Hyppää sisältöön

Vilja Kivinen nappasi voiton Vermon Salamakypärät-osakilpailussa – ”Aika mahtava fiilis”

Salamakypärien kausi jatkui keskiviikkona Vermo Areenalla, jossa suurimman pistepotin vei Vilja Kivinen Scarlet Collectionin kärryillä. Kiviselle voitto oli uran toinen, ja ensimmäinen maan pääradalla.

Vilja Kivinen pääsi juhlimaan Vermo Areenalla voittoa Scarlet Collectionin kanssa. Kuva: Hippos/Suvi Hakkarainen

Nuorten ohjastajien kilpailusarja Salamakypärät jatkui Vermo Areenalla Vilja Kivisen komennossa. Kivinen oli tehnyt kotiläksynsä huolella, hyödynsi lähdön aikana tulleet tilanteet ja otti uransa toisen voiton Arsi Skytän omistaman ja valmentaman Scarlet Collectionin kärryillä.

”Aika mahtava fiilis, kyllä se tuo aina pienen lisän siihen, kun Vermossa voittaa”, Kivinen ihmetteli hymyssä suin voittajahaastattelussa.

”Tiesin, että radoilta 1 ja 3 lähdetään tosi kovaa ja päätin itsekin satsata lähtöön, että saan hyvän paikan niiden takaa. Hevonen oli tosi hyvä koko ajan ja luotin siihen. Sillä oli eiliseltä kova startti takana, mutta se oli silti lämmittelyssä tosi hyvän tuntuinen”, Kivinen kertasi.

20-vuotias iittiläinen on tehnyt Arsi Skytän omistaman ja valmentaman Scarlet Collectionin kanssa menestyksekästä työtä, sillä valjakon edellinen startti päättyi heinäkuussa kakkossijaan.

 ”Se on tosi jaksava hevonen, ja tuossakin tuli ihan voimat tallessa maaliin, en sitä juuri käskenyt lopussa”, Kivinen kertoi.

Timo Korvenheimon tallilla työskentelevä Kivinen on ohjastanut 24 starttia hevosilla, mutta ponipuolella tausta on huomattavasti pitempi 170 startin myötä.

”Aloitin poneilla vuonna 2011 ja meille tuli ensimmäisiä poneja 2012. Niillä olen harjoitellut valmentamista ja kilvanajoa, ja siitä pikkuhiljaa yrittänyt hypätä hevosen rattaille. Vuosi takaperin Sanna-Kaisa (Liukkonen) antoi mahdollisuuden ajaa hevosella ja siitä lähti ohjastajaura. Voiton myötä sain toisenkin hevosen ajettavaksi ja sillä on harjoiteltu lisää”, Kivinen taustoitti.

Tasaisessa Salamakypärät-sarjassa Kivinen nousi voiton myötä kahdeksanneksi. Kautta on jäljellä vielä neljä osakilpailua, joista seuraava kilpaillaan Forssassa 29. elokuuta.

”Tässä on alkukausi vähän katseltu ja tutustuttu kilpailusarjaan, ja jos tämä nyt lähtisi tästä nousuun”, Kivinen virnisti.

Vermossa toiseksi sijoittui Kaisa Mikkolan ohjastama Eurythmic ja kolmanneksi Niko Huuskolan Knows Everything.

Pistetilanne 6. osakilpailun jälkeen:


1. Terno Grönstrand 55 pistettä

2. Riku Lehtonen 54
3. Patri Filatoff 54
4. Niko Huuskola 52
5. Niko Riekkinen 50
6. Jesse Piirainen 45
7. Anette Antti-Roiko 37
8. Vilja Kivinen 36
9. Mats Havulehto 27
10. Toni Mäntyniemi 25
11. Kaisa Mikkola 23
12. Tino Paldan 12

Tulokset, Vermo 12.8.


Salamakypärät on kilpailusarja 1991-2002 syntyneille kokelaslisenssin haltijoille. Ohjastajat saavat 10 osakilpailusta pisteitä sijoituksensa perusteella seuraavasti: 16 – 12 – 10 – 9 – 8 – 7 – 6 – 5 – 4 – 3 – 2 - 1. Ajotapasakoista tai muusta ajokieltoon johtaneesta rikkeistä kilpailijalta vähennetään 3 pistettä.