Hyppää sisältöön

Willow Pride oli St. legerin sankari uudella Suomen ennätyksellä – ”Se on todella hieno hevonen, joka tykkää kilpailla ja voittaa”

Willow Pride on St. Legerin sankari vuosimallia 2021. Voiton ohjasti Santtu Raitala. Kuva: Hippos / Nelli Saari.

Willow Pride on St. Legerin sankari vuosimallia 2021. Voiton ohjasti Santtu Raitala. Kuva: Hippos / Nelli Saari.

Porissa ravattiin lauantaina 23.10. tasokkaat lauantairavit. Illan pääkilpailun St. Legerin voittajaksi rynnisti 7-vuotias supertamma Willow Pride uudella Suomen ennätyksellä aikaan 13,5. Willow Pridea ohjasti jo toista vuotta peräkkäin St. Legerin voiton ohjastanut pihtiputaalainen Santtu Raitala. Illan toinen huippulähtö 4-vuotiaiden suomenhevosten Satakunta-ajo oli todellinen jännitysnäytelmä, jonka vei lopulta Hannu Hietasen ohjastama 4-vuotias ori Pro.

Porin lauantairavien kruununjalokivenä ravattiin St. Leger, joka on vuodesta 1975 asti ravattu Suomessa syntyneiden lämminveristen ennakkomaksullinen kilpailu. Tämän vuoden osallistujakasti koostui huipputason ravureista, kun muun muassa ikäluokkansa huipputammat Magical Princess ja An-Dorra olivat kalkkiviivoilla. Voiton vei kuitenkin lopulta nimiinsä väkivahva supertamma Willow Pride, joka nappasi voiton uudella Suomen ennätyksellä aikaan 13,5. Voiton ohjasti pihtiputaalainen Santtu Raitala.

Kilpailun lähtökiihditys oli jo etukäteen ennustettu kovien tammojen taisto, kun Macigal Princess ja An-Dorra ottivat yhteen heti aja-komennolla ja jälleen uudelleen etusuoralla. Lopulta piikkipaikan vetäjäksi jäi Jarmo Saarelan ohjastama An-Dorra ja Pekka Korven ohjastama Magical Princess laskeutui An-Dorran kantaan. Matkanvauhti pääsi asetelmien löydyttyä rauhoittumaan ja takamatkalta startanneet hevoset alkoivat saavuttaa kärkeä. Willow Pridelle tarjoitui lopulta paikka kolmannesta ulkoa.

”Olimme siinä kolmannessa parissa ulkona, mutta jouduin suurin piirtein noin tuhat ennen maalia lähtemään jo kiriin, sillä vauhti oli siinä vaiheessa aika hiljaista ja takamatkan hevoset lähtivät nousemaan kolmannelle, niin lähdin ajamaan tasaista eteenpäin. Siinä kohtaa vielä tuntui, että koitetaan vaan saada tasainen kiri ja hevoselle hyvä sijoitus, kuitenkin loppukurviin tultaessa tuntui, että Willow Pride oli vielä todella voimakkaan tuntuinen ja An-Dorra vähän näytti, että kuinkakohan paljon siellä on vielä varaa. Silloin nousi odotukset, että voidaan olla totossa, mutta voitto oli kyllä erittäin positiivinen yllätys”, kertoi Willow Priden ohjastaja Santtu Raitala voittajahaastattelussa.

Raitalalle St. Legerin voitto oli jo toinen perättäinen, sillä viime vuonna Raitala ohjasti voiton Mas Champilla, joka ei tänä vuonna osallistunut kilpailuun. Kuitenkin Willow Priden rattaille Raitala kiipesi St. Legeriin ensimmäistä kertaa.

”Ihan miellyttävä ensi tuttavuus”, naurahti Raitala.

Willow Priden hoitaja Noora Tuulalle päivä oli kaiken kaikkiaan täydellinen. Ennakko-odotukset hevosen osalta olivat hyville rahasijoille ja voitto oli todella positiivinen yllätys.

”Ihan huikeaa. Ei tässä voi muuta sanoa. Se on ihan käsittämätöntä, miten se vaan sitkistyy. Se on todella hieno hevonen, joka tykkää kilpailla ja voittaa”, ylisti Noora Tuula.

Willow Priden valmentaja on useasti vuoden valmentajana palkittu Markku Nieminen, joka oli hevosen suoritukseen todella tyytyväinen. Nieminen kertoi voittajahaastattelussa, että menestynyt tamma ei varsana lahjoistaan huolimatta suorittanut erikoisesti. Tamman menestys onkin tullut vuosien karruttaman sitkeyden myötä.

Willow Priden omistaja ja kasvattaja on I.M.T.-Talli Oy. 7-vuotias tamma on tältä kaudelta napannut muun muassa voitot St. Michelin Tammatähdestä ja Forssan Tammavaltikasta.

Satakunta-ajon vahvin oli Pro

4-vuotiaiden ikäluokkakilpailun Satakunta-ajon vei nimiinsä Pro rattaillaan valmentaja Hannu Hietanen. Kuva: Hippos / Nelli Saari.
4-vuotiaiden ikäluokkakilpailun Satakunta-ajon vei nimiinsä Pro rattaillaan valmentaja Hannu Hietanen. Kuva: Hippos / Nelli Saari.

Porin lauantai-illassa ravattiin myös pitkät perinteet omaava 4-vuotiaiden suomenhevosten ikäluokkakilpailu Satakunta-ajo. Ikäluokan kovien kohtaaminen oli lopulta huikea jännitysnäytelmä, kun numerolta yksi startannut Hannu Hietasen ohjastama Pro kaasutteli vastustajiaan karkuun hurjalla matkavauhdilla. Ennakkosuosikit V.G. Voitto ja Siirin Valtsu lopulta ehtivät juuri ja juuri mukaan loppusuoran taistoon, mutta Pro ja Hannu Hietanen onnistuivat pitämään ykköspaikan itsellään. Hurjaa matkavauhtia ei Hietanen kuitenkaan tarkoituksella ollut pitänyt vaan kertoi, että hevonen kyllä ihan itse osaa vauhtia ottaa.

”Tämä ottaa kyllä vähän liiankin herkästi vauhtia, että ehkä vähän tasaisemmalla vauhdilla niin olisi ollut parempi, mutta se on pikkuisen tuollainen, että kun lähtee menemään niin se lähtee vähän liiankin lujaa”, kertoi Pron valmentaja ja ohjastaja Hannu Hietanen voittajahaastattelussa.

4-vuotiaan orin alku-uralle on mahtunut useita pieniä vaivoja ja siksi startteja on uralle valmentajan mukaan vain seitsemän kertynyt.

”Aika aikaisessa vaiheessa otettiin tämä kilpailu kalenteriin ja siihen tavoite, että tätä varten tähdätään”, kertoi Hietanen.

Hevosen takaa löytyy kymmenhenkinen omistajaporukka Pro Tiimi, johon kuuluvat muun muassa hevosen kasvattaja Mauri Korkiavuori sekä valmentaja että ohjastaja Hannu Hietanen.

”Meillä on tässä kymmenen hengen oikein super hieno tiimi, johon kuuluu vanhoja hevosenomistajia, valmentaja Hietasen Hannu ja sen lisäksi kolme ihan ensikertalaista hevosenomistajaa ja onhan näille ihan mahtavaa päästä kokemaan tällainen”, kertoi Pron kasvattaja ja osaomistaja Mauri Korkeavuori.