Hyppää sisältöön

Vuoden ensimmäiset divisioonafinaalit olivat täynnä onnistumisia ja pienimuotoisia yllätyksiä

Henri Bollström tuulettaa divisioonavoittoa Matteus Kevättömän rattailla

Henri Bollström avasi Teivon Kavioliigaravien divisioonafinaalit voittamalla Matteus Kevättömällä haastajadivisioonafinaalin. Kuva: Hippos / Maisa Hyttinen.

Divisioonat tekivät paluun kotimaisen raviurheilun kentälle vuonna 2023. Ensimmäinen vuoden kuudesta finaalista ravattiin Tampereen Teivossa Kavioliigalauantaina 25.2. Divisioonafinaaleissa nähtiin toinen toistaan upeampia voittajia ja jännitystä riitti lähes kaikissa finaaleissa maaliviivalle asti.

Teivon Kavioliigalauantain ensimmäisenä divisioonafinaalina ravattiin kylmäveristen haastajadivisioona, jossa vahvan esityksen teki jyväskyläläisen Henri Bollströmmin ohjastama Matteus Kevätön. 6-vuotiaan oriin hankasalmelaiselle valmentajalle Pauli Raiviolle voitto oli enemmän kuin iloinen yllätys, eikä uran toinen voitto voinut tulla parempaan paikkaan.

”No kyllähän tämä voitto oli yllätys, se täytyy myöntää, mutta kyllä minä korotettua rahaa odotin. Hevonen on tehnyt hyvät lähdöt tauolta ja on niin hyvä tyyppi”, kommentoi iloisena voittajahaastattelussa Matteus Kevättömän valmentaja Pauli Raivio.

Lämminveristen haastajadivisioonafinaalissa ravien yhdeksännessä lähdössä jämsäläisen Hannu Torvisen ohjastama Kiikku´s Trooper taisteli itsensä lähes mahdottoman näköisistä asemista divisioonavoittajaksi. Koko matkan joukon hännillä ravaillut 6-vuotias ruuna laittoi viimeisellä takasuoralla niin sanotusti vaihteen silmään ja ravasi vakuuttavasti muiden ohi maaliviivalla.

”Tämä on aivan älyttömän rehti ja hieno kilpahevonen. Niin kuin tänäänkin nähtiin, se kyllä puristaa aina maaliin asti ja antaa kaikkensa. Sen kanssa on niin kiva lähteä raveihin ja myös luonteeltaan se on älyttömän kiva”, kertoi Kiikku`s Trooperin hollolalainen valmentaja Christa Packalén seremoniakehässä.

Kiikku`s Trooper seremoniakuva
Kiikku`s Trooperin taustajoukot seremoniakehässä. Kuva: Hippos / Maisa Hyttinen.

Yksi päivän jännittävimmistä divisioonafinaaleista ja makeimmista tuuletuksista nähtiin lämminveristen kultadivisioonafinaalissa, kun pienoinen yllättäjä Payet peittosi kilpakumppaninsa vaikuttavaan tyyliin. Liikaa ei hollolalaisen Juha Utalan ohjastama ja valmentama 8-vuotias ruuna väliä kilpakavereihin jättänyt, mutta jännittävät loppukamppailut kuuluvatkin raviurheilun kultaisimpiin hetkiin.

”Mukavaahan se on, kun voitetaan tiukasti ja varmasti”, tiivisti tunnelmat Juha Utala lähdön jälkeen voittajahaastattelussa.

Juha Utala
Juha Utalaa hymyilytti seremoniakehässä Payetin kultadivisioonafinaalin voitto. Kuva: Hippos / Maisa Hyttinen.

Päivän divisioonafinaalien voittajat:

Siirin Veeti (nousijadivisioona)

A Kind of Magic S (nousijadivisioona)

Matteus Kevätön (haastajadivisioona)

Kiikku´s Trooper (haastajadivisioona)

Endless Story (tammadivisioona)

Payet (kultadivisioona)

Clade P. Hill (pronssidivisioona)

Elan (pronssi- vs. hopeadivisioona)

Katso Kavioliigalauantain tulokset Mobiiliheppasta.

Seuraava divisioonafinaalipäivä on vuorossa Seinäjoella 22. huhtikuuta. Viimeiset karsintapisteet Seinäjoen finaaleihin jaetaan 8. huhtikuuta Porissa. Pisteiden kertymistä voi seurata reaaliajassa Mobiiliheppa-palvelussa.

Raviurheilussa divisioonia ravataan sekä lämminverisille että kylmäverisille tason mukaan. Myös tammoille on molemmille roduille oma divisioonansa. Divisioonafinaaleihin pääsee tasoitusajoissa mukaan 16 ja ryhmäajoissa 12 eniten pisteitä finaalisarjan karsinnoista kerännyttä hevosta. Lue lisää divisioonajärjestelmästä täältä.