Hyppää sisältöön

Wahlstén Salamakypärien voittaja on Arna Ruohomäki – Käpylä Grand Prix Olli Koivusen juhlaa

Kokelasohjastajien Wahlstén Salamakypärät-kilpailusarjan finaali ajettiin Vermossa. 24-vuotias Arna Ruohomäki voitti Salamakypärien kokonaiskilpailun. Finaalilähdön voitti puolestaan Iivari Nurminen.

IMG_9987
Wahlstén Salamakypärät kärkikolmikko. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Ennen finaalia pistetilanne Salamakypärien kärkikolmikossa oli mielenkiintoinen. Arna Ruohomäellä oli vain neljä pistettä enemmän kuin Niki Finnströmillä. Finnström ajoi Capo The Eemilin johtopaikalle ja Ruohomäki kierrätti oman ajokkinsa Reverend Dredin johtavan rinnalle. Lopussa nähtiin tiukka taistelu Reverend Dredin ja Iivari Nurmisen ohjastaman Northern Trickin välillä. Loppusuoran kamppailu päätyi lopulta Nurmisen ja Northern Trickin voittoon.

Northern Trickin omistaa Kari Laaksonen ja hevosta valmentaa Anssi Nurminen.

Ruohomäki varmisti kokonaiskilpailun voittonsa finaalilähdön kakkossijallaan. Salamakypärät-kilpailusarjaan valitaan enintään 25-vuotiaita kokelasohjastajia. Tämän vuoden Salamakypärät jäi siis Ruohomäen viimeiseksi kaudeksi kilpailusarjassa.

”Hienoa, että voitin kokonaiskilpailun. Vielä on tunteet sen verran pinnassa, että en osaa tarkemmin kuvailla fiiliksiäni. Kokonaisuudessaan tämä kausi onnistui kaikilta hyvin, ajoimme siististi kaikissa osalähdöissä. Se on tärkeää, kun kuitenkin vasta opettelemme tätä juttua”, Ruohomäki veti yhteen kautta.

Kokonaiskilpailussa toiseksi sijoittui Finnström, ja finaalilähdön voittanut Nurminen oli kolmas. Wahlstén Salamakypärien kärkikaksikko saa palkintomatkat Classic Elitloppet risteilylle toukokuussa 2019.

Vermossa ajettiin myös perinteinen suurkilpailu Käpylä Grand Prix, jonka voittoon juoksi Olli Koivusen ohjastama Jugador. ”Tällä hevosella ei ole mitään väliä miten ajaa, se voittaa kuitenkin. Jugadorilla on taistelutahtoa ja se on nuoresta asti ollut väsymätön, nyt siihen on vielä tullut vauhtiakin lisää”, Koivunen kehui hevosta.

Jugadoria valmentaa Harri Koivunen ja sen omistaa Talli InTiimi. Hevosen on kasvattanut Celebrity Stable. Käpylä Grand Prix’n voitto kasvatti Jugadorin voittosummaa 10 000 eurolla.

Vermon raveissa ratkottiin myös Toton Suomen mestaruus, jonka voitti Jarkko Viitala.

Wahlstén Salamakypärät 2018 – pistetaulukko

Arna Ruohomäki 123 pistettä

Niki Finnström 114

Iivari Nurminen 112

Toni Ripatti 89

Kimi Pesonen 81

Riku M Lindgren 78

Tiina Mikkola 77

Ayse Könec 69

Niko Huuskola 64

Sanna Kumanto 63

Victor Björkroth 55

Anu Penttilä 53

Vapaasti käytettäviä kuviaLisätietoja

Timo Mahlamäki, kilpailupäällikkö
Vermon Ravirata
timo.mahlamaki@vermo.fi
puh 045-788 16202

IMG_0083
Jugador, hoitaja Heidi vuori ja ohjastaja Olli Koivunen. Kuva: Helena Hyvämäki-Mäenpää