Hyppää sisältöön

Wahlstén Salamakypärien toiseksi viimeinen osalähtö keskiviikkona Vermossa

Wahlstén Salamakypärät –ohjastajakilpailu on lähes loppuhuipennustaan vailla. Vermossa ajetaan keskiviikkona 11. osalähtö, jonka jälkeen kilpailussa on jäljellä enää 10. marraskuuta ajettava finaali. Tilanne kilpailun kärjessä on tiukka, sillä ennen Vermon osalähtöä kilpailua johtavan Niki Finnströmin ja toisena olevan Arna Ruohomäen välillä ei ole eroa kuin kaksi pistettä.


Kilpailussa on mukana 12 kokelaslisenssillä ohjastavaa nuorta. Yksi heistä on Bella Varjosen tallilla työskentelevä 22-vuotias Sanna Kumanto, joka on kilpailussa yhdeksäntenä. Kumanto osallistuu Salamakypäriin ensimmäistä kertaa.  


-Olen tykännyt kilpailusta ja on ollut kiva päästä ajamaan kilpaa eri radoille. Salamakypärissä on päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin. Sarjamäärityksiä osalähdöissä muuttaisin, että ne eivät olisi kaikki samanlaisia, Kumanto kertoo. 


Keskiviikkona Kumanto ohjastaa työnantajansa Varjosen valmentamaa Golda Osbournea. –Lähtö on tosi kova, rahasijoitus on keskiviikkona hyvä tavoite, Kumanto odottaa. 


Salamakypärissä ensimmäistä kauttaan ajaa myös 21-vuotias Victor Björkroth. Vaikka nuori ohjastaja on Salamakypärien pistetaulukon hännillä, hänen kausi 2018 on silti ollut selkeästi uran paras. Tänä vuonna Björkroth on ajanut jo yli 100 kertaa kilpaa ja voittanut 10 lähtöä.  


-Kilpailun kautta olen saanut hyvää näkyvyyttä ja saanut paljon uusia tuttavuuksia. Kilpailu on ollut tosi kiva ja meillä on hyvä jengi Salamakypärissä, Björkroth kertoo.  


Vermossa Björkroth ohjastaa Jeroen van Craenin valmentamaa Sunnieta, jota arpaonni ei suosinut. Lähtörata 11 kovatasoisessa lähdössä ei tee valjakon tehtävästä helppoa. -Jos kärki oikein kaahottaisi, voitaisiin ainakin ehtiä korotetuille rahoille, Björkroth suunnittelee. 


Vermossa keskiviikkona ajettavassa lähdössä Anu Penttilän ollessa estynyt ajamaan, hänet korvaa Pinja Iltanen


Sanna Kumanto
Sanna Kumanto

Victor Björkroth              
Victor Björkroth

Wahlstén Salamakypärät pistetilanne 


1. Niki Finnström 104 pistettä 

2. Arna Ruohomäki 102 

3. Iivari Nurminen 80 

4. Toni Ripatti 76 

5. Tiina Mikkola 70 

6. Kimi Pesonen 65 

7. Riku M Lindgren 62 

8. Ayse Könec 59 

9. Sanna Kumanto 55 

10. Niko Huuskola 52 

11. Anu Penttilä 49 

12. Victor Björkroth 39 

13. Antti-Joonas Heikkinen 12 


Wahlsten_Salamakypärät_logo_RGB_2