Hyppää sisältöön

Vuoden Ystävä Nea Pitkänen palkittiin Koskelan Akseli –stipendillä

Raviurheilun nuorisotoiminnan Vuoden Ystävä palkittiin Young Power –gaalassa nyt toista kertaa. Raviratojen nuorisotoimijat saavat vuosittain ehdottaa raviratayhteisöstä omaa ehdokasta, joiden keskuudesta valitaan valtakunnallinen Vuoden Ystävä. Raviratojen Vuoden ystävät palkitaan kevään aikana eri puolilla Suomea. Vuoden Ystävä 2018 on Kuopion ravinuorten ohjaaja ja poniohjastaja, 15 –vuotias tuusniemeläinen Nea Pitkänen.

Raviratojen nuorisovastaavat saivat valita oman radan ehdokkaaksi toiset huomioon ottavan, positiivisen, ystävällisen ja kannustavan kerholaisen, poniohjastajan, ohjaajan ja muutenkin esimerkillisesti raviyhteisössä toimivan kotiradan nuoren.

-Vuoden Ystävä Nea Pitkänen on aina ystävällinen, kohtelias ja avulias niin aikuisia, työkumppaneita kuin lapsia ja nuoria kohtaan. Nea hoitaa omat valmennettavat poninsa huolellisesti ja vastuullisesti, kohtelee ponejaan ystävällisesti ja oikeudenmukaisesti sekä kunnioittavasti myös tappion hetkellä. Ystävä kavereille, aikuisille, eläimille eli ihan jokaiselle vuoden jokaisena päivänä, perustelee valintaa Kuopion raviradan nuorisovastaava Heini Korhonen.

Vuoden ystävä Nea Pitkänen 09022019 kuva Anu Leppänen
Vuoden Ystävä 2018 Nea Pitkänen Kuopion ravinuorista. Kuva: Anu Leppänen.

Vuoden Ystävä palkittiin Vermon raviradalle järjestetyssä Young Power -gaalassa 200 euron Koskelan Akseli -stipendillä ja kultaisella sydänkaulakorulla. Vuoden Ystävää olivat palkitsemassa Vuoden Ystävä 2017 Vilja Kivinen ja Suomen Hippoksen nuorisotoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää. Raviratojen Vuoden Ystävät palkitaan kevään aikana 100 euron Koskelan Akseli -stipendillä. 

Koskelan Akseli oli raviurheilun nuorisotoiminnan vuoden 2017 hyväntekeväisyyravuri. Menestyshevonen kilpaili vuoden 2017 ajan Talli Pohjantähden alla- nimissä, kun Talli Pohjantähden alla liisasi Koskelan Akselin omistajiltaan Arja Korpiniemeltä ja Eero Matikaiselta. Koskelan Akselia valmentaa ja ohjastaa Jukka- Pekka Kauhanen ja ruuna on edelleen valmennuksessa Dahlia-tallilla Iisalmessa. Koskelan Akselin vuosi 2019 on käynnistynyt hienosti ja taulussa on jo kaksi voittoa.   

  

Lisätietoja:

Helena Hyvämäki-Mäenpää

Nuorisotoiminnan koordinaattori

Suomen Hippos

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi

040 646 4609