Hyppää sisältöön

Vermon Salamakypärät-osalähtöjen voitot Jere Hurmeelle ja Tuukka Varikselle

Tuukka Variksen ohjastama Mr Big Money lukeutui Vermon keskiviikkoillan vakuuttavimpiin voittajiin. Kuva: Pekka Salonen

Vermon keskiviikkoiltana ravattiin peräti kaksi Salamakypärät-ohjastajakilpailun lähtöä. Illan osalähtövoittoihin ylsivät Jere Hurme sekä Tuukka Varis.

Salamakypärät kausi jatkui vauhdikkaasti keskiviikkoiltana Vermo Areenalla, kun vuorossa oli peräti kaksi osalähtöä.

Illan ensimmäisessä koitoksessa pisimmän korren vei Jere Hurmeen ohjastama Chase. Lähdön ensimmäisellä kierroksella vauhtia piti yllä Milla Markkasen ohjastama Moonstone, mutta toisen kierroksen kuluessa Jere Hurme nosti ohjastettavansa parijonosta kohti keulapaikkaa. Tämän jälkeen kaksikko ei johtopaikasta luopunut.

Lähtökiihdytys ei mennyt voittajalla aivan ennakkosuunnitelmien mukaisesti, kun paikkaa parijonosta ei meinannut heti löytyä. Voitto tuli lopulta vakuuttavalla tyylillä.

”Enempää ei voi minun osalta mennä ensimmäinen 500 metriä pieleen, mutta hevonen paikkasi sen hienosti ja oli tänään ylivoimainen”, Hurme kertoi Vermon voittajahaastattelussa.

Keulasta voitettiin myös illan toinen Salamakypärät-lähtö, kun Tuukka Variksen ohjastama Mr Big Money meni menojaan Vermon maalisuoralla. Vauhdikkaasta 10,5-avauksesta ja sadekelistä huolimatta valjakko teki vakuuttavan esityksen.

”Hevonen oli äärimmäisen hyvä ja yllätyin itsekin. Alun perin taktiikka oli, että otetaan alussa rauhallisemmin ja yritetään päästä jonkun selkään. Kiihdytys oli kuitenkin varsin tasainen ja siitä alkoi näyttää, että meille sieltä keulapaikka irtoaa.”

”Syysateessa hevonen tekee tuollaisen esityksen, niin ei voi olla kuin iloinen, että saa ajaa näin hienolla hevosella”, Varis kertoi voittajahaastattelussa.

Salamakypärien kauden seuraava lähtö kilpaillaan 12. lokakuuta Vermossa.

Kokonaispisteiden tilanteet 9. osalähdön jälkeen

1.Jere Hurme 97
2.Tino Paldan 83
3.Patri Filatoff 75
4.Tuukka Varis 73
5.Sakari Talikka 62
6.Terno Grönstrand 61
7.Milla Markkanen 60
8.Aada Salo 55
9. Oona Halme 51
10.Johanna Säteri 50
11.Erika Elomaa 49
12.Kaisa Rehula 41