Hyppää sisältöön

Viivi Mäki-Jaakkola kiritti Saphiran montén Suomen mestariksi

Kuninkuusraveissa shetlanninponien Montén Suomen Mestariksi 2018 seppelöitiin hankasalmelaisen Jari Pietiläisen valmentama, Saara Pietiläisen kasvattama sekä Veera Pietiläisen omistama Saphira ratsastajanaan Viivi Mäki-Jaakkola ajalla 2.22,4a.

Lähdössä nähtiin hieno kirikamppailu Saphiran ja toiseksi sijoittuneen Aada Salon valmentaman ja Iina Hautamäen ratsastaman Granatin välillä. Sunnuntaina A-ponien Suomen mestaruudessa kilpaileva Granat paranteli toiseen montéstarttiinsa  ennästyslukemiaan aikaan m2.22,5a

_AVI1638
Saphira ja Viivi Mäki-Jaakkola shetlanninponien montén Suomen mestaruuteen 2018. Kuva: Suomen Hippos kuvapankki/Jari Piirala


Montén Suomen mestaruus oli Saphiralle uransa neljäs ja toinen peräkkäinen Viivi Mäki-Jaakkolan ratsastamana. 13-vuotias Ylänteeltä kotoisin oleva Mäki-Jaakkola on ohjastanut Saphiralla viime vuosien montélähdöt ja kärrylähdöissä ohjastuksesta vastaa Jenita Laitinen. Mäki-Jaakkolalla on kotitallissaan kolme shetlanninponia ja yksi russponi.

-Granat antoi oikein hyvän vastuksen. Voitto oli kuitenkin selkeä ja Saphira oli tosi hyvä. On todella hienoa ohjastaa ja vieläpä voittaa Kuninkuusraveissa kun on näin suuret ravit ja paljon yleisöä, iloitsee Viivi Mäki-Jaakkola voittotunnelmissa.

-Uskoin, että Saphira tekee hyvän suorituksen, mutta näin kova voittoaika tuli yllätyksenä. Poni tuli kuntoon juuri tähän starttiin tauolta, sillä sitä alettiin valmentamaan uudelleen kesän alussa. Viivi on rautahermoinen kuski, kiitteli ponin valmentaja Jari Pietiläinen nuorta ohjastajaa lähdön jälkeen.

Kolmanneksi lähdössä sijoittui Flipper Aria Juliaana Mustamon ratsastamana.

Kuninkuuravien lauantaipäivän avanneen ensimmäisen ponilähdön voiton vei Krista Haatajan kasvattama, Aurora Haatajan omistama sekä valmentama Mäntylahen Maileri & Riikka Haapasaari. Toisena Aarteen Ritari ja Annareetta Kuusela sekä kolmantena Knuuttilan Herkules ja Veera Ylipahkala.

_AVI1550
Päivän avanneen shetlanninponien tasoitusajon voittoon Mäntylahen Maileri ja Riikka Haapasaari. Kuva: Suomen Hippos kuvapankki/Jari Piirala

Sunnuntaina 29.7. Kuninkuusravipäivän avauksena ajetaan shetlanninponien Suomen Mestaruus klo 10.30 ja B-ponien Suomen mestaruus klo 10.45.

Otiskko ja tieto virheellisestä Suomen ennätysajasta korjattu.


Teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää