Hyppää sisältöön

Ennätykset kiinnostavat

”Suomessa on maailman paras raviyleisö”, kommentoi maailmanmestari Jody Jamieson kanadalaisessa haastattelussa vuonna 2005. Neljä vuotta aiemmin hän vakuutti suomalaiskatsojat hienoilla osaamisellaan. Jamiesonin loistosuoritukset huipentuivat St. Michel-raveissa mestaruuteen ja saivat hienon mediahuomion. Jamieson oli sittemmin vuonna 2009 maailman voitokkain raviohjastaja ja teki pr-vierailun Suomeen keväällä 2010, joten kommenteissa suomalaisesta raviyleisöstä on oltava muutakin perää kuin pohjoisamerikkalainen kohteliaisuus.


”Yleisö Skandinaviassa on hienoa ja urheilijat loistavia”, tuumi ranskalainen Jean-Michel Bazire taannoin Hevosurheilu –lehdessä, voitettuaan aiemmin tänä vuonna Finlandia-ajon Commander Crowella.


Tarjotaan parhaille parasta, yleisölle sitä mitä se ansaitsee, on mikkeliläinen resepti myös vuoden 2011 St. Michel –lähdössä. Tuhannen metrin ratojen absoluuttisen maailmanennätyksen kimppuun isketään tosi mielellä, kun Euroopan ykkösravuri Rapide Lebel lähtee kisaan kelloja vastaan. Varennen Mikkelissä vuonna 2002 pöytään lataama 1.09.3 on valtavan kova, mutta nyt jos koskaan se on lyötävissä. Tietysti kaiken on osuttava kohdalleen: olosuhteet, päivän vire, juoksun tapahtumat… eikä kannata unohtaa lähdön muitakaan hevosia.


Rapide Lebelin tyyli sykähdyttää. Ripaus villihevosta on jäljellä. Nyt on aika yrittää uutta ennätystä. Ennätykset kiinnostavat. 

Varennen ennätysjuoksun ympärille nousi valtava mediahuomio. Lähtökohta oli silloin loistava, kun hevonen saapui Suomeen hyvissä ajoin ennen kilpailua. Esa Holopaisen tallilla heinäkuun alussa hollolalaisen pellon keskellä kymmeniä median edustajia seuraamassa hevosen harjoituksia, Riihimäellä tuhannet ihmiset seurasivat Varennen viimeistelyhiittiä, Radio Suomi järjesti ensimmäisen raviurheilun teemaillan ja Varennen hoitaja Iina Rastas oli mattopyykillä MTV3:n aamuohjelmassa.

Mikkelin raviradalla ja Hippoksen viestinnässä on painettu töitä viimeiset kaksi viikkoa hiki hatussa, jotta myös suuri yleisö saadaan tietoiseksi ja kiinnostumaan tämän vuoden ainutlaatuisesta ME-yrityksestä. Kuinka hyvin viesti on mennyt perille, nähdään sunnuntaina. Viestinnän onnistumisesta voidaan puhua, jos yleisömäärä ylittää 15 000 henkilöä.


Radio Suomen ravi-ilta järjestetään muuten tiistaina 19.7. nyt kymmenettä kertaa.

Jody Jamiesonin kommentit Mikkelin ME-yrityksestä.

Jori Turja Ykkösen aamu-tv:ssä.


Jukka Niskanen, kilpailutoimenjohtaja

RAPIDELEBEL ER TOUR KYMIGP
Rapide Lebel. Kuva: Gerard Forni.