Hyppää sisältöön

Vermon Kuninkuusravien tuotto 505 000 euroa

Vermon raviradalla elokuun alussa järjestetty suurtapahtuma Kuninkuusravit onnistui katsojien kannalta loistavasti ja taloudellinen tulos 505 000 euroa plusmerkkinen. Tunnelma tapahtumassa nousi 55 000 kävijän ja onnistuneiden järjestelyjen ansiosta kattoon.

Kuninkuusravien liikevaihto oli kaikkiaan 2,5 miljoonaa euroa, josta lipunmyynnin osuus oli yli 900 000 euroa. Yhteistyösopimuksien yhteenlaskettu arvo nousi yli puoleen miljoonaan. Tapahtuman tulos ylitti selkeästi budjetin. Vermon Kuninkuusravien nettotulos oli ennätykselliset 505 000 euroa. Tehdyn kävijätutkimuksen mukaan Kuninkuusravit jättivät pääkaupunkiseudulle n. 10,8 miljoona euroa.

Viesker-3
Viisinkertainen ravikuningas Viesker tervehtimässä Vermon Kuninkuusravien yleisöä.

-          Ylitimme pääsylippujen myyntitavoitteen ja lisäksi yhteistyökumppaneiden hankinta onnistui erityisen hyvin. Vermon toimitusjohtaja Pia Blom-Johansson kertoo. Tapahtuman järjestelyistä aiheutuvat kustannukset saatiin pidettyä kurissa ja vieläpä alle budjetoidun. Espoon ja Helsingin kaupunkien tuki oli tärkeä ja myös talkoolaisten suurella määrällä oli merkittävä vaikutus positiiviseen tulokseen, Blom-Johansson kiittää.

Kaupunkilaiset löysivät ravit


Vaikka tapahtuman kävijät saapuivat paikalle ympäri Suomen, niin Kuninkuusravit houkuttivat erityisesti pääkaupunkiseudun väkeä, sillä lähialueilta saapui enemmän katsojia aiempiin vuosiin verrattuna. Tapahtumaan saapuneista pääkaupunkilaisista lähes joka kolmas oli Kuninkuusraveissa ensimmäistä kertaa ja joka kymmenes oli ensikertaa missään ravitapahtumassa.

-          Päätimme Vermossa heti alkuun, että markkinoinnissa pitää ottaa koko Suomen ohella erityisesti huomioon pääkaupunkiseutu ja aivan Vermoa lähellä olevat ihmiset. Merkittävä ponnistus oli tietenkin toukokuun lopun Hevoset Kaivarissa-tapahtuma, joka varmasti omalta osaltaan kasvatti helsinkiläisten intoa olla mukana myös Kuninkuusraveissa, tapahtuman markkinointi- ja pr-päällikkö Laura Ruohola uskoo. 

-          Kaikkiaan Vermon Kuninkuusravit toimivat hyvänä mallina siitä, miten voidaan huomioida sekä tutut, jokavuotiset kävijät, ja yhtä aikaa aktivoida uusia, tässä nimenomaisessa tapauksessa tapahtumatarjonnan keskellä asuvia kuluttajia, Ruohola kommentoi.

Kuninkuusravien tulos ilahduttaa monia


Ennen Kuninkuusraveja alueen infraan tehdyt investoinnit ilahduttavat Vermon asiakkaita ja hevosten taustavoimia vielä pitkän aikaa.

-          Yleisöalueella istumakatsomon ja ravintolakatsomon ikkunalaseja vaihdettiin, pysäköintialue aidattiin, katsomorinne asfaltoitiin ja aitioihin asennettiin ilmastointi. Kilpailijoita taas ilahduttavat uusi tallikahvio ja ohjastajien sosiaalitilan remontti, Blom-Johansson sanoo.

Hyvä tulos tullaan käyttämään yleisön ja hevosalan hyväksi. Vermon alueeseen tehdään lisäsatsauksia ja myös hevosenomistajat hyötyvät. Loppuvuoden palkintoihin on tulossa pieniä korotuksia.

-          Teemme loppuvuodesta vielä lisää investointeja, jotka näkyvät radalla jo alkuvuodesta. Tallialuetta asfaltoidaan lisää ja pääsisäänkäynnin, portaikkojen sekä totohallin ovet uusitaan. Sisätiloissa totohalliin ja neuvottelutiloihin tulee pieniä muutoksia, Blom-Johansson kertoo. Lisäksi tämän vuoden marras-joulukuussa on lisätty omaehtoista palkintojenmaksua - kiitos Kuninkuusravien, Blom-Johansson päättää. 

Lue myös: Globe Hope ja Vermo yhteistyöhön


www.kuninkuusravit.fi

www.vermo.fi

Lisätietoja,
Pia Blom-Johansson
toimitusjohtaja, Vermon ravirata Oy
pia.blom-johansson@vermo.fi
puh. 040 – 545 3515