Hyppää sisältöön

Vuoden 2021 vastuuvalmentajakoulutukset ja ajolupakurssit pyörähtivät käyntiin – ilmoittaudu mukaan

Vuoden 2021 vastuuvalmentajakoulutukset ja ajolupakurssit ovat pyörähtäneet käyntiin paikalliset koronarajoitukset huomioiden. Vastuuvalmentajakoulutuksia järjestetään mm. Oulussa 27.3 ja Vermossa 13.3. C-ajolupakursseja järjestetään mm. Kaustisella 19.2. ja Vermossa 13.3. alkaen. Vuoden ensimmäinen C-ajolupakurssi järjestettiin tammikuussa Seinäjoella. Tutustu kurssikalentereihin ja ilmoittaudu mukaan.

Kuva:Hippos/Helena Hyvämäki-Mäenpää

Vuoden 2021 vastuuvalmentajakoulutukset ja ajolupakurssit ovat pyörähtäneet käyntiin. Suomen Hippoksen nettisivuilta löydät vastuuvalmentajakoulutukset ja ajolupakurssikalenterit sekä järjestäjien yhteystiedot.


Hevosen ohjastamiseen oikeuttava C-ajolupakurssi järjestetään mm. Kaustisella alkaen pääsykokeella perjantaina 19.2. ja Vermossa alkaen pääsykokeella lauantaina 13.3. Vielä voi vapaita paikkoja tiedustella linkistä löytyvistä yhteistiedoista. Poniajolupakurssit ja vastuuvalmentajakoulutukset on koottu omiin kalentereihin ja tietoja täydennetään sitä  mukaa kun järjestäjän vahvistavat ajankohtia. Koronarajoituksista johtuen kurssien teoriaosat toteutetaan pääosin etäluentoina.

”Toiveistasi vastuuvalmentajakoulutuksille ja ajolupakursseille voit olla yhteydessä suoraan Suomen Hippokseen tai oman alueen hevosjalostusliittoon tai ravirataan. Kursseja ja koulutuksia pyritään järjestämään sitä mukaa miten niille on paikallisesti tarvetta, joten toiveita kurssien ajankohdan ja paikkakunnan suhteen otetaan mieluusti vastaan”, kertoo nuoriso – ja koulutustoiminnan koordinaattori Helena Hyvämäki-Mäenpää Suomen Hippoksesta.

Vastuuvalmentajakoulutus


Voidakseen toimia hevosen valmentajana vähintään 18-vuotiaan henkilön, jolla ei ole koskaan ollut ravikilpailuissa ohjastamiseen oikeuttavaa ajolupaa, on osallistuttava vastuuvalmentajakoulutukseen. 

Koulutus keskittyy hevosen ilmoittamista ja kilpailuttamista koskeviin valmentajan vastuihin ja velvollisuuksiin. Koulutukseen osallistuminen, teoriakokeen hyväksyttävästi suorittaminen ja kilpailulisenssin lunastaminen oikeuttavat toimimaan hevosen valmentajana.

Vastuuvalmentajakoulutuksia järjestetään maakuntaradoilla C-ajolupakurssin yhteydessä sekä muina ajankohtina tarvittaessa. Koulutuksen kesto on noin 3-4 tuntia.

Vastuuvalmentajakoulutus on mahdollista suorittaa myös Hippoksen sähköisen oppimisympäristö Hipposakatemian kautta järjestettävänä verkkokoulutuksena. Vastuuvalmentajakoulutukseen vaadittava teoriakoe suoritetaan erikseen sovittuna ajankohtana lähimmällä raviradalla tai hevosjalostusliiton toimistolla hyväksytysti suoritetun verkkokoulutusosion jälkeen (henkilöllisyystodistus ja kurssimaksu 60€ mukaan).

Vastuuvalmentajakoulutuksen teoriakokeessa on 30 kysymystä. Kokeessa hyväksytään viisi virhepistettä.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset verkkokoulutukseen: Suomen Hippos ry, Helena Hyvämäki-Mäenpää p. 040 6464 609 tai helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.


Vastuuvalmentajakoulutukset  löydät TÄSTÄ 


AJOLUPAKURSSIT 2021


C-ajolupakurssit TÄSTÄ

P-ajolupakurssit TÄSTÄ 

Lisätietoja vastuuvalmentajakoulutuksista, poni- ja C-ajolupakursseista saat lähimmältä raviradalta tai Suomen Hippoksesta:

Suomen Hippos ry


Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuoriso – ja koulutustoiminnan
koordinaattori
040 6464 609
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi 
www.hippos.fi