Hyppää sisältöön

Virin Camilla spurttasi muilta karkuun kuningatarkilpailun maililla

Lahden kuningatarkilpailu jatkui mailin matkalla, jossa Hannu Torvinen kannusti Virin Camillan karkumatkalle ja osamatkan voittoon. Tamma siirtyi samalla kokonaiskilpailun johtoon.

Hannu Torvinen pääsi tuulettamaan Jokimaan maalisuoralla Virin Camillan voittoa. Kuva: Hippos/Iita-Maria Ahtiainen

Virin Camilla jätti muut suomenhevostammat mittelemään himmeämmistä sijoista, kun se spurttasi Hannu Torvisen ohjastamana kuningatarkilpailun toisen osamatkan voittoon. Reino Miettisen valmentama tamma kirjautti mailin matkalla voittoajan 22,1/1609 metriä.

Lähtö viivästyi muutamalla minuutilla, kun kuumana käynyt Liisan Tulilintu ei suostunut asettumaan lähtöauton taakse. Viivytys ei kuitenkaan häirinnyt Scuderia Cameratan omistaman Virin Camillan keskittymistä.

”Tamma pysyi yllättävän rauhallisena. Olimme jo menossa auton takana vauhdissa, mutta saimme hyvin hiljennettyä”, Torvinen kertasi.

Matkaan päästyään ykkösradalta startannut Virin Camilla piti odotetusti keulapaikan ja hallitsi siitä lähtöä. Maalisuoran auetessa se karkasi muilta voittoon. 

”Meillä oli mainio lähtöpaikka ja eilinen juoksu oli hyvä. Onneksi tänään tamma hoiti homman ja irtosi hienosti loppuun”, villitsi maaliviivalla tuulettanut Torvinen sanoi.

”Voitto oli selvä jo aiemmin, mutta tamma on seurallinen ja sitä piti vähän kannustaa juoksemaan loppuun asti, että saatiin eroa.”

Maili oli ennakkospekuloinneissa Virin Camillalle vahvin matka. Voiton myötä tamma siirtyi kokonaiskilpailussa kärkipaikalle, sillä avausmatkan voittanut Sävel-Taika jäi neljänneksi 2,2 sekuntia Virin Camillasta. 

”Nyt Reino (Miettinen) palauttelee tammaa ja koitetaan saada mahdollisimman hyvä päätösmatka. Yritetään antaa tammalle täysi mahdollisuus juosta ravikuningattaruudesta, kuskin työ on antaa täysi mahdollisuus hevoselle”, Torvinen kertoi.

Toisena ennen päätösmatkaa on Kimmo Määttäsen ohjastama Piskon Pouta, ja kolmatta sijaa pitää hallussaan avausmatkan voittanut Sävel-Taika. Sävel-Taika sijoittui maililla neljänneksi, mutta ohjastaja ja valmentaja Olavi Oja-Nisula ei nähnyt eron kärkeen olevan liian suuri kokonaiskilpailun voittoa ajatellen.

"Omasta mielestäni meni ihan hyvin. Ero ei päätösmatkaa ajatellen ole mikään mahdoton. Viimeiselle matkalle pitää olla luottoa hevoseen", Oja-Nisula tuumi.

Kuningatarkilpailu huipentuu 3100 metrin matkalla, joka starttaa Lahden Jokimaalla sunnuntaina kello 16.30. Lähtöradat päätösmatkalle valitaan kello 14.40.

Kuningatarkilpailun tulokset >

Vapaasti käytettäviä kuvia >