Hyppää sisältöön

Willow Pride ei luopunut Tammavaltikasta – kokonaiskilpailu oli huipputasainen

Markku Niemisen valmentama Willow Pride puolusti lauantaina 29.8. Forssan Pilvenmäellä onnistuneesti viimevuotista Tammavaltikka-kilpailun voittoaan. Willow Priden jälkeen kilpailussa toiseksi sijoittui toisen osamatkan voittanut Dream Girl, vain 0,3 sekunnin erolla kokonaisajassa. Kilpailun voittajaksi valitaan hevonen, jolla on pienen yhteisaika kahdelta osamatkalta.

Willow Pride uusi viimevuotisen Tammavaltikka-voittonsa. Kuva:Hippos/Suvi Hakkarainen

Forssan Pilvenmäellä ravattiin lauantaina Tammavaltikka-kilpailun 2. osamatka, ja samalla ratkaistiin kokonaiskilpailun voittaja.

Perjantaina startanneen Tammavaltikka-kilpailun 1. osamatka oli Markku Niemisen valmentaman Willow Priden näytös. Tuolloin 1640 metrin matkalla Ari Moilasen ohjastama "Viivi" onnistui karkaamaan kilpasiskoiltaan niin, että lauantain kilpailuun mentäessä eroa toisena tulevaan Dream Girliin oli vain 0,6 sekuntia. Himoitun Tammavaltikka-tittelin voittaja valitaan kahden osamatkan yhteisajan perusteella.

Lauantaina kilpailtu 2640 metrin 2. osamatka oli odotetusti tasainen kamppailu, jossa jokaisella sekunnin kymmenyksellä oli merkitystä. Lopulta lähdön voittoon taisteli Tapio Perttusen valmentama sekä ohjastama Dream Girl. Kuitenkin voittajan välittömässä läheisyydessä maalilinjan ylitti myös Willow Pride.

Kaksikon välinen ero kokonaiskilpailussa kutistui vain 0,3 sekuntiin, ja Willow Pride uusi viimevuotisen Tammavaltikka-voittonsa. Toisesta osamatkasta muodostui jännittävä lähtö.

”Siinä oli melko vauhdikas lähtö, ja sitten laukkasi molemmat keulahevoset. Tuntui että pääsen keulaan, mutta en sinne aivan ehtinyt. Hannu (Torvinen) pääsi uudestaan laukan jälkeen sinne. Siitä toisella radalle ja siitä päästiin keulaan. Toivoin, että sieltä tulisi Selene Lune, että saataisiin sitten vähän aikaa ajaa selässä, sillä alku oli niin raju”, Willow Priden ohjastaja Ari Moilanen kommentoi 08,5-vauhtista avauspuolikasta Tammavaltikan voittajaseremonioissa.

I.M.T-Talli Oy:n omistama sekä kasvattama Willow Pride on nostanut tasoaan tasaisesti kausi kaudelta. 6-vuotias tammatähti on voittanut tänä vuonna mm. Kavioliiga Grand Prix- ja Espoon Palkinto -lähdöt. Tammavaltikan kokonaiskilpailun voitto lihotti palkintotiliä 15 000 euron verran.

Willow Priden yksi lähimmistä taustahenkilöistä on hoitaja Noora Tuula, jolla jännitettävää riitti tänä vuonna tuplasti. Maaliintulon jälkeen kokonaiskilpailun voittajaa saatiin odottaa hetki. Kun Tuulalta kysyttiin voittajahaastattelussa, jännittikö viimeisen lähdön jälkeen, oli vastaus selkeä.

”Ihan sairaasti. Minä ajattelin, että mitähän tässä käy, mutta hyvin kävi”, naureskeli Noora Tuula.

Tänä vuonna Tammavaltikka palasi juurilleen, kun kilpailu ajettiin kahdella osamatkalla. Edellisen kerran konseptia noudatettiin vuonna 2007. Kilpailun myös vuosina 2001, 2004 ja 2010 voittanut Moilanen liputti kaksiosaisuuden puolesta.

”Tämä pitää ehdottomasti ajaa näin kahtena matkana. Kilpailu on ihan eriluontoinen”, Moilanen kommentoi.