Hyppää sisältöön

Vuoden 2024 Seinäjoki Racen voittajaksi Borups Victory

Borups Victory ohjastajansa Daniel Wäjerstenin ja hoitajansa Moa Bylundin kanssa. Kuva: Maisa Hyttinen

Paras suomalainen oli Ari Moilasen ohjastama Dozen Of Oysters, joka haastavasta lähtöradasta (8) huolimatta kiri neljänneksi.

Kotimaisen raviurheilun suurkilpailukausi käynnistyi lauantaina 20.4. takatalvisissa, mutta rataolosuhteiden osalta laadukkaissa kesäratatunnelmissa Seinäjoki Racen (2 100m) merkeissä. Lähdön voitto ja 70 000 euron ykköspalkinto matkasivat tänä vuonna Ruotsiin Borups Victoryn ja ohjastaja-valmentajansa Daniel Wäjerstenin mukana. Voitto oli Wäjerstenin ensimmäinen Suomessa. Kuusivuotiaan oriin omistaa Stall Droad AB.

Lähdössä kärkipaikan nappasivat Amazing Player ja Jarmo Saarela, mutta valjakko menetti kärkipaikan Phoenix Photolle kisan alkuosassa. Erinomaisen lähtöpaikan (2) kilpailuun saanut Borups Victory juoksi pitkään toisessa ulkoa ja kiihdytti noin 500 metriä ennen maalia johtoon näytöstyyliin. Hevonen johti loppuun asti ylivoimaisesti.

”Oli tosi hienoa voittaa Suomessa ensi kertaa. Hevonen on todella hieno, se oli jo viime vuonna täällä hyvä, mutta nyt se oli vielä vähän parempi. Halusin ajaa kiihdytyksessä vähän varman päälle ja vaikka paikka johtavan rinnalla on aina haastava, hevonen tuntui hyvältä ja tulikin viimeisen kierroksen noin 10,0 vauhtia”, Wäjersten kertoi voittohaastattelussa.

Voiton myötä Borups Victory sai myös kutsun Vermossa 5.5. ajettavaan Finlandia-ajoon.

”Hevosta on helppo ajaa ja se kuuntelee ohjastajaa hyvin. Ajatukset olivat johtopaikalle päästyä hyvät ja aika varmat”, myös Ruotsin suurkilpailua Elitloppettia aina kiinnostavana mahdollisuutena hevoselle väläyttänyt Wäjersten kertoi.

Lähdön kuudesta suomalaisedustajasta paras oli tänä vuonna neljäntenä maaliin tullut Dozen Of Oysters ohjastajanaan Ari Moilanen. Hevosta valmentaa Antti Ojanperä ja sen omistaa Seafood Stable.

Lauantaina Seinäjoella kilpailtiin myös vuoden toiset divisioonafinaalit, 4-vuotiaiden lämminveristen Kasvattajakruunun alkuerät sekä pitkän matkan Etain Royal Stayer -lähtö (3 100m).

Päivän kaikki tulokset Mobiilihepassa