Hyppää sisältöön

Viikonloppu täynnä unohtumattomia kesäraveja

Jämsän Ravirata. Kuva: Jannika Jokinen.

Jämsän kaksipäiväisissä on tunnelmaa. Kuva: Hippos / Jannika Jokinen.

Tulevana viikonloppuna ravataan taas runsaasi kesäraveja, kun luvassa ovat Jämsän kaksipäiväiset, Sodankylän Yöttömän yön ravit ja Maarianhaminan Ålandspokalet -ravit. Jokaiset viikonlopun ravit omaavat jotain, joka tekee ravikokemuksesta ainutlaatuista.

Jämsän kaksipäiväiset ovat pienen kesäradan vuoden ainoat ravit. Tänä vuonna ravit ovatkin huipputasolla, kun raviradan päälähdöt Jämsän Äijän ja Ämmän ajo ovat Kohti Kuninkuusraveja-lähtöjä.

”Olemme kyllä todella innostuneita ja kiitollisia tästä luottamuksesta, että saamme järjestää näitä Kohti Kuninkuusraveja -lähtöjä. Ajankohta on oikein sopiva kuninkuusraveihin valmistautuville hevosille ja Jämsä on keskeisellä sijainnilla kilpailumatkoja ajatellen” riemuitsi Jämsän Ravi ry:n puheenjohtaja Saku Mikkola.

Jämsän kaksipäiväisissä kesäraveissa nähdään myös tänä vuonna ensimmäistä kertaa suurkilpailu, kun historiansa ensimmäinen A-ponien Mini Äijän Ajo starttaa sunnuntain pääkilpailujen huuman.

”On hienoa, että saamme Jämsään oman ponien suurkilpailun, joka voi toimia ponnahduslautana aivan huipulle tähtääville poneille”

Jämsässä kesäravit mahdollistaa yli sadan talkoolaisen joukko, joka tekee töitä ravien eteen tunteja laskematta. Joukkoon mahtuu niin hevosalan ammattilaisia, kuin täysin raviummikkoja päiväkoti-iästä eläkeikään. Uusia talkoolaisia mahtuu kuitenkin aina mukaan niin tehtävään kuin tehtävään.

”Ei muuta, kuin kaikille oikein paljon tervetuloa Jämsään”, toivottaa Mikkola.

Jämsän kaksipäiväiset kesäravit ravataan 9. & 10.7. klo 13. Sunnuntaina ponilähdöt starttaavat jo klo 11:45.

Sodankylän Yötön yö on ainutlaatuinen ravikokemus

Vain kerran vuodessa voi kokea kuinka ravit ravataan keskiyön auringonpaisteessa. Tämän kokemuksen saa Mantovaaran kesäraviradalla Sodankylässä, jonka vuoden ainoa ravipäivä on todellinen kokemus.

Kesäravien tunnelma on aina hieno, mutta Sodankylän ravien erityispiirteenä on kilpailujen alkamisajankohta. Ravien ensimmäinen lähtö starttaa klo 20.00 ja viimeinen lähtö ajetaan keskiyön auringon alla.

Sodankylän kesäraveissa ilmassa on lappilaisen leppoisasta tunnelmasta huolimatta suuren urheilujuhlan meininkiä, sillä voitosta ajetaan kieli keskellä suuta. Syntyy uusia ennätyksiä, laukotaan hylkyyn, voitetaan joko ensimmäistä tai ties kuinka monetta kertaa ja tuuletetaan maalilinjalla niin ettei sääskikään enää lennä.

Sodankylän Yöttömän Yön ravit ravataan 9.7. klo 20.

Sodankylä kesäravit Kuva: Jenni Peltokorpi
Tunnelmaa Sodankylän kesäraveista. Kuva: Hippos / Jenni Peltokorpi.

Tutustu kaikkiin Suomen kesäraviratoihin ja vuoden 2022 kesäravipäiviin.