Hyppää sisältöön

Vuoden 2021 kilpailukalenteri on julkaistu

Suomessa ajetaan ensi vuonna yhteensä 474 ravikilpailupäivää, joiden lisäksi järjestetään lukuisia paikallis- ja harjoitusraveja.

Kuvitus, Joensuu 18.5. kuva Juho Hämäläinen
Ensi vuoden kilpailukalenteri on julkaistu

Alkuvuoden kilpailukalenterissa ravataan mm. raviurheilun pääsarjaa Kavioliiga, jossa kauden kohokohtiin lukeutuvat Grand Prix -lähdöt kilpaillaan 27.2. Tampereella ja 15.5. Kuopiossa. Kavioliigassa kilpailevat keskenään avoimen tason kylmä- ja lämminveriravurit. Sarjassa seurataan tiiviisti myös hevosten taustajoukkojen menestystä.

Vauhdikkaita kahdella paikkakunnalla samanaikaisesti ajettavia Magic Monday -raveja ajetaan tammi- ja helmikuussa sekä marras- ja joulukuussa. Samalla konseptilla kilpailtavat Superlauantai-ravit ajetaan kahdesti, toiset maaliskuussa ja toiset joulukuussa.

”Ensi vuoden kilpailukalenteriin ei käytännön tasolla tullut suuria muutoksia, kun tutut kilpailukonseptit säilyivät ja niitä päästään kehittämään entisestään. Kilpailupäivien määrä väheni hieman, mutta tällä pyrittiin tehostamaan ravien kysynnän ja tarjonnan kohtaamista ajankohdallisesti sekä alueellisesti”, Suomen Hippoksen kilpailupäällikkö Tuomo Pekonen kommentoi.

Ensi vuoden Kuninkuusravit ravataan Seinäjoella 30.7.-1.8. ja kaksi viikkoa aikaisemmin 17.-18.7. vuorossa ovat perinteiset St Michel-ajot. Ravikesän kohokohtiin lukeutuvat myös mm. Suur-Hollola-ajot Lahdessa 3.-4.7. ja Kymi Grand Prix Kouvolassa 19. kesäkuuta. Kevään kohokohtiin lukeutuvat taas Seinäjoki Race 17. huhtikuuta ja Finlandia-ajo 9. toukokuuta.

Kilpailukalenteri 2020:

Excel

PDF