Hyppää sisältöön

Vixus edustaa Suomea Elitkampenissa – ”Ei tätä aina voi todeksi uskoa”

Katja Melkon valmentama suomenhevosravuri Vixus sai kutsun arvostettuun Elitkampen-kilpailuun. Kylmäveriravureille suunnattu kilpailu juostaan Elitloppet-viikonloppuna toukokuun lopussa Ruotsissa Solvallan raviradalla. Kutsun myötä Melkolta löytyy valmennettavat sekä Elitloppet että Elitkampen –kilpailuista.

Vixus edustaa Suomea Elitkampen-suurkilpailussa.Kuva: Hippos/Hanna Laakso

Katja Melkon valmentama suomenhevosravuri Vixus edustaa Suomea Ruotsin Solvallan raviradalla Elitloppet-viikonloppuna ravattavassa Elitkampen-kilpailussa. Yksi kylmäveriravureiden arvostetuimmista kilpailuista kokoaa yhteen pohjoismaiden kylmäverikerman ja monena vuonna suomalaiset ovat olleet kilpailussa vahvasti esillä. Kilpailuun osallistuminen on taustajoukoille suuri kunnia. 7-vuotias Vixus nähdään kilpailussa ensimmäistä kertaa.

”Jotkut käyttäisivät sanaa satu, eihän tätä aina voi todeksi uskoa. Tuossa kasvattajallekin sekä muille omistajille soitin ja päiviteltiin tapahtunutta. Meitä on noin kuusi henkeä Vixuksessa mukana, oikein mukava porukka”, tunnelmoi omistajaporukka Talli Tosivixuihin kuuluva Tuomo Korhonen tuoretta Elitkampen-kutsua.

Katja Melkon Ruotsin valmennustallilta kilpaileva Vixus täydentää menestysvalmentajan Elitloppet-viikonlopun suomalaisedustusta. Viikonlopun lämminveriravureille suunnatussa pääkilpailussa kolmesta miljoonasta kruunusta ravaa tallin supertähti Elian Web. Valmennettava samana vuonna kylmäveristen Elitkampen-kilpailussa ja lämminveristen Elitloppet-kilpailussa on ravimaailmassa ainutlaatuinen saavutus.

”Katjan ja Jannen (Soronen) lisäksi ei ole monia valmentajia joilla on ollut hevonen samana viikonloppuna molemmissa kilpailuissa, nämä ovat varmasti mahtavia elämyksiä”, Korhonen pohti Melkon tallin tilannetta.

Melkon tallin harvinaisen tilanteen nosti esille myös Solvallan ravirata.

”Vixus on matkalla eliittiin ja osallistuminen tarkoittaa myös sitä, että Katja Melkolla on hevoset sekä Elitloppetissa että Elitkampenissa”, kommentoi Solvallan kilpailupäällikkö Anders Malmrot suomenhevosravurin kutsua radan verkkosivuilla.

Lahjakkaan Vixuksen kausi on alkanut hyvin. Kauden ensimmäisessä startissa Uumajassa tuloksena oli kovatasoisessa seurassa viides sija, sekä uran tähän asti paras aika 21.3a. Uran 32 startista Vixus on voittanut 14 ja voittosumma on kohonnut uralta yli 240 000 euroon. Uran suurimpiin voittoihin kuuluvat mm. suomenhevosten Kriteriumin sekä Satakunta-ajon voitto vuodelta 2017.

Vixuksen Elitkampen-kutsussa on nähtävissä myös historian havinaa. Oriin isä Viesker on voittanut lähdön peräti viisi kertaa. Suomalaisittain edellinen voitto on vuodelta 2017 kun Antti Tupamäen valmentama Polara vei kilpailun nimiinsä. Suomalaisista kutsun Elitkampeniin on saanut tänä vuonna myös Ville Korjuksen valmentama Välähdys, mutta vallitsevan koronatilanteen sekä ulkomaanmatkailun haasteet heittävät osallistumiseen kysymysmerkkejä. Suomalaiskaksikon lisäksi Elitkampeniin kutsuttuihin kuuluvat Tangen Haap, Lome Brage ja Odd Herakles.