Hyppää sisältöön

Willow Pride haki Tammavaltikan seppeleen ja täydet Kavioliiga-pisteet

Kavioliigaa jatkettiin lauantaina 21. syyskuuta Forssan Pilvenmäellä lämminveristen osakilpailulla. Pisteet olivat jaossa lämminveritammojen kesken Tammavaltikka-suurkilpailussa, jonka ykköseksi ravasi keulajuoksulla Willow Pride.

Willow Priden ohjastaja Mika Forss ja hoitaja Noora Tuula iloitsivat voittajaseremonioissa Pilvenmäellä. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Täydet 25 Kavioliiga-pistettä lähtivät Markku Niemisen valmentaman, Mika Forssin ohjastaman sekä Noora Tuulan hoitaman Willow Priden matkaan. Mika Forss kertoi voittajaseremonioissa, että kyseessä on hevonen, joka nauttii kilpailemisesta suunnattomasti. 

”Sattumalta näin eilen, kun Noora (Tuula) ajoi sillä viimeistelyjä Teivossa. Siellä se menee kuin viitapiru, mutta täällä kilpailupaikalla katselee ja seisoskelee rauhassa. Se niin nauttii, kun pääsee raveihin”, ohjastaja hymyili. 

Kakkosraiteelta kiihdyttäneen Willow Priden voittoaika oli 13,7a/2140 metriä, ja ykkönen irtosi keulajuoksulla. 

”En pelännyt maalisuoralla enää ketään, tamma meni tosi terhakkaasti, tuli hienolla tyylillä maaliin”, Mika Forss sanoi. 

Hän ylisti vasta viisivuotiaan Willow Priden hienoa uraa ja erityisesti suorituksia tänä vuonna.  

”En muista, että se olisi tehnyt yhtään huonoa starttia tänä vuonna. Tällainen hevonen, joka tykkää kilpailemisesta, se kehittyy starttien myötä. Tosin tämän ei tarvitse kauheasti enää kehittyäkään, se on mennyt 11-vauhtia täyttä matkaa ja on tosi nopea startista. Viimeistään tämän päivän jälkeen voi sanoa, että se on tammahuipulla.”

Willow Priden hoitaja Noora Tuula iloitsi voitosta luonnollisesti myös. 

”Oikein hyvältä tuntuu! Vähän alkoi jännittää, kun joku sanoi, etteivät keulahevoset oikein päivän muissa lähdöissä ole tulleet. Mutta kun kuuntelin lähdön väliaikoja, aloin miettiä, että vitsit, pitäisikö se maaliin asti? Ja kyllähän se piti.”

Willow Pride jakaa lämminveristen pistepörssissä ykkössijan yhdessä Chief Orlandon ja Mr Golden Quickin kanssa. Tamman kuski Mika Forss siirtyi voiton myötä ohjastajapörssissä myös kärkeen. 

Kavioliigassa toiseksi korkeimman pistepotin Pilvenmäen osakilpailusta nappasi Olli Koivusen ohjastama Gloria Web. Kolmanneksi ylsivät Stoneisle Ocean ja Hannu Torvinen

Ensi viikolla Kavioliiga jatkuu kylmäveristen osakilpailulla Lappeenrannassa. Lämminveristen seuraava Kavioliiga-osakilpailu ajetaan lauantaina 12. lokakuuta Vermossa. 


Kavioliiga-osakilpailun, Tammavaltikan tulokset
Kavioliigan pistepörssit

Morison oli vahvin Pilvenmäki Maratonilla 

Kylmäverihevosten päivän päälähtönä ajettiin Forssan oma erikoislähtö Pilvenmäki Maraton, jonka kilpailumatka on 4160 metriä. Lähdön vahvin oli Tapio Perttusen ohjastama ja Siru Juutisen valmentama Morison. 

Kahdeksanvuotias Morison vei Pilvenmäki Maratonin voiton. Kuva: Hippos / Hanna Laakso
Ohjastaja sai tehdä rattailla töitä kieli keskellä suuta. 

”Tosi tarkasti piti ajaa”, Perttunen kertoi voittajaseremonioissa. ”Erityisesti maalisuoralla, mutta koko tuo viimeinen maili, meinasi laukka olla pinnassa.”

Tarkka työ tuotti toivotun lopputuloksen, ja voimiakin jäi vielä jäljelle. 

”Uskon, että vaikka olisi ajettu kierros lisää, siitä ei olisi silti tultu ohi. Hieno hevonen, se on koko ajan kehittynyt”, ohjastaja sanoi. 

Valmentaja Siru Juutinen jännitti Morisonin suoritusta radan varrella. 

”Kyllä minä olin neljä kierrosta hengittämättä, jännitin sitä laukkaa”, hän naurahti voittajahaastattelussa.

Maratonilla toiseksi ylsi Antti Ala-Rantalan ohjastama Tutun Impi ja kolmanneksi Mika Forssin ohjastama Vixen. 

Pilvenmäki Maratonin tulokset

Pilvenmäki Maraton ei ollut osa suomenhevosten ykköstason pääsarjaa, Kavioliigaa. Kylmäveriset jahtaavat Kavioliiga-pisteitä seuraavan kerran ensi viikon lauantaina 28. syyskuuta Lappeessa.