Hyppää sisältöön

”Yksi koko uran parhaista juoksuista” – lämminveristen Suurmestaruus Lexus Dreamille

Viisivuotias vauhtihirmu Lexus Dream vei Porissa ravatun Suurmestaruuden ajalla 11,7a/metriä. Hevosen hoitaja Johanna Kykäkoski kehui ruunaa voittajaseremonioissa hyväntuuliseksi veijariksi.

Viisivuotias Lexus Dream, Ari Moilanen ja Johanna Kyläkoski hakivat Porista Suurmestarin seppeleen. Kuva: Hippos / Nelli Saari

Lexus Dreamin ohjastajan Ari Moilasen suunnitelmissa oli havitella kiihdytyksestä keulapaikkaa, mutta sitä ei tällä kertaa ollut tarjolla, mistä piti huolen Antti Teivaisen ohjastama President Lindy. Moilanen ajoi Lexus Dreamillä johtavan rinnalle ensimmäisen tuhannen täyttyessä.

”Antin hevonen on vähän sellainen meneväinen, ja arvelin, että sen veto ei välttämättä kestä loppuun saakka”, Moilanen sanoi. ”Tällä kertaa tuli tehtyä oikea ratkaisu.”

President Lindy joutui taipumaan muille maalisuoralla. Lopussa nähtiin dramaattinen käänne, kun Tommi Kylliäisen ohjastama Farzad Boko laukkasi mahdollisen voittonsa.

”Kyllä Tommi olisi voittanut ilman sitä laukkaa, olivat meistä aavistuksen jo ohi”, Ari Moilanen arvioi. ”Silti tämä oli yksi Lexus Dreamin koko uran parhaista juoksuista." 

Markku Niemisen valmentama Lexus Dream on noussut Suomen tämän hetken parhaiden lämminveriravureiden joukkoon. Moilasen mukaan varaa kehittyäkin nuorella hevosella vielä on.

”Kun hevoselle tulee ikää ja juostaan kovia lähtöjä, niin sitä kovuutta tulee. Pidän tätä hevosta erittäin lahjakkaana. Sillä on hirmu hyvä vauhti.”

Seremonioihin haastateltavaksi saapui myös Lexus Dreamin hoitaja Johanna Kyläkoski.

”Lexus Dream on oikein mukava hevonen, aina iloinen ja hyvällä tuulella. Se on veijari, joka keksii kaikenlaisia kujeita”, Kyläkoski sanoi.

Hän valotti myös hieman hevosen tulevaa kilpailukalenteria.

”Mietinnässä on mennä käymään syksyllä Ruotsin puolella, siellä olisi viisivuotislähtöjä tarjolla.”

Suurmestaruus-lähdössä toiselle sijalle ravasi ensimmäistä kertaa avoimella tasolla kisannut Juhani Inkisen valmentama ja Jarmo Saarelan ohjastama Lindy Poppins. Kolmannesta sijasta vastasi Tapio Mäki-Tulokkaan valmentama ja Seppo Markkulan ohjastama Sue's Photo. 

Vapaasti käytettäviä valokuvia Suurmestaruudesta
Porin ravien tulokset Mobiilihepassa

Lisätietoja: 

Hanna Laakso, tiedottaja, Suomen Hippos
hanna.laakso@hippos.fi
040 837 8403