Hyppää sisältöön

Vuoden 2018 laatutammapalkinnot on maksettu 15.10.2019

Laatutammapalkkiot ovat yksi osa hevoskasvatukseen kohdennettavaa tukea, joka maksetaan Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti hevoskasvatuksen ja hevosurheilun edistämiseen käytettävästä osuudesta Veikkaus Oy:n tuotosta.

Parhaiden nuorten siitostammojen laatupalkinto on tarkoitettu suomalaisen ravihevoskasvatuksen edistämiseen ja jalostustason parantamiseen. Palkinto maksetaan suomenhevos- ja lämminveritammojen Suomessa rekisteröityjen varsojen kasvattajille. Ikäluokkafinalistien palkinto on tarkoitettu nopeuttamaan sukupolvikiertoa, ja saamaan lahjakkaat tammat aikaisemmin siitokseen.

Palkinto maksetaan ensisijaisesti tammoille, jotka ovat selviytyneet ikäluokan suurkilpailufinaaleihin ja suomenhevostammat varsovat 3 – 8 -vuotiaina ja lämminveritammat varsovat 3 – 6-vuotiaina. Näille tammoille palkinnon suuruus on 1 000 euroa. Ikäluokkakilpailujen finalisteille laatupalkinto voidaan maksaa tällä perusteella yhden kerran.

Jalostusindeksin osoittamassa paremmuusjärjestyksessä maksetaan määrärahan puitteissa 500 euron suuruinen palkinto. Indeksi lasketaan varsomisvuoden lopussa. Kokonaisindeksin ollessa sama järjestyksen ratkaisee tamman ennätyksen indeksi. Tamma voi saada laatupalkinnon indeksin perusteella korkeintaan kaksi kertaa.

Palkinto maksetaan pääsääntöisesti kilpailleille tammoille. Kilpailematon varsonut suomenhevostamma voi saada palkinnon 3-4 –vuotiaana jos sen jalostusindeksi on 120 tai yli. Kilpailematon varsonut lämminveritamma voi saada palkinnon 3-4 –vuotiaana jos sen jalostusindeksi on 120 tai yli.

Laatutammapalkinnon jakoperusteet

Palkinnon saaneet tammat 

Ilmoita tilitietosi 1.12.2019 mennessä

Palkkiot on maksettu suoraan tamman vuonna 2018 syntyneen varsan kasvattajan tilille, mikäli tilitieto on ilmoitettu Suomen Hippokseen. Puuttuvista tilinumeroista lähetetään omistajille tiedustelut. Jotta palkkio voidaan maksaa, tulee tilinumero ilmoittaa Suomen Hippokseen 1.12.2019 mennessä. Tämän jälkeen saapuneita ilmoituksia ei huomioida. Maksatus sulkeutuu vuoden vaihteessa ja tämän jälkeen kyseisiä palkkioita ei makseta. Palkkion saaja on itse vastuussa siitä, että tilitieto on toimitettu ajoissa.

Henkilökohtaisesti omistetun hevosen osalta tilitiedon voi ilmoittaa Heppa-järjestelmään Oma talli-tunnuksilla. Alaikäisen lapsen tilitieto tulee ilmoittaa kirjallisesti huoltajan allekirjoittamalla ilmoituksella. Yhteisomistuksen tilitieto tulee ilmoittaa kirjallisesti ja ilmoituksessa tulee olla kaikkien osapuolien allekirjoitukset. Tallinimen puolesta ilmoituksen allekirjoittaa edustaja.

Tilinumeron ilmoituslomake