Hyppää sisältöön

Ypäjän Hevosopistolle virallinen valtakunnallinen urheilu- ja valmennuskeskus

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti keskiviikkona hyväksyä Ypäjän hevosurheilun valmennuskeskuksen valtakunnallisten valmennuskeskusten tuen piiriin. Pysyväisluonteinen tukipäätös oikeuttaa Hevosopiston ensi vuonna 30.000 euron valtiontukeen.

Hevosopiston uusi asema valtakunnallisena valmennuskeskuksena on toimitusjohtaja Pauliina Mansikkamäen mukaan osoitus hevosurheilun arvostuksesta. 

 

- Virallinen rooli hevosurheilun kehittäjänä on tärkeää koko opiston kannalta. Samalla tämä on alueellisesti merkittävä asia Ypäjälle ja vieruskunnille, Mansikkamäki iloitsee.

 

- Kehittämistyö on Hevosopistolla jo täydessä käynnissä. Valmentajakoulutus uudistuu ja myös urheiluakatemiatoiminta laajenee. Valmennuskeskuksen tavoitteena on palvella tulevaisuudessa myös muita toimintaan luontevasti soveltuvia urheilulajeja. 

 

Ypäjän Hevosopisto on ollut pitkään kiinteä osa Suomen Ratsastajainliiton valmennusjärjestelmää, jota on kehitetty määrätietoisesti viime vuosina. Valtakunnallisen keskuksen saaminen Ypäjälle on ollut iso yhteinen ponnistus. 

 

- Määrätietoinen valmennustoiminnan kehittäminen saa nyt merkittävän urheiluverkoston tuen. Tämä on valtavan hieno tunnustus jo tehdylle työlle ja kannustaa jatkamaan toiminnan kehittämistä, Ratsastajainliiton puheenjohtaja Laura Airaksinen toteaa. 

 

- Erityinen kiitos kuuluu opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasoselle, joka on nähnyt hevosurheilun ja koko alan merkityksen.

 

Suomen Ratsastajainliitossa virallisen valmennuskeskuksen saaminen on nähty ensisijaisen tärkeäksi ratsastusurheilun kehittämisessä.  

 

- Hevosopisto tarjoaa jo nyt laadukkaan valmennustoiminnan ohella hyvät olosuhteet sekä tuki- ja oheispalveluja maajoukkuetoiminnan tueksi. Erityisen hieno asia päätös on nuorempien ikäryhmien maajoukkuevalmennettavien kannalta. Tämä on satsaus sekä heidän että huippu-urheilun tulevaisuuteen, Ratsastajainliiton pääsihteeri Fred Sundwall iloitsee.

 

Nimitys on ilouutinen myös Suomen Hippoksessa, raviurheilun ja hevoskasvatuksen keskusjärjestössä.

 

- Hevosurheilun monipuolisuus ja vaikuttavuus on kansallisesti merkittävä asia. Päätös luo vahvan pohjan myös kansainvälistymiselle, Hippoksen toimitusjohtaja Vesa Mäkinen näkee.

 

Hevosopisto jatkaa edelleen Suomen suurimpana hevosalan oppilaitoksena. Opetusta ja valmennuskeskusta kehitetään tiiviissä yhteistyössä, tavoitteena on tarjota opiskelijoille entistä monipuolisemmat opiskelumahdollisuudet.

 

Tiedustelut

Pauliina Mansikkamäki, toimitusjohtaja, 040 185 8822,pauliina.mansikkamäki@hevosopisto.fi

Fred Sundwall, pääsihteeri, 0500 811 453, fred.sundwall@ratsastus.fi