Hyppää sisältöön

Yhteistyö mahdollistaa Kannuksen kesäravit

Kannus kesäravit

Pohjanmaata voi oikeutetusti kutsua kesäravien keskukseski. Siellä nimittäin sijaitsee enemmän kesäraviratoja kuin missään muualla Suomessa. Koko Pohjanmaan alueella sijaitsee yhteensä kahdeksan kesäravirataa, joiden joukkoon mahtuu muun muassa Suomen uusin kesäravirata Härmän Powerpark. Useat Pohjanmaan kesäraviradoista ravaavat vain yhden ravipäivän vuodessa. Tällainen rata on myös lauantaina ravipäivänsä ravaava Kannus, jonka vuoden ainoat kesäravit ovat onnistuneen yhteistyön tulos.

Kannuksen kesäravit kuuluvat niiden 12 kesäradan joukkoon, jotka ajavat vuodessa vain yhden ravipäivän. Tämä yksi ravipäivä onkin osoitus hyvän yhteistyön tuloksesta. Kesäravit Kannuksella järjestää Kannuksen Keskusravirata Oy Kannuksen Hevosjalostusyhdistyksen avustuksella. Paljon apua järjestämiseen tulee myös läheisimmältä maakuntaradalta Ylivieskalta.

”Isommista radoista saa kiittää etenkin Ylivieskaa, että saamme sieltä ammattitaitoista henkilökuntaa. Kesäradoille maakuntaratojen tuki on todella iso asia, muuten ei pystyttäisi raveja järjestämään”, painottaa Kannuksen Keskusravirata Oy:n toimitus- ja puheenjohtaja Kirsti Sääluoto.

Sääluoto on itse tuore kasvo Kannuksen kesäravien toiminnassa. Mukaan Sääluoto tuli noin neljä vuotta sitten paikallisen hevosmiehen pyynnöstä. Nyt hän on toiminut jo kaksi vuotta Kannuksen keskusravirata Oy:n puheenjohtajana ja keväästä 2022 asti myös toimitusjohtajana.

Maakuntaratojen tuen lisäksi Sääluoto painottaa paikallisen hevosjalostusyhdistyksen merkitystä.

”Ilman hevosjalostusyhdistystystä ja sen pitkäaikaista puheenjohtajaa Erkki Koskea ei pärjättäisi. Me muut ollaan vielä niin uusia, että jotain voisi unohtua”, naurahtaa Sääluoto.

Kannuksella kesäravien valmistelut ovat sujuneet hyvin aikataulussa ja raveja odotetaan jo kovasti. Pientä pintaremonttia, kuten maalausta on vuorossa vuosittain. Myös valjastuspaikkoja on tänä vuonna korjailtu.

”Hevosmäärään ollaan tyytyväisiä ja vähän kauempaakin näytti olevan hevosia tulossa. Toivotaan, että yleisökin lähtisi liikkeelle ja kelit suosisi. Viime vuonnakin oli ihan mukavasti porukkaa, vaikka oli syksyravit”, kommentoi Sääluoto.

Kannus on kova pesäpallokaupunki niin kuin Pohjanmaalla on tapana. Siksi onkin hyvä, ettei ravipäivälle osunut ottelua, niin paikalliset pääsevät raveihin sankoin joukoin. Ainakin paikkakunnalla ravit ovat olleet jo hetken aikaa puheenaiheena.

”Kannuksella saa kokea sitä aitoa maalaisravitunnelmaa, kun paikka on pieni, niin ne on todella sellaiset maalaisravit. Ihmiset viihtyy kesäraveissa ja saavat siitä erilaisen kokemuksen. Hevoset ovat todella lähellä, tarjolla on grilliherkkuja ja jäätelöä. Lapsille tietenkin karkkia ja poniajatelua. On se sellainen kokemus, että kannattaa lähteä katsomaan. Niinkuin aina sanotaan kesäravit on parasta paikan päällä”, summaa Sääluoto.

Kannuksen kesäravit - katsomorakennus ja yleisöä.

Vuonna 2022 Kannuksessa ravataan 18.6. klo 12.

Löydät Kannuksen kesäravit somesta nimimerkeillä @kannuksenhjy & @kannuksenravit

Tutustu kaikkiin Suomen kesäraviratoihin ja vuoden 2022 kesäravipäiviin.