Hyppää sisältöön

Vermon Ponien Helsinki-ajo avasi ponien suurkilpailukauden – kaksoisvoitto Pasasen talliin Keiteleelle

Vermon Ravilauantain avauksena nähtiin kaksi ponilähtöä. Ensimmäisenä lähtönä ajetun ponien Helsinki-ajon kaksoisvoitto matkasi Keiteleelle kun Veera Pasasen ohjastama ja valmentama Gervalds Windra voitti ja Viivi Pasasen ohjastama Marjaleena ylsi hopeasijalle.

56429300_1146128292230986_2212693565224517632_n
Ponien Helsinki-ajon kaksoivoitto Veera ja Viivi Pasaselle. Kuva: Kaisa Stengård

- Olimme yllättyneitä ja iloisia. Lähdimme hakemaan poneille hyviä startteja, mutta kumpikaan poneista ei oikein lämmityksen jälkeen tuntunut mitenkään erityiseltä. Sekä Gervards Windra, että Marjaleena kumpikin yllättivät kyllä startissa positiivisesti, iloitsevat Veera ja Viivi Pasanen.

- Lähtiessä voitosta saatikka kaksoisvoitosta ei uskallettu kotona edes haaveilla!  

-Windra tuli meille Ruotsista reilu vuosi sitten. Sillä oli jossain vaiheessa vähän ongelmia takapolvien kanssa, mutta nyt ravi kulkee jo paremmin. Se on kiva ja kiltti poni ajaa, kertoo Veera Pasanen.

-Marjaleena eli "Muumi" tuli meille vuonna 2015 ylläpitoon ja on sillä samalla tiellä edelleen. Ajaessa se on virkeä ja yrittää aina parhaansa, kertoo Viivi Pasanen.

- Meillä on kotona tällä hetkellä kaksi muuta raviponia Windran ja Marjaleenan lisäksi, 6-vuotias russi ja 2-vuotias shettisvarsa, jolla ollaan hissukseen jo ajeltu. 

Gervalds Windra paransi ennätystään uusille lukemille ja voitto oli ponivaljakon kauden kolmas neljästä kilpailusta. Gervalds Windran omistaa Veera ja Viivi Pasanen ja sen on kasvattanut Stuteri Gervards. Marjaleenaa valmentaa Viivi Pasanen, sen omistaa Sara Pesonen ja sen on kasvattanut Minna Häkli.

Kolmanneksi sijoittui Milana Ahtiaisen ohjastama ja valmentama Aarteen Jenni, ponin omistavat Iina ja Milana Ahtiainen ja sen on kasvattanut Taina Lehtinen.

Toinen lähtö oli B-ponien Vermon Ravikoulun Ponimeeting, jonka voiton vei Oona Halmeen ohjastama ja valmentama Odd Molly. Voitto oli Oona Halmeen ja ennätystään parantaneen Odd Mollyn kahdeksas perättäinen. Odd Mollyn omistaa Maria Taipale ja sen on kasvattanut Anna Sjöblom. Toiseksi sijoittui Katrinebergs Malla ja Ida Rintala ja kolmanneksi Gemstone Aria ja Suvi Saarinen.

Seuraavana ponien suurkilpailukalenterissa ovat Seinäjoella Seinäjoki Race-päivänä 13.4. ravattavat Pony Seinäjoki-Race shetlanninponeille ja ensimmäistä kertaa ajettava Ernst Rivaldo-ajo B-poneille.

Teksti: Helena Hyvämäki-Mäenpää

Ponien suurkilpailukalenteri TÄSTÄLisätiedot:

Suomen Hippos ry
Helena Hyvämäki-Mäenpää
nuorisotoiminnan koordinaattori
Puh. 020 760 5246
helena.hyvamaki-maenpaa@hippos.fi