Hyppää sisältöön

Viimeinen Kunkkariranking julkaistiin – Kuninkuusravien osallistujat valitaan ensi viikolla

Jokimaan Kuninkuusraveihin on aikaa enää kaksi ja puoli viikkoa. Viimeinen Kuninkuusraviranking valmistuu tilanteessa, jossa kuningas- ja kuningatarkilvan paikkoja jaetaan kiihkeästi uusiksi.

Orimattilalaisen Timo Tuomisen ohjastama ja kasvattama Sokru komeilee kuningatarkandidaattien puolella viimeisessä rankingissä kakkosena. Kuva: Hippos / Hanna Laakso

Ravivaltakunta saa elokuussa uuden kuningattaren, sillä Lahden kilpailuun ei ole pyrkimässä yhtään aiemmin tittelin voittanutta tammaa. Juliette Lax on tehnyt lähes täydellistä työtä koko kauden, ja pitää edelleen tammojen rankingin kärkipaikkaa. Tamman viimeisin startti jätti kuitenkin kysymysmerkkejä siitä, kuinka hyvin Juliette Lax tulee selviämään kilpailun ratkaisevasta kolmen kilometrin päätösmatkasta. 

Rankingissa toisena on kesän mittaan osakkeitaan nostanut Sokru ja kolmantena häikäisevään lentoon lähtenyt tulinen Liisan Tulilintu, jonka kuntokäyrä osoittaa ylöspäin juuri oikealla hetkellä Kuninkuusravien kynnyksellä.


Kuningas Costello ei ole saanut niskalenkkiä ongelmistaan, ja kovat haastajat Tähen Toivomus, Välähdys ja Vixen kirivät jo rankingissa ohi. Välähdys vakuutti viimeisimmässä startissaan, mutta alkukauden laukat kummittelevat vielä mielessä. Onko oikea balanssi jo löytynyt myös auton taakse? Ylivoimaisen tähden puuttuessa asemiaan rankingissa ovat parantaneet tasaiset oriit, joiden tiedetään pärjäävän kaikilla kolmella matkalla. Orien taiston tasaisuudesta kertoo se, että viisi rankingin laatijaa nimesivät toisistaan tietämättä yhteensä vain 14 oria listalle.


Kuninkuusravirankingin laatii sitä varten koottu, vuosittain vaihtuva raati. Tänä vuonna raatiin kuuluvat kengitysseppä ja kuninkaallisten hoitaja Maija Ala-Vannesluoma, raviääni Jere Törmänen, Etelä-Suomen Hevosjalostusliiton puheenjohtaja ja suomenhevoskasvattaja Antti Karhila, ravitoimittaja Harri Lind sekä Jokimaan kilpailusihteeri Petri Virtanen.


Kukin raatilaisista on listannut mielestään 12 parasta tammaa ja oriitta. Listan ykkönen saa 12 pistettä, kakkonen 11 pistettä ja niin edelleen. Hevosten yhteispistemäärä on laskettu kunkin raatilaisen asettaman listasijoituksen mukaan. Maksimipistemäärä on 60 pistettä. Ranking on spekulatiivinen, eikä sido lopullisia valintoja tekevää kuninkuusravien päätoimikuntaa.


Lahden Jokimaan Kuninkuusravit ovat aivan nurkan takana, ja spekulaatiot hevosten ympärillä kiihtyvät. Hevosten ilmoittaminen Kuninkuusraveihin päättyy ensi maanantaina 22.7. ja päätoimikunta valitsee osallistujat keskiviikkona 24.7.2019.

Kuninkuusravit ravataan Lahdessa 2.–4.8.2019

Lisätietoja:

Johanna Heinonen, tiedottaja, Lahden Kuninkuusravit
050-4426784
johanna.heinonen@jokimaanravit.fi

Kuninkuusraviranking V 17.7.2019

ORIIT:

1. Tähen Toivomus 56p

2. Välähdys 55p

3. Vixen 49p

4. Costello 42p

5. Välkyn Tuisku 41p

6. A.T. Veeti 29p

7. Rokin Maxi 26p

8. Rapin Aatos 24p

9. Vixus 23p

10. Larvan Hurmos 19p

11. Joriini 15p

12. Metkutus 8p

Muut pisteitä saaneet: 

Caijus 2p

Vaellus 1p

TAMMAT:

1. Juliette Lax 57p

2. Sokru 42p

3. Liisan Tulilintu 40p

4. Huimariina 37p

5. Vieskerin Virva 36p

6. Poikolan Neito 34p

7. Virin Camilla 34p

8. Ryti-Tyttö 22p

9. Sävel-Taika 21p

10. Hetviina 16p

11. Julianne Dahlia 10p

Piskon Pouta 10p

Muut pisteitä saaneet: 

Marmardu 7p, 

Annin Vappu 6p,

Naputus 5p, 

Taruntuuli 4p, 

R.R. Valssitar 3p,

Vilma Lyydia 3p, 

Loikkaus 2p, 

Turon Linda 1p,