Hyppää sisältöön

Eläinlääkäri Susanna Mäki aloittaa Suomen Hippoksen hevosten hyvinvoinnin asiantuntijaeläinlääkärinä

Vermossa rataeläinlääkärinä toimiva Mäki kertoo ilahtuneena, ettei hänen ole tarvinnut vuoden 2021 aikana antaa Vermossa kilpailukieltoa yhdellekään hevoselle suuvaurioiden takia. Myöskään viime keskiviikkona (5.1.) Vermossa hyvinvointitarkastukseen arvotuista hevosista ei löytynyt akuutteja vaurioita.

Suomen Hippos lisää tänä vuonna oman eläinlääkärityönsä määrää. Hevossairauksiin erikoistuva eläinlääkäri Susanna Mäki aloittaa helmikuun alussa hevosten hyvinvointiin keskittyvänä eläinlääkärinä. Hippoksen asiantuntijaeläinlääkäri Martti Tala keskittyy jatkossa ennen kaikkea hevosurheilun lääkeainevalvontaan ja dopingtyöhön.

”Susanna tuo meille erinomaisen lisän hyvinvointi-, jalostus- ja kasvatustyöhön sekä kilpailueläinlääkäreille ja muille varikkoalueen toimijoille suunnattuun koulutukseen”, kertoo Martti Tala Suomen Hippokselta.

Susanna toimii parhaillaan Vermon rataeläinlääkärinä, Equivet-hevosklinikalla sekä tekee päivystyksiä Viikin yliopistollisessa eläinsairaalassa. Praktiikkatyö jatkuu edelleen, ja Hippoksessa Susanna työskentelee keskimäärin kaksi päivää viikossa. Arvokasta oppia erityisesti ravihevosten suorituskykyongelmista Susanna on saanut työskennellessään aiemmin Hevosklinikka Laukaan palveluksessa.

”Tämä on uusi hieno haaste ja mahdollisuus päästä vaikuttamaan hevosten hyvinvointiin vähän eri kantilta kuin klinikalta käsin. Minulla on hyvät yhteydet myös yliopistoon, joten pystyn auttamaan tuoreen tutkimustiedon hyödyntämisessä”, Mäki kertoo.

Mäki haluaa työssään painottaa erityisesti hyvää yhteistyötä Suomen rataeläinlääkärien kesken.

”Rataeläinlääkärin työ on helposti vähän yksinäistä, ja toivon, että voimme jatkossa tehdä tiiviimpää yhteistyötä, hakea yhdessä yhteistä linjaa ja kasvattaa koulutuksen määrää”, Mäki jatkaa.

Uusi suututkimus tuo lisätietoa ja keinoja ehkäistä vaurioita

Hippoksen ja Helsingin yliopiston tänä vuonna käynnistyvän ravihevosten suututkimuksen Mäki näkee arvokkaana mahdollisuutena saada lisää tietoa, jolla löytää uusia keinoja vaikuttaa hevosen hyvinvointiin.

”On usein vaikea vetää johtopäätöksiä vain yhteen tutkimukseen nojaten, joten lisätutkimusta tarvitaan. Haluan korostaa, ettei tutkimuksen tarkoitus ole osoittaa virheitä, vaan tuottaa tietoa, jonka avulla voimme löytää keinoja ehkäistä vaurioita. Olen itse ollut hyvin ilahtunut, ettei esimerkiksi Vermossa koko viime vuoden aikana tarvinnut antaa kilpailukieltoa yhdellekään hevoselle suuvaurioiden takia, eikä esimerkiksi viime keskiviikkona (5.1.) hyvinvointitarkastukseen arvotuista hevosista löytynyt akuutteja suuvaurioita”, Mäki taustoittaa.

Ravihevosten hyvinvointitarkastukset jatkuvat tänä vuonna ja tarkastukset on tarkoitus laajentaa kaikille maakuntaradoille. Tarkastusten tulokset dokumentoidaan ja aineisto on hyödynnettävissä myös jatkotutkimuksessa.

Lisätietoja: 

Toimitusjohtaja Sami Kauhanen, sami.kauhanen@hippos.fi ja p. 0400 772 469