Hyppää sisältöön

Vilja Kivinen voittovuorossa Salamakypärien viidennessä osalähdössä

Vilja Kivinen tuulettaa

Vilja Kivinen pääsi tuulettamaan Salamakypärien osalähdön voittoa. Kuva: Mia Mäki-Maunus

Salamakypärien kauden viides osalähtö ajettiin Kaustisella. Tänä vuonna sarja on ollut todella tasainen, ja jokaisessa osalähdössä on ollut eri voittaja. Tänään voittovuorossa oli iittiläinen Vilja Kivinen, joka ohjasti voiton hevosella Mr Money Robber ja sai täyden 16 pisteen pistepotin.

Kivisen kauden ensimmäinen Salamakypärien osalähdön voitto oli samalla myös hänen tämän vuoden ensimmäinen voitto. Koko uransa aikana Kivinen on voittanut kolme kertaa. Tänään hänellä oli jo hyvät ennakko-odotukset Mr Money Robberin kanssa.

”Fiilikset on aika mahtavat. Oli hyvä kutina hevosesta koko ajan, valmentajan mukaan se oli tuntunut hiitillä paremmalta kuin koskaan. Volttilähdöissä se ei ole parhaimmillaan, vaan tykkää näistä autolähdöistä. Se on vahva hevonen, näillä tiedoilla lähdettiin starttiin”, Kivinen kertasi.

Lähdössä matkavauhti oli erittäin hidas ja Kivisen ohjastama Mr Money Robber juoksi neljännessä parissa ulkona. Sieltä Kivinen löysi sopivat kiriväylät ja Mr Money Robber kiri iloisesti loppusuoralla ohi vastustajistaan. Voittotulos Marika Riihimäen valmentamalle ja osaomistamalle ruunalle oli 17,9a / 2100 metriä.

”Välillä katsoin kelloa, että kauhean hitaasti mennään. Ajattelin, että näinköhän täältä ehditää mihinkään, mutta tällä on tosi nopea pätkä. Se tuli hyvin loppuun asti. Mahtava tunne, kun hevonen lähti selästä suoralla vetämään. Tunsin, että nyt se voittaa”, Kivinen kertoi.

Kivisen alkukausi ei ollut tuottanut aivan kärkisijoja Salamakypärissä. Tasaisessa kilpailussa Kaustisen osalähtövoitto nosti hänet suoraan sijalta kymmenen kilpailun kakkossijalle. Timo Korvenheimolla työskentelevä Kivinen harrastaa hevosia myös kotitallillaan. Kivinen osallistuu toista kertaa Salamakypäriin, hän voitti viime vuonna yhden osalähdön.

”Olen lähtenyt hakemaan kokemusta ja sitä, että saisi ajaa enemmän kilpaa. Kilpailun kautta saan näkyvyyttä ja kokemusta. Nyt kun on päässyt ajamaan enemmän, on tullut parempi ote, että osaa katsoa tilanteita paremmin eikä lähde hätiköimään. Tykkään ajaa kilpaa ja valmentaa. Valmennan omaa suomenhevosta Toiviota”, Kivinen totesi.

Salamakypäriä johtaa edelleen Patri Filatoff, joka sijoittui päivän lähdössä toiseksi. Kolmanneksi ohjasti Sakari Talikka, joka nousi pistetaulukossa sijalle viisi. Salamakypärien kausi jatkuu jo viikon kuluttua St Michel –ravien sunnuntaina 18.7. Yhteensä osalähtöjä ajetaan kauden aikana kaksitoista.

Pistetilanne 5. osalähdön jälkeen

1. Patri Filatoff 50 pistettä
2. Vilja Kivinen 40
3. Jere Hurme 39
4. Oona Halme 37
5. Kaisa Mikkola 36
5. Sakari Talikka 36
7. Milla Markkanen 34
7. Terno Grönstrand 34
9. Mats Havulehto 31
9. Tino Paldan 31
11. Anette Antti-Roiko 28
12. Riku Lehtonen 27

Vilja Kivinen voittaa Mr Money Robberilla
Vilja Kivisen kauden avausvoitto tuli Mr Money Robberilla. Kuva: Mia Mäki-Maunus