäkelästä Flight Boy -hevosen kanssa on yksi näyttelyn kuvista. 

Valokuvanäyttely on ensi kertaa nähtävillä läpi viikonlopun vietettävässä Hevoset Bastionissa -tapahtumassa. Hevosvalokuvaajien vuosien aikana ikuistamista hetkistä kuratoitu kokonaisuus nostaa esiin hevosen ja ihmisen yhteyttä ja yhteistyön iloa lajista riippumatta.  

Raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestö Suomen Hippos juhlii tänä vuonna 50-vuotistaivaltaan. Juhlavuoden osaksi Suomen Hippos on koonnut hevosen ja ihmisen yhteistyötä ja yhteyttä korostavan kiertävän valokuvanäyttelyn, jonne hevosvalokuvaajat ehdottivat omia kuviaan vuosien varrelta.   

Esillä on niin historiallisia kuvia aikansa suurista hevosista kuin hetkiä nykyajan hevosarjesta – mahdollisimman monipuolista näkökulmaa hevosurheiluun ja -harrastukseen tarjoten.  

Valokuvakokonaisuus on esillä ensi kertaa Hevoset Bastionissa -tapahtumassa, josta se lähtee kiertämään myös muualle Suomeen.  

”Hevosella on meille monia merkityksiä, mutta hevosihmisiä yhdistää rakkaus jaloon eläimeen ja halu toimia yhdessä hevosen kanssa. Tätä yhteyttä haluamme tuoda esiin valokuvanäyttelyn kuvilla, ja kuvia avaavilla lyhyillä teksteillä. Näyttely on myös kunnianosoitus hevosvalokuvaajien laajalle joukolle harrastajista ammattilaisiin. He tuovat kuvillaan iloa jokaiselle hevosharrastajalle”, viestintä- ja markkinointijohtaja Saara Iivari kertoo.  

Valokuvanäyttely on esillä Haminan Raatihuoneen torilla: 
Aika: sunnuntaihin 11.6. asti päivittäin klo 10-18
Paikka: Haminan kesäinfopiste, Raatihuoneentori 14
Näyttelyyn on vapaa pääsy.  

Hevoset Bastionissa tapahtuman jälkeen näyttely siirtyy näillä näkymin ainakin Mikkeliin ja Kouvolaan Kuninkuusravien yhteyteen. Loppuvuodesta näyttely huipentuu urheilumuseo Tahtoon Helsinkiin, jonne koottavaan pop-up näyttelyyn asetetaan valokuvien lisäksi esille myös esineistöä hevosurheilun eri toimijoilta.  

Lisätietoja:  

Viestintä- ja markkinointijohtaja Saara Iivari, saara.iivari@hippos.fi tai p. 040 569 6597.