Hyppää sisältöön

Vuoden 2016 Young Power-gaala Jyväskylässä

Vuoden 2016 raviurheilun nuorisotoiminnan aktiiveja ja menestyneimpiä poniraviurheilijoita juhlitaan Jyväskylässä lauantaina 11.2.2017.

Young Power-gaala 2016 järjestetään Jyväskylässä Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoressa  klo 18 alkaen (pöytiin ohjaus alkaen klo 17.30). Samalla juhlitaan Young Power-gaalan 10-vuotis juhlaa, sillä ensimmäinen Young Power-gaala järjestettiin Kouvolan Ravinuorten ideoimana Kouvolassa vuonna 2007.

Young Power-gaalan juontaa Viivi Mattinen ja Juha Jokinen. Gaalan järjestää yhteistyössä Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry, Killerin ravirata Oy, Poneista Potkua-nuorille hanke, Suomen Poniraviyhdistys ja Suomen Hippos ry. Gaalayhteistyössä mukana myös mm. Suomen Montéohjastajat ry,  Hankkija Oy, Ravinetti.fi ja Hevosurheilu.

stakunnan_monte_tsemppipalkintoVuoden 2015 Young Power-gaala järjestettiin Porissa. Jukka Torvinen oli mukana palkitsemassa. Kuva: Viivi Huuskonen

Järjestäjät toivottavat tervetulleeksi Young Power-gaalaan 2016 mukaan kaikki Suomen nuorisotoimijat sekä raviurheilua harrastavat nuoret perheineen. Nyt onkin hyvä tilaisuus järjestää nuorisokerhojen yhteinen retki iloisen yhdessäolon, gaalaillallisen ja palkitsemisien merkeissä. Tervetuloa!

"On selvää, että me haluamme järjestää sellaisen tapahtuman, missä jokainen osallistuja viihtyy ja kokee olonsa arvokkaaksi lajimme edustajana. Young Power-gaalan varmistumisen jälkeen kutsuimme koolle alueemme hevosystäväinseurojen edustajat, ravinuoret ja raviradan edustajat. Yhdessä keskustelimme ja suunnittelimme toimintaa ja mikä tärkeintä, paikalla oli useampia Ravinuorten edustajia. Saimme heiltä kullan arvoisia ideoita siihen, kuinka järjestämme onnistuneen tapahtuman minkä kohderyhmänä on juuri heidän ikäisensä osallistujat." - iloitsevat gaalan puuhanaiset Sari Piirainen ja Suvi Rautianen Killerin raviradalta.
 

Idea Young Power-gaalasta syntyi Suomen Hippoksen ohjaajakoulutuksessa

Historian ensimmäinen Young Power-gaala järjestettiin Kouvolan Ravinuorten ideoimana Kouvolassa vuonna 27.12.2007. Palkittujen joukossa vuoden 2007 gaalassa oli ansioistaan nopeimman 3-vuotiaan A-kategorian ruunan Broängens Ghosakraman valmentajana ja ohjastajana tunnettu Henna Koivisto (os. Pakkanen). Hennaa voidaan pitää myös Nuorisogaalan ”äitinä”, sillä Henna ehdotti jo muutamaa vuotta aiemmin ohjaajakoulutuksessa yhdessä muiden Kouvolan ravinuorten ohjaajien kanssa nuorten oman gaalan kehittämistä. Vuodesta 2007 nuorten gaalaa on juhlittu Young Power-gaalana vuosittain eri puolilla Suomea.

Juhlatapahtuma täytti palkitsemisten lisäksi myös toisen tärkeän tavoitteensa, eri kerhojen jäsenten tutustumisen toisiinsa ja uusien ystävyyssuhteiden solmimisen eri puolelta Suomea olevien nuorten kesken. Gaalan ruokailun yhteydessä keskusteluryhmiä syntyi eri suunnista olevien kesken ja virallisen ohjelman jälkeen nuoret viihtyivät yhdessä vaihtaen kokemuksia keskenään. Monille nuorisoravigaala oli todellinen ”se meidän juttu”.  - kertaili Kouvolan silloinen nuorisovastaava Matti Meriluoto gaalan jälkeisiä tunnelmia joulukuussa 2007.

IMG_2545_2
Lauri Hyvönen juonsi ensimmäisen nuorisogaalan vuonna 2007. Hyvösen haastateltavana Henna Koivisto. Kuva: Matti Meriluoto


"On ollut hienoa seurata, kuinka nuorisogaalassa on jo kymmenen vuoden ajan keräännytty palkitsemaan vuoden menestyjiä. Reilu kymmenen vuotta sitten oli poniraviurheilu vielä lapsen kengissä. Silloin lajin hyödyistä ja arvostuksesta jouduttiin välillä lähes taistelemaan. Nuorten oma gaala oli yksi keino nostaa arvoon nämä hienot saavutukset, joita ponien kanssa on kilparadoilla saavutettu. Vuosien mittaan poniraviurheilun tärkeä rooli koko raviurheilun tulevaisuuden kannalta on ymmärretty ja nykyään laji on jo yksi tärkeä osa raviurheilua.  Lisäksi poniraviurheilu on kehittynyt valtavasti 2000-luvun alusta, joten palkittavien saavutukset ovat vähintään yhtä suuren työn takana kuin alkuvuosina. Nykyisin sosiaalisen median aikana nuoret tuntevat kyllä hyvin toisensa, mutta tälläisia valtakunnallisia tapahtumia, jossa oikeasti kokoonnutaan yhdessä samaan paikkaan, on vähemmän. Siksi Young Power-gaalalla on yhä tärkeä rooli raviurheilun nuorisotoiminnassa."
kommentoi Henna Koivisto.


Lisätietoja Young Power-gaalasta:

Sari Piirainen

Keski-Suomen Hevosjalostusliitto ry

Vesangantie 24

40630 Jyväskylä
sari.piirainen@killeri.fi

p. 010 321 0263, 040-849 6958

www.hevosjalostusliitot.fi/keskisuomi


Helena Hyvämäki-Mäenpää

Suomen Hippos ry

nuorisovastaava

helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi
p. 020 760 5246

www.hippos.fi


Illalliskortin hinta:

20€ ja 10€ alle 10-vuotiaat

alle 18-vuotiaat vain huoltajan seurassa
Varaukset:

sari.piirainen@killeri.fi


Majoitusvaraukset:

Kylpylähotelli Rantasipi Laajavuoressa monipuoliset mahdollisuudet erilaisiin aktiviteetteihin kuten keilaamiseen, lasketteluun, hiihtoon, kylpyläpalveluihin. Hotellihuoneen voi varata suoraan hotellista ja gaalavieraat saavat alennusta -20 % päivän hinnasta. Päivän hinta vaihtelee varaustilanteen mukaan. Mahdollisuus myös lisävuoteellisiin huoneisiin, sekä perhehuoneisiin. Jokainen varaa ja maksaa huoneen itse. Mainitse varauksen yhteydessä "Ravigaala". Varaukset: my.reservation@restel.fi TAI Puh. 020 055 055 (0,17€ /puh + 0,75 €/min)