Hyppää sisältöön

Vuoden Kavionjälki -tunnustus PowerParkin Pekka Lillbackalle

Vuoden Kavionjälki -tunnustus myönnettiin monitoimipuisto PowerParkiin rakennetusta raviradasta sekä siellä järjestettävästä Nordic King -ravitapahtumasta Pekka Lillbackalle. Nordic King on maailman suuripalkintoisin kylmäveriravurien lähtö. Perusteluissa todetaan, että uniikki ja yksityisellä rahalla tehty hevosalan hanke osoittaa poikkeuksellista rohkeutta, määrätietoisuutta ja osaamista.

Suomen Hippos ja Suomen Ratsastajainliitto jakavat Vuoden Kavionjälki -tunnustuksen vuosittain henkilölle tai taholle, joka on ansioitunut hevosurheilussa, hevosjalostuksessa, hevostaidoissa, koulutus- ja liiketoiminnassa tai joka on lisännyt hevosalan arvostusta ja tunnettuutta. Tunnustus jaettiin nyt 8. kerran.

Perusteluissa todetaan, että Pekka Lillbackan johdolla Härmän PowerParkissa on toteutettu täysin poikkeuksellinen miljoonien eurojen hevoshanke, jonka aikana valmistui ravirata ja hevosurheilukeskus. Ravirata sai heti lanseeraustapahtumassaan kesällä 2016 laajalti kiitosta palveluistaan niin yleisölle kuin kilpailijoillekin, ja toi suomalaiselle hevosurheilulle laajalti kansainvälistä näkyvyyttä. Nordic King -ravitapahtuma nähdään PowerParkissa jälleen tänä juhannuksena.

PowerParkissa nähdään 2.–6.8.2017 myös uuden hevosurheilukeskuksen ensimmäiset esteratsastuskilpailut, sillä tuliterän raviradan keskelle valmistuu kuitupohjainen ratsastuskenttä. PowerPark on palkittu aiemmin Ravigaalassa Vuoden ravitekona 2016, ja ravirata valittiin heti ensimmäisenä toimintakautenaan Vuoden kesäraviradaksi. Ravirata ja hevosurheiluhanke on mittaluokassaan uniikki yksityisellä rahalla tehty hevosalan hanke – varsinainen pohjalainen voimannäyte – joka osoittaa rohkeutta, määrätietoisuutta ja osaamista.

Nordic King -video

Hevoset_Horze_logo__ID_107563__1066