Hyppää sisältöön

Vieskerin Valo jää pois kuninkuuskilvasta – tilalle nousee A.T. Veli

Pieni jalkavamma estää Vieskerin Valon osallistumisen Rovaniemen kuninkuuskilpaan.

Pertti Niveri oli palaamassa keskiviikkona Vieskerin Valolla lenkiltä, kun se kompuroi harmittoman oloisesti muutaman huonon askeleen. Aamulla jalka oli turvoksissa.

- Eläinlääkäri Timo Paananen tutki jalan ja sanoi, että Kunkkarit oli siinä, valmentaja Pertti Niveri huokaa.

- Jalassa on verenpurkauma. Yksittäisen lähdön ajamista se ei välttämättä estäisi, mutta kuninkuuskilpaan täytyy lähteä sillä mielellä, että kaikki kolme lähtöä ajetaan. Se ei olisi nyt mahdollista, joten haluttiin tehdä tällainen päätös nopeasti, että paikka vapautuu muille.

- Harmittaa kyllä vietävästi, kun hevonen oli lauantaina tosi hyvä ja tuntui kuntoutuneen parahiksi kuninkuusraveihin kuten edellisinäkin kesinä. Mutta ei auta kuin siirtää tähtäin ensi vuodeksi Lahteen. Onneksi on vielä yksi vuosi kilpailuoikeutta jäljellä, Niveri lisää.

Vieskerin Valon tilalle Rovaniemen kuninkuuskilpailuun nousee niinikään 14-vuotias A.T. Veli, jota valmentaa Jenni Teirikangas ja ohjastaa Ville Pohjola. Kuninkuuskilpa on A.T. Velille uran ensimmäinen.

Kuninkuuskilvan toiseksi varahevoseksi päätoiminkunnan kokouksessa keskiviikkona nimetty Herra Hanuri ilmoitettiin lauantaiksi Rovaniemelle toiseen lähtöön, joten jos kuninkuuskilpailuun tulee lisää poisjääntejä, siihen ei enää nouse varahevosia.