Hyppää sisältöön

Esittelyssä Oma Talli –palvelun uudet ominaisuudet – lääkekirjanpidon ylläpitoon helpotuksia

Sähköisessä lääkekirjanpidossa on sisäänrakennettu lääkekaappi, joka tunnistaa käytetyt tuotteet ja huomauttaa doping- ja teurasvaroajoista.

Hippoksen ylläpitämään Oma Talli –palvelua päivitetään aktiivisesti. Viimeaikaiset uudistukset koskevat viime vuonna lanseerattua sähköistä lääkekirjanpitoa, jonka ylläpidosta on tehty aikaisempaa helpompaa.

Hevosten taustajoukoille suunnattu Oma Talli –palvelussa hevosen ilmoittaminen starttiin ja kaikki muut ravipäivän ennakkovalmistelut onnistuvat kädenkäänteessä. Myös omistajanvaihdos sujuu ripeästi sähköisiä palveluita hyödyntämällä.

Perinteisiin toimintoihin on viime aikoina tullut uudistuksia. Viime vuonna Oma Talli –palvelu täydentyi sähköisellä lääkekirjanpidolla, johon hevosenpitäjät voivat täydentää lääketietoja. Ruokavirasto edellyttää tuotantoeläimen lääkityksestä kirjanpitoa. Hippos puolestaan edellyttää kirjanpitoa kaikilta kilpahevosilta ja tämä kattaa myös Ruokaviraston vaatimuksen.

Järjestelmä löytää henkilön omistamat, valmentamat ja hoitamat hevoset, ja järjestelmään voi hevoskohtaisesti syöttää hevoselle annetut lääkkeet ja lääkekuurit. Järjestelmään voi niin ikään syöttää myös muut hoidot, kuten vaikkapa loishäädöt, hieronnat ja kengitykset. Kilpahevosten lisäksi myös harrastehevosen kohdalla yhteen sovellukseen koottu lääkekirjanpito sujuvoittaa terveydenhoitorutiineja, ja yhdestä paikasta löytyvät lääkintätiedot ovat tärkeitä myös hevosen loppusijoitusta suunnitellessa, sillä myös teurastamot edellyttävät lääkekirjanpitoa.

Uusimpana ominaisuutena hevosenpitäjä voi merkitä lääkityksen useammalle hevoselle samalla kertaa.  Tämä helpottaa esimerkiksi matolääkityksen merkitsemistä.  Jatkossa lääkityksen voi merkitä myös kappaleissa tai kilogrammoissa.

Sarjakone helpottaa kilpailukalenterin suunnittelua

Oma Talli –palvelun uuteen sarjakoneeseen kirjaudutaan omia Heppa-tunnuksia käyttämällä, ja sarjakoneesta pystyt suunnittelemaan sarjoja kaikille omille hevosillesi. Hakukoneen avulla sarjojen haku onnistuu ajankohdan, ratojen, lähtötavan, voittosumman sekä monien muiden lisäkriteerien avulla.

Sarjakone esittää hakutuloksissa ensin sarjat, jotka ovat sen mielestä kaikista kiinnostavimpia. Kiinnostavat sarjat perustuvat hevosen voittosummaan, eli kone pyrkii jättämään hakukriteerien ulkopuolelle sarjoja jotka eivät ole välttämättä kiinnostavia. Sopivan sarjan löydyttyä voi sarjan tallentaa kilpailukalenteriin.

Sarjakone ei ilmoita hevosta starttiin, mutta se toimii erinomaisena apuvälineenä. Jos haluat poistaa tietyn sarjan omasta kilpailukalenterista, onnistuu se helposti. Suunnitellun kilpailukalenterin pystyy tulostamaan tai tallentamaan pdf-muodossa.

Oma Talliin (linkki)