Hyppää sisältöön

Veronkorotus uhkaa hevosalan työllistävyyttä

Hevostalouden toimijat ovat tyrmistyneitä hallitusohjelmaan kirjoitetusta ratkaisusta nostaa arpajaisveroa. Arpajaisveron nosto 9,5 prosentista 12 prosenttiin merkitsee peliyhtiö Fintoto Oy:lle 25 prosentin veron korotusta.

Näin suuri korotus tuli alalle täytenä yllätyksenä ja se on täysin kohtuuton toteutettavaksi näin lyhyellä aikavälillä. Hevosalan käsityksen mukaan suomalainen elinkeinotoiminnan historia ei pidä sisällään yhtään tapausta, jossa 15 000 ihmistä työllistävän toimialan verotusta olisi kiristetty vastaavalla tavalla.


Hevosalan toimijat uskovat, että hallitusohjelmaa valmisteltaessa ei ole tiedostettu päätöksen tosiasiallisia vaikutuksia hevoselinkeinoon. Hevosalan toimijat edellyttävät, että arpajaisveron korotuspäätöksen todelliset vaikutukset hevosalaan ja sen työllistävyyteen analysoidaan ja lopullinen ratkaisu asiassa tehdään analyysin jälkeen.

Hevosala on merkittävä työllistäjä, mutta korotus merkitsisi vakavaa uhkaa alan työllisyydelle ja on tällaisenaan täydellisesti ristiriidassa hallitusohjelman yleisten työllistyvyyteen tähtäävien tavoitteiden kanssa.  Noin 150-200 uutta työpaikkaa vuosittain tuottavan hevosalan tulevaisuus on vakavasti uhattuna.

Lisätiedot: Suomen Hippos ry:n toimitusjohtaja Pekka Soini puh 020 760 5284