Hyppää sisältöön

Vipotiinan uusi pari Tuokkolan Touho rataennätykseen

Kuninkuusravit jatkuvat Teivossa. Katsojia on paikalla avauspäivääkin enemmän ja tunnelma katossa.

kierros tayttymassa
I.P. Vipotiina pitää tiukasti kiinni kruunustaan. Kuva: Hanna Leppänen

Teivon Kuninkuusravien mailit ajettiin kilpaa urheiluhengessä. Tammojen kilpailussa hallitseva kuningatar ja avausmatkan voittaja I.P. Vipotiina lähti kovaa liikkeelle ja veti kärjessä aina maaliin asti.  Loppusuoralla nähtiin myös dramatiikkaa:

B. Helmiina ja Oktaavia laukkasivat hyvistä asemista.

- Petelle ei olisi mahdettu mitään, mutta kakkonen laukkaan paloi. Ajoin kakkossijasta ja tamma laukkasi ihan yhtäkkiä. Se ei laukannut pitkään, mutta pitkään ei saa laukatakaan, B.Turoliin ohjastaja Ari Moilanen harmitteli lähdön jälkeen.

Kokonaiskilpailussa I.P. Vipotiina vahvisti asemiaan, mutta loput sijat tasoittuivat entisestään. Toisena ennen päätös matkaa on B.Helmiina(-2,3 sek) ja kolmantena Marimin(-2,4 sek)

Oriiden kilpailu alkoi kiihkeällä alkukiihdytyksellä. Patrikin Muisto ampaisi keulaan ja hurjasti ulkoradalta lähtenyt Hullumies yritti myös johtopaikalle. Kilvanajo päätyi Hullumiehen tyytymiseen selkäjuoksuun, mutta ensimmäinen puolikas kellotettiin 1.17. Patrikin Muisto puolusti sitkeästi johtopaikkaa viime metreille asti, mutta joutui taipumaan jälleen kuolemanpaikalla matkanneen Tuokkolan Touhon  prässin edessä.

Tuokkolan Touhon voittoaika 21,2 on Teivon uusi rataennätys.

Tuokkolan Touho nousi voitollaan oriiden kokonaiskilpailun kärkeen. Kannoilla vaanii avausmatkan voittanut Frans(-0,8 sek) ja kolmantena Patrikin Muisto (-1.1).

kantaatti suomenhevoselle4
Päivä avattiin juhlallisella Kantaatti Suomenhevoselle -esityksellä, jota yleisö seurasi liikuttuneena. Esitys kertoi teatterin keinon suomenhevosen tarinan sotasankarista urheilutähdeksi. Otos sotaan lähtötilanteesta. Kuva: Hanna Leppänen