Hyppää sisältöön

Eläinlääketieteen lisensiaatti Kimmo Lampinen Suomen Hippoksen kasvatuksen ja omistamisen johtajaksi

Kimmo Lampinen on Suomen Hippoksen uusi kasvatuksen ja omistamisen johtaja.

Suomen Hippoksen hallitus vahvisti eläinlääketieteen lisensiaatti Kimmo Lampisen nimityksen Suomen Hippoksen kasvatuksen ja omistamisen yksikön johtajaksi 16.6. pidetyssä kokouksessaan. Lampinen aloittaa tehtävässään 15.8. Samalla jalostusinformaatikko Susanna Backin roolia jalostuksen asiantuntijana vahvistetaan.

Kasvatuksen ja omistamisen johtajaksi nimitetty Kimmo Lampinen on viimeiset vuodet toiminut eläinlääkäriyrittäjänä Kilavet Oy:ssä, joka on keskittynyt hevospraktiikkaan. Aikaisemmin Lampinen on kunnaneläinlääkäriurallaan toiminut pitkään Hämeenkyrössä terveysvalvonnan johtajana, jolloin hän toimi esimiehenä terveystarkastajille sekä esittelijänä kunnan ympäristö- ja terveyslautakunnalle.

Kasvatuksen ja omistamisen johtajan paikkaa Lampinen haki ennen kaikkea, koska näkee tulevan työn mahdollistavan pitkän hevosalan kokemuksen hyödyntämisen uudesta näkökulmasta koko hevosalan eduksi.

”Hevoset ovat olleet elämässäni aina: ne ovat antaneet minulle ammatin, ystäviä, elämyksiä ja harrastuksen. Nyt haluan tehdä töitä sen eteen, että muutkin ihmiset voisivat kokea sitä iloa ja merkitystä, mitä hevoset ovat antaneet minulle”, Lampinen kertoo.

Lampisella on pitkäaikainen kokemus hevosurheilun monista lajeista ja tasoista ratsastajana, ratsastusseura-aktiivina, hevosenhoitajana, amatöörivalmentajana ja -ohjastajana. Hän on kasvattanut ja omistanut useita hevosia ja tällä hetkellä Lampisella on osakkuus kahdesta ravihevosesta.

Kasvatuksen ja omistamisen johtajana tärkeimmiksi asioiksi Lampinen kokee hevosten omistamisen ja alalla toimimisen mahdollistamisen yhä useammalle. Uusia toimijoita lajin pariin Lampinen haluaisi houkutella sieltä, missä on luontainen kiinnostus hevosiin.

”Meille potentiaalisimpia uusia hevosenomistajia ovat ihmiset, joilla on jo ollut yhteys hevoseen: jotka ovat harrastaneet lajia lapsuudessa, tai joiden lähipiirissä on ollut hevosia. Luodaan heille mahdollisuus rakentaa uudestaan suhde hevoseen, vaikkapa oppia ajamaan, hoitamaan tai esimerkiksi porukkaomistamisen kautta päästä mukaan lajiin”, Lampinen pohtii.

”Meillä pitää olla ammattilaistasoista toimintaa, mutta myös harrastajille sopivia maalipaaluja, joita omien hevosten kanssa voi tavoitella, jotta into lajiin säilyy”, Lampinen jatkaa.

Kasvatuksen ja omistamisen paikkaa haki yhteensä 9 hakijaa, joista 5 haastateltiin. Lampinen valikoitui tehtävään ennen kaikkea vahvan viranomaisyhteistyö- ja järjestöosaamisensa ansiosta.

”Uskon, että Kimmo vahvistaa johtoryhmämme strategista muutoshalukkuutta ja on osaava ja näkemyksellinen lisä vuorovaikutukseemme päättäjien ja viranomaisten kanssa. Kimmon vastuulla on lisäksi kehittää kasvattajan ja omistajan palveluita entistäkin asiakaslähtöisemmiksi, jotta voimme vastata suomalaisten kasvattajien ja hevosenomistajien tarpeisiin entistäkin paremmin, toimitusjohtaja Minna Mäenpää kertoo.

Osana Kimmo Lampisen tiimiä vahvistetaan myös Hippoksessa pitkään työskennelleen ja syksyllä vanhempainvapaalta palaavan jalostusinformaatikko Susanna Backin roolia jalostuksen asiantuntijana.

”Susannalla on vahva jalostuksen asiantuntemus ja halu kehittää Hippoksen jalostusosaamista entistä enemmän. Olen iloinen, että voimme tarjota Susannalle tässä suurempaa roolia. Uskon, että Kimmon ja Susannan johdolla voimme kehittää palveluitamme erinomaisella tavalla”, Mäenpää kertoo.

Lisätietoja:

Minna Mäenpää minna.maenpaa@hippos.fi tai p. 040 511 2067