Hyppää sisältöön

Villinmiehen Tammakilpojen voittoa juhlivat Liinan Säihke ja An-Dorra – ”En pysty todellakaan kuvailemaan miltä nyt tuntuu

Villinmiehen Tammakilvan finaalien voittajat 2021 Liinan Säihke ja An-Dorra. Kuva: Hippos / Reeta Heino

Villinmiehen Tammakilvan finaalien voittajat 2021 Liinan Säihke ja An-Dorra. Kuva: Hippos / Reeta Heino

Lappeenrannan raviradan ravivuoden päätapahtuma Villinmiehen Tammakilvan finaalit suomenhevosille ja lämminverisille ravattiin lauantaina 25.9. Suomenhevosten finaali oli lopulta Esa Holopaisen ja Liinan Säihkeen näytös. Hollolaiselle Holopaiselle Villinmiehen Tammakilvan voitto oli jo uran kuudes. Lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan finaali oli kahden kovan taistelu. Voiton vei kuitenkin lopulta murskaavin ottein An-Dorra rattaillaan Jarmo Saarela.

Suomenhevosten Villinmiehen Tammakilvan finaalia hallitsi varmoin ottein pienoinen yllättäjä Liinan Säihke rattaillaan kilpailun jo kuudennetta kertaa nimiinsä vienyt Esa Holopainen. Liinan Säihke vei vakuuttavasti keulapaikan heti auton irrottua ja hallitsi siitä loppuun asti. Liinan Säihkeen valmentaja on Seppo Suuronen, omistaja L.M.V. Stable Oy ja kasvattaja Mikko Salminen. Voittajahaastattelussa omistajaporukan edustaja Lilja Virtanen ei meinannut uskoa voittoa todeksi.

”En pysty todellakaan kuvailemaan miltä nyt tuntuu. Henki ei meinannut kulkea ja Markku (Virtanen) aina välillä huhuili, että muista Lilja hengittää”, kertoi Lilja Virtanen voittajahaastattelussa.

Liinan Säihke ja Esa Holopainen. Kuva: Hippos / Reeta Heino.
Esa Holopainen tuuletti kuudetta Villinmiehen Tammakilvan voittoa Liinan Säihkeen rattailla. Kuva: Hippos / Reeta Heino.

Kilpailun ennakkosuosikki Antti Kinnusen valmentama, omistaman ja ohjastama Margarida ravasi ensimmäisessä piti vauhtia johtavan rinnalla, kunnes viimeiseen kurviin tuli laukka. Holopainen oli jo varma, että voitto paloi siihen, kun Liinan Säihke jäi odottelemaan kirittäjää rinnalle.

”Hevonen oli todella hyvä ja vastasi ulkona juoksevalla hyvin, mutta kun Margarida laukkasi ulkopuolelta niin tuntui, että se jäi vähän siihen. Olin jo ihan varma, että joku menee ohi, kun se jäi yksin siihen, niin se ei tajunnut mennä”, kommentoi Hopolainen.

Esa Holopaiselle Villinmiehen Tammakilvan voitto oli jo uran kuudes. Aiemmat voitot ovat tulleet vuosina 1992 Miloulla, 2001 Turon Palmalla, 2014 Pörnä-Tytöllä, 2015 Taruntuulella ja vuonna 2018 Huima-Lennolla.

”On sattunut hyvät hevoset niihin ja ajot ovat onnistuneet. Vaaditaan kyllä molempia, jotta voitto tulee. Tuuriakin pitää olla aina näissä mukana”, summasi Holopainen menestystään suurkilpailussa.

Liinan Säihkeen valmentaja pitkän linjan hevosmies Seppo Suuronen oli tyytyväinen hevosen esitykseen. 3-vuotiaana Suuroselle valmennukseen tullut Liinan Säihke on Suurosen mukaan kehittynyt hyvää tahtia.

”Kaikki on mennyt hevosen kanssa oikein ja aina on vähän pärjätty. Tähän Tammakilpaan on tähdätty koko ajan. Tämä on näille nuorille tammoille oikein oiva kilpailu”, kommentoi Suuronen.

An-Dorra oli lämmiveristen ykkönen

An-Dorra oli lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan ykkönen. Kuva: Hippos / Reeta Heino.
An-Dorra oli lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan ykkönen. Kuva: Hippos / Reeta Heino.

Lämminveristen Villinmiehen Tammakilvan finaali oli kahden kovan taisto, kun ennakkosuosikit An-Dorra ja Magical Princess kamppailivat voitosta tiukasti viimeiseen kurviin asti. Viimeisessä kurvissa An-Dorra sai lopulta otteen ja ravasi tyylikkääseen ylivoima voittoon. An-Dorran ravaama voittoaika oli lopulta myös uusi kilpailuennätys 12,6.

”Hevosella, joka on treenattu ja syötetty niin hyvin ja kiitos vielä Hannalle, joka on hoitanut sen niin jalosti. Rehellinen juoksukilpailu oli ja paras hevonen voitti”, kommentoi An-Dorran valmentaja Reino Palomäki.

Hämeenkoskelaiselle Jarmo Saarelalle voitto oli yksi uran isoimmista. Saarela on uransa aikana ohjastanut yli 22 000 starttia, joista voittoja on vajaat 2000. Voittajahaastattelussa Saarela ei vielä paljastanut, miten tätä suurkilpailuvoittoa olisi tarkoitus juhlistaa.

”Lähdettiin reippaammin liikenteeseen ja koitettiin päästä siihen johtavan rinnalle ja pidettiin siitä vauhtia. Se oli todella rauhallinen ja hyvä ajaa siitä rinnalta. Viimeiseen kurviin tuntui, että nyt on mahdollisuus voittaa”, kertoi Saarela voittajahaastattelussa.

An-Dorran kasvattaja ja omistaja on Korpelan tila, hevosta valmentaa Reino Palomäki ja hoitaa Anna Hiltunen.

Suomenhevosten Villinmiehen tammakilvan tulokset >

Lämminveristen Villinmiehen tammakilvan tulokset >

Lisätietoja Villinmiehen Tammakilvasta >