Hyppää sisältöön

Willow Pride oli jälleen pysäyttämätön Kavioliigassa – ” Tamma on nyt kamalassa kunnossa”

Willow Pride oli pysäyttämätön Vermon Kavioliiga-osakilpailussa. Lähtö ratkesi pitkälti kiihdytyksessä, kun Ari Moilanen onnistui kiihdyttämään supertamman keulapaikalle. Maalisuoraa valjakko sai matkata vailla uhkaajia. Voitto oli Kavioliigassa toinen peräkkäinen.

Willow Pride oli maalisuoralla jälleen vailla seuraa. Kuva: Hippos / Juho Hämäläinen
Willow Pride on talvitauollaan noussut hurjaan kuntoon. Hevosen valmentaja Markku Nieminen osasi odottaa hevoselta hyvää panosta jo kauden avausstartissa Mikkelissä, mutta tuolloin lähtö meni pieleen huonojen rataolosuhteiden takia. Kaksi viikkoa sitten Jokimaan Kavioliiga Grand Prix -lähdössä tamma oli taas ylivoimainen, vieden muhkean 20 000 euron ykköspalkinnon nimiinsä. Tuolloin voitto tuli monelle pienenä yllätyksenä, mutta vakuuttava meno jatkui myös tänään Vermossa ajetussa Kavioliiga-osakilpailussa. Ari Moilanen ohjasti tamman keulaan ja nappasi samaiselta paikalta myös kirkkaimman mitalin. 

Lauantainen Vermon startti ei paperilta vaikuttanut niin yksinkertaiselta. Kovana lähtijänä tunnettu Ice Wine starttasi Willow Priden sisäpuolelta, mutta kilpasisko ei ampaissutkaan odotetulla vauhdilla eteenpäin. 

- Heti kun auto irtosi, Moilanen näki, että Ice Wine ei lähde niin kovaa, etteikö Willow Pride siitä pienellä hätistyksellä voisi ohi päästä. Ari antoi yhden merkin ja hevonen suorastaan heilahti keulaan, kertasi ohjastajaa haastattelut Lauri Hyvönen lähdön tapahtumia. 

Lähtö ratkesikin pitkälti kiihdytykseen. Willow Pride on näyttänyt, että voittaminen onnistuu hyvinkin erilaisten juoksunkulkujen päätteeksi. 

- Sillä voi lähteä tammoja vastaan ajamaan ihan minne vain. Se on kanuunakunnossa ja petraa koko ajan starttien myötä. Tällä hetkellä siitä ei puutu mitään, se lähtee kovaa, se pääsee matkalla kovaa, sitä voi rauhoittaa matkalla ja loppua voi kaasutella tuosta vaan, siteerasi Hyvönen ohjastajan ylistyksiä startin jälkeen. 

Luottoa tammaan löytyi myös hevosen hoitajalta Noora Tuulalta, joka oli matkannut supertamman kanssa Vermoon.
- Ajattelin että kyllä se aika pitkälle riittää. Yllättävän helposti pääsi keulaan, mutta ajattelin että miten tässä käy, kun matkavauhti oli sen verran kova. Tamma on nyt kamalassa kunnossa. 

- Korville tai lapuille ei tarvinnut tehdä mitään, en tiedä mikä on tullut. Talvi oli kyllä hyvä ja hevonen on pysynyt terveenä joka paikasta. Kaipa se, kun vanhenee niin paranee, pohti Tuula supertamman hurjaa virettä. 

Mitään virityksiä ei Willow Pridelle ole hoitajan mukaan talven aikana tehty, vaan tammaa on treenailtu normaaliin tapaan. Persoonallinen kilpailija tietää oman arvonsa ja radalla tamma viihtyy erinomaisesti. Viivin kanssa pitkään työskennellyt Tuula on harvoin nähnyt hoidokkiaan näin kovassa iskussa. 

- Viime kaudella loppuvuotta kohti se oli samanlaisessa iskussa, se on nyt samanlainen kuin Tammavaltikan aikaan. Kotona Viivi on semmoinen kuin itse tykkää, mutta raveissa se tykkää esiintyä ihmisille ja tekee kaiken oikein. Se haluaa voittaa näitä lähtöjä. Jos juoksu ei ole mennyt hyvin, niin sen selkeästi näkee. Mikkelissäkin lähdön jälkeen se oli kiukkuinen ja touhusi kaikkea. 

- Kotona se ilmoittaa sitten että hän on Teivonmäen kuningatar, kertoo Tuula 

Willow Priden voitto nosti Markku Niemisen (294 p.) Kavioliigan valmentajapörssissä aivan johtavan Antti Ojanperän (299 p.) kannoille. Willow Priden hoitaja Noora Tuula (124 p.) on hoitajapörssin sijalla viisi. Ari Moilanen (273 p.) nousi ohjastajien pistepörssissä sijalle kolme, eikä edellä ole enää kuin pörssikärki Santtu Raitala (297 p.) sekä hopeasijaa hallussaan pitää Mika Forss (278 p.) Willow Priden kasvattaja sekä omistaja on I.M.T.-Talli Oy.
 
Koronavirus tyhjensi raviradat
 
Ravit jatkuvat toistaiseksi kilpailukalenterin mukaisesti, mutta hallituksen esityksen mukaisesti ilman yleisöä. Paikalla ovat vain hevosen kilpailuttamisen kannalta välttämättömät henkilöt, joiden on mahdollista pitää ulkoilmatapahtumassa riittävät etäisyydet ja välttää lähikontaktia. Hippos suosittelee osallistujia käyttämään harkintaa ravitapahtumiin osallistuessa. Lisäksi raveihin matkaavia toivotaan toimivan vastuullisesti ja välttämään turhia ihmiskontakteja. Hippos seuraa tiiviisti viranomaisten ohjeita ja tilanteen kehittymistä. 

Ensi viikolla Kavioliigaa olisi tarkoitus ajaa Tampereen Teivossa, jossa vuorossa on lämminveristen Kavioliiga-osakilpailu. Ravien seuraaminen onnistuu kuitenkin näppärästi kotikatsomoista käsin. Ravit ovat seurattavissa etänä Veikkauksen TotoTV:n sekä maksullisten Ruutu+ ja C More –palveluiden kautta.

 
Kavioliigan pistepörssit