Hyppää sisältöön

Vermon PoniChampion 2021 ratkeaa tulevana lauantaina – ”Tärkeitä muistoja ovat olleet tietenkin kaikki startit”

Aarteen Evakko ja Elli Noora Romppainen. Kuva: Joensuun ravit

Aarteen Evakko ja Elli-Noora Romppainen lähtevät Vermon PoniChampion suurkilpailuun hyvillä mielen. Kuva: Hippos / Joensuun ravit.

Vuodesta 2004 ravattu A-ponien suurkilpailu Vermon PoniChampion ratkeaa tulevana lauantaina 11.12. Vermo Areenalla. Kyseessä on vuoden toiseksi viimeinen ponien suurkilpailu, joka ravataan tasoitusajona 1120 metrin matkalla. Tämän vuoden PoniChampionin tittelistä kilpailevat 12 ponia, joiden joukossa on äänekoskelaisen Elli-Noora Romppaisen suojatti Aarteen Evakko.

Lauantaina Vermo Areenalla ratkotaan vuoden 2021 ponien toiseksi viimeisimmän suurkilpailun Vermon PoniChampionin voittaja. Äänekoskelaisen Elli-Noora Romppaisen omistama, valmentaja, hoitama ja ohjastama 9-vuotias tamma Aarteen Evakko lähtee suurkilpailuun matkaan numerolta seitsemän. Takamatkaa etuvoltin poneihin on 40 metriä.

”Lähden tosi hyvillä mielin starttiin ponin kanssa ja olen tyytyväinen lähtö paikkaan. Toivosin, että poni menisi startissa niin kuin ennenkin ja yritetään ravata ainakin viiden parhaan joukkoon”, kertoo Aarteen Evakon valmentaja, omistaja ja ohjastaja Elli-Noora Romppainen.

9-vuotias tamma Aarteen Evakko, tutummin Eve tuli Romppaisen valmennukseen vuoden 2020 syksyllä, kun poni ostettiin. Kaudella 2021 Aarteen Evakko on startannut yhteensä 16 starttia, joista voittoja on seitsemän kappaletta. Voittoa poni on kerännyt niin kärrylähdöistä kuin montestakin.

”Minulle tärkeitä muistoja Even kanssa ovat olleet tietenkin kaikki startit. Tämä kausi meni Even kanssa loistavasti ja mieleen jäi etenkin hienot juoksut ja muutamat suurkilpailut”, summaa Romppainen.

Ensi vuoden tavoitteita Romppainen ei ole vielä ehtinyt pohtimaan. Romppaisen mukaan tärkeintä on, että poni pysyy terveenä ja pääsisi kilpailemaan.

Romppaisen valmennuslistalta löytyy Aarteen Evakon lisäksi 3-vuotias shetlanninponiori Vino Bianco. Tänä vuonna kilpailukautensa avannut Vino Bianco voitti heti ensimmäisen starttinsa Joutsassa 14. elokuuta.

Vermon PoniChampion suurkilpailu on ravattu vuodesta 2004 saakka. Sen aiempiin voittajiin kuuluvat muun muassa tämän vuoden ponikuningatar Jumi ja vuoden 2009 Suomen mestari Nearly Perfect. Tulevana lauantaina lähtö starttaa klo 12.40.

Vuoden 2021 Vermon PoniChampionin lähtölistaan pääset tästä.

Vuoden 2021 viimeinen ponien suurkilpailu ravataan myös Vermo Areenalla vuoden viimeisenä torstaina 29.12. Kyseessä on Uudenmaan Upein Poni suurkilpailu, joka ajetaan historiansa aikana kolmatta kertaa. Uudenmaan Upein Poni suurkilpailuun osallistumisoikeus on A-kategorian poneilla, jonka omistajan kotipaikka on vanhan Etelä-Suomen läänin alueella. Alue sisältää yhteensä 72 paikkakuntaa. Ponien vuoden 2021 suurkilpailukalenteriin pääset tästä.