Hyppää sisältöön

Vermon kuningatar- ja kuninkuuskilpailun osallistujat

Mitkä ovat Vermon kuningatar- ja kuninkuuskilpailun osallistujien valmentajien fiilikset vuoden suurimman raviurheiluviikonlopun alla? Alla esittelyssä vuoden päälähtöjen osallistujat, onnea matkaan!

Raviurheilun vuoden kärkitapahtuma Kuninkuusravit järjestetään pääkaupunkiseudulla Suomen pääradalla Vermossa 4.-6.8. Tapahtuma on osa Suomi 100 -juhlavuotta. Samalla juhlistetaan 110 -vuotiasta kansalliseläintämme, uljasta suomenhevosta. Kuninkuusravit järjestetään Vermon raviradalla toista kertaa ja tapahtumaan odotetaan 50 000 kävijää viikonlopun aikana. Kuninkuusravit on kotimaisen ravivuoden huipennus ja yksi maailman suurimmista ravitapahtumista. Viikonlopun aikana maksetaan palkintoja osallistujille yli 500 000 euroa.

Kuninkuusravit alkavat perjantaina 4.8. lounasraveilla ja hevoshuutokaupalla. Kuningatar- ja kuninkuuskilpailun 2100 metrin matkat juostaan lauantaina 5.8.. Sunnuntaina 6.8. vuorossa ovat 1609 metrin ja 3100 metrin matkat. Parhaan kokonaisajan tammojen kilpailussa saavuttava hevonen seppelöidään ravikuningattareksi ja parhaan kokonaisajan oriitten kilpailussa saavuttava hevonen seppelöidään ravikuninkaaksi. Kilpailuun ovat oikeutettuja osallistumaan vain kantakirjatut suomenhevoset.


Kuningatarkilpailun tammat

Akaasia


Akaasia Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Ari Oja-Nisula, Kurikka
Ohjastaja         Markku Hietanen, Laihia

Omistaja          Ari Oja-Nisula, Kurikka

Kasvattaja        Ari Oja-Nisula

Hoitaja               Iisakki Oja-Nisula


"Akaasialla on kaikki hyvin. Se on minusta jopa parempi kuin viime vuonna Turkuun mentäessä. Perjantaina lähdemme Vermoon. Sitä ennen kävelytetään ja pitkän starttivälin takia käydään hiitillä vielä. Hyvät odotukset on kokonaiskilpailuun. Tällä on lähtönopeutta ja nyt on tullut sinnikkyyttä lisää." (Ari Oja-Nisula)

Carmela


Carmela Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Seppo Suuronen, Juva
Ohjastaja        Antti Teivainen, Nurmijärvi

Omistaja           Ravitalli Suuronen Oy, Juva

Kasvattaja        Ravitalli Suuronen Oy

Hoitaja               Sari Pärssinen


"Kiva olla mukana Carmelan kanssa sen viimeisenä vuotena. Kuinka tamma menee kolme starttia, on täysi arvoitus. Otamme lähtö kerrallaan kilpailun. Meillä ei ole mitään odotuksia. Toivottavasti päästään kunnialla maaliin kaikki osalähdöt. Carmela ei ole tänä vuonna tullut yhtä hyvään kuntoon kuin aiemmin. Jalat rasittuvat helposti, joten valmentaminen on haastavaa. Siksi tämä on sen viimeinen kilpailukausi. Carmela on Liisingistä kantavana. Ajetaan kuningatarkilpailu ja istutaan sen jälkeen pohtimaan, ajetaanko enää kilpaa. " (Seppo Suuronen)

Eicku

Eicku Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Sauli Lähdeniemi, Punkalaidun
Ohjastaja        Hannu Kamppuri, Nokia

Omistaja           Anders Söderholm, Sipoo

Kasvattaja        Anders Söderholm

Hoitaja               Helena Järvinen


"Olin tosi mielissäni valinnasta Vermoon. Jokainenhan uskoo omaansa, ja niin teen minäkin. Luulen että puolenvälin kohdilla voidaan kokonaiskilvassa olla. Eicku on nopea ja vauhti on parasta tammassa. Henkinen puoli on meille arvoitus, että kuinka se kaksi lähtöä samana päivänä ottaa. Sillä ei ole koskaan ajettu pitkää matkaa, ja mailejakin tosi vähän. Viikolla kevennetään valmennusta ja uitetaan hevosta. Eicku ei yövy hyvin muualla kuin kotona, joten siksi on paras mennä kotiin väliyöksi." (Sauli Lähdeniemi)

Fortunatar


Fortunatar Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Mikko Hämäläinen, Juva
Ohjastaja         Pekka Vilpponen, Mikkeli

Omistaja           Mikko ja Pekka Hämäläinen, Juva

Kasvattaja        Mikko Hämäläinen

Hoitaja               Pekka Hämäläinen"Emme osanneet kuvitellakaan, että Fortunatar valittaisiin Vermoon. Ei sitä vieläkään usko todeksi, että sinne oikeasti päästään. Tuntuu kaikkien vuosien varrella kohdattujen vaikeuksien jälkeen mahtavalta. Oli voitto jo päästä mukaan, odotan vain tasapainoista suoritusta tammalta. Vermon viimeistelystarttiin olin tyytyväinen, se palveli hyvin Kuninkuusraveja varten. Tällä on hyvä fysiikka ja se jaksaa mennä. Hierotaan, uitetaan ja pidetään Fortunatar hyvällä mielellä ennen Vermoa."  (Mikko Hämäläinen)

Juliette Lax


Juliette Lax Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Jussi Suominen, Loviisa
Ohjastaja        Ari Moilanen, Vihti

Omistaja           Juliette Talli, Helsinki

Kasvattaja        Stall Lax

Hoitaja               Tanja Mäkeläinen"Hienoa että päästiin ensikertalaisina mukaan. Hieman on ollut tammalla vireen puutetta. Toivotaan että paras vire osuisi nyt Vermoon. Starttivälikin on hieman venähtänyt. Tammalla on vähän rutiinia verrattuna muihin. Ensisijassa lähdetään hakemaan kokemusta ja kovuutta Juliette Laxille tulevaisuutta varten. Sille pitäisi sopia kaikki matkat, kun hevonen on niin vauhtikestävä. Olen tyytyväinen, jos kovia tammoja vastaan olla puolenvälin paikkeilla kokonaiskilpailussa." (Jussi Suominen)

Loisto-Piirto


Loisto-Piirto Kuva Anu Leppänen


Valmentaja      Jouni Miettinen, Pori
Ohjastaja        Arto Hammar, Salo

Omistaja           Piirto-Talli, Pori-Helsinki-Oulainen

Kasvattaja        Eija ja Markku Onkalo

Hoitaja               Taina Miekka


"Mukavaa, että päästiin lopulta kilpailuun mukaan. Loisto-Piirto oli kerran aiemminkin varahevosena. Uskon hevosen riittävän kilpailussa, enkä olisi sitä muuten ilmoittanut. Se on kovassa kunnossa. Tamma on jaksava ja 3100 metriä sopii sille. Loisto-Piirto on rauhallinen hevonen, mikä on eduksi vaativassa kilpailussa. Hevonen starttaa vielä Teivossa tiistaina ennen Vermon viikonloppua. Se tarvitsee paljon startteja pysyäkseen vireessä. Tamma on niin kova syömään, että se lihoo herkästi, jos pidetään taukoa. Tämä pystynee puolen välin paikkeille kokonaiskilpailussa, jos kaikki menee hyvin." (Jouni Miettinen)

R.R. Ruskariina


RR Ruskariina Kuva Anu Lepp+ñnen

Valmentaja      Reijo Ranne, Kankaanpää
Ohjastaja        Seppo Markkula, Pori

Omistaja           Risto Pesonen, Ikaalinen

Kasvattaja        Reijo Ranne

Hoitaja               Risto Pesonen


"Hevonen on noussut hyvään kuntoon. R.R. Ruskariina pystyy avausmatkoilla neljän joukkoon, jos juoksut onnistuvat. Käymme vielä hiitillä ja muuten valmistaudutaan uittamalla. Tällä pitää olla kaikki kohdillaan, muuten se ei aina viitsi yrittää tosissaan. R.R. Ruskariina on Siporista kantavana, omistaja halusi siitä yhdistelmästä varsan." (Reijo Ranne)

Saaga S


Saaga S Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Ilkka Pyysalo, Taipalsaari
Ohjastaja        Matti Nisonen, Taipalsaari

Omistaja           Ilkka Pyysalo, Taipalsaari

Kasvattaja        Susanna, Juha ja Juhani Keskimaunu

Hoitaja               Milla Pyysalo


"Kova kilpailu on tänä vuonna tulossa. Saaga ei ole ollut ihan toivotunlainen viime aikoina. Kiimat ovat taas sotkeneet kesää. Saaga on saanut olla kuitenkin terveenä. Löysävauhtinen hiitti ja lihashuoltoa on vielä luvassa. Odotukset ovat tämän kanssa tietenkin kärkipäähän. Tamma ei katso matkaa, se on sen paras ominaisuus. Ultrattiin tamma, eikä kiimaa pitäisi olla Vermossa. Saagan pitäisi olla Vermossa siis tasollaan. Yövymme Antti Teivaisella. Hevosta piristää matkustaminen. Muualla yöpyessään se on skarpimpi. Se suorastaan kasvaa 10cm, kun yövytään kotoa poissa." (Ilkka Pyysalo)

Taruntuuli


Taruntuuli Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Esa Holopainen, Hollola
Ohjastaja         Juha Utala, Hollola

Omistaja           Journey Stable, Hollola

Kasvattaja        Kalevi ja Anna-Liisa Salmela

Hoitaja               Taru Holopainen


"Hyvillä fiiliksillä lähdetään kokemusta hakemaan ensikertalaisella. Taruntuulta hoidettiin Lahden jälkeen. Se oli hieman tasapaksu Teivossa, mutta paransi odotetusti Riihimäen viimeistelystarttiin. Ja siitä toivottavasti vielä Vermoon olisi parempi. Vaikka en itse pääse ajamaan polvimman takia, olen luottavainen. Tamma voi olla yllättävän korkealla lopputuloksissa. Se on kehittynyt koko ajan ja on terve. Taruntuuli on nopea ja ravivarma. Pitkää matkaa se ei ole juossut koskaan, joten se on arvoitus meille. Toivoisin nättejä juoksuja ensikertalaiselle." (Esa Holopainen)

Topmar

Topmar

Valmentaja      Outi Kajula, Rovaniemi
Ohjastaja         Jarmo Saarela, Hämeenkoski

Omistaja           Eero ja Outi Kajula, Rovaniemi

Kasvattaja        Kari Niemelä

Hoitaja               Outi Kajula"Harrastajana on aivan mahtavaa päästä tällaisiin karkeloihin mukaan. Tosi hieno fiilis tuli valinnasta jo. Kovasti ollaan yritetty pitää hevosen vire samanlaisena kuin voittojuoksuissa. Sellaisena odotan hyviä juoksuja ja sijoitusta kokonaiskilpailussa. Topmar on tosi sitkeä ja se menee kaikki matkat. Tamma on tottunut matkustamaan paljon, joten sen suhteen meillä ei ole huolta vaikka matkaa on pitkästi." (Outi Kajula)

Vieskerin Virva


Vieskerin Virva Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Sanna Päivike, Kankaanpää
Ohjastaja         Mika Forss, Hämeenkyrö

Omistaja           Talli Vanhahonko, Honkajoki

Kasvattaja        Jukka Vanhahonko

Hoitaja               Sanna Päivike


"Vieskerin Virva on vielä nuori tähän kilpailuun, joten lähdetään enemmän opintomatkalle. Olen tyytyväinen, jos tamma tekee tasapainoisen suorituksen. Se on hyvä, jos ravilla mennään joka matka. Se on alussa hidas. Siksi tammalla ei ole ajettu mailia ollenkaan. Se on ennemmin vahva ja jaksava. Takarivi on meille hyvä paikka lähteä. Muut lähtevät edestä kovaa, niin tällä ei mene jalat heti solmuun alussa. Vieskerin Virvalla on kaikki hyvin. Valmistaudumme tavalliseen tapaan ja hevonen yöpyy Vermon läheisyydessä, jotta se pääsee tarhaankin." (Sanna Päivike)

Virin Camilla

Virin Camillla Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Reino Miettinen, Siilinjärvi
Ohjastaja        Hannu Torvinen, Jämsä

Omistaja           Scuderia Camerata, Siilinjärvi-Helsinki

Kasvattaja        Heikki Smolander

Hoitaja               Arja Miettinen


"Virin Camilla on nyt hyväntuntuinen. Viimeisimmät startit ovat sujuneet hyvin vaisun alkukauden jälkeen. Siksi lähdetään positiivisin mielin Vermoon. Mukana on muutama tosi kova tamma. Tämä tulee sitten niiden jälkeen. Virin Camilla on nopea lähtijä, ja maili on ehdottomasti paras matka meille. Virettä pidetään yllä ratsastamalla ja huolehditaan nesteytyksestä. Hevonen yöpyy Lars-Erik Stenbergillä. Virin Camillan emä on ollut siellä valmennuksessa." (Reino Miettinen)

Kuninkuuskilpailun oriit


A.T. Visku


A.T. Visku Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Pasi Teini, Eura
Ohjastaja        Juha Länsimäki, Seinäjoki

Omistaja           Pasi ja Katri Teini, Eura

Kasvattaja        Aapo Teperi

Hoitaja               Julia Teini"Hieno asia, että päästiin mukaan. Tänä vuonna valinta ei yllättänyt, sillä hevonen on suorittanut tasaisen varmasti. Kolmas kerta meille Kuninkuusraveissa, ja aina se on kunnia-asia olla mukana. Odottelen oritta puolenvälin paikkeille. A.T. Viskun paras ominaisuus on vahvuus. Siksi viimeiseltä 3100 metriltä odotan eniten. Tällä hetkellä kaikki vaikuttaa olevan hyvin hevosella. Normaalisti valmistaudutaan ja pidetään nesteytyksestä huoli. Hevonen on hyvä reissumies ja yöpyy Vihdissä ensi viikonloppuna." (Pasi Teini)

Camri


Camri Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Terho Rautiainen, Kangasniemi
Ohjastaja         Terho Rautiainen, Kangasniemi

Omistaja           Jani Konnu, Savonlinna

Kasvattaja        Jani Konnu

Hoitaja               Maarit Huttunen


"Camri on palautunut Mikkelin Suurmestaruudesta hyvin. Hyvillä mielin voidaan lähteä Vermoon. Hevonen tuntuu hyvältä kotona. Valmistaudutaan uimalla ja vesikävelyllä. Camri astuu myös kolme kertaa viikossa, sekin puoli hoidetaan Vermon viikolla. Ori on todella nopea. Maili on sille siksi paras matka. Nopeutta pitää hyödyntää, mutta muuten taktiikoita en ole miettinyt." (Terho Rautiainen)

Costello


Costello Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Ville Herttua, Orimattila
Ohjastaja         Risto Tupamäki, Petäjävesi

Omistaja          Hanna ja Tommi Herttua, Orimattila

Kasvattaja        Heli ja Matti Säteri

Hoitaja              Tia Malinen"Ilman odotuksia lähdemme kilpailuun. Ensikertalaisesta on niin vaikea sanoa, miten se ottaa kolme lähtöä. Päätähtäin ei ole tässä vuodessa ja valmistelut ovat olleet sen mukaisia. Rauhallisia lenkkejä ajetaan ja alkuviikosta käymme Jokimaalla. Costello on astunut kaudella jo yli 100 tammaa. Se ei ole tuonut mitään negatiivista, mutta valmentaminen on rauhallisempaa. Olemme kesällä kilpailleet vähemmän, ettei hevonen rasitu. Hevonen on vahva ja yrittää aina kaikkensa. Ori ottaa kilpailemisen tosissaan. On vaikea arvioida, miten se ottaa kilpailun henkisesti totisuutensa takia." (Ville Herttua)

Elias Intomieli

Elias Intomieli Kuva Anu Lepp+ñnen Ravinettifi


Valmentaja      Hannu Hietanen, Laihia
Ohjastaja         Hannu Hietanen, Laihia

Omistaja           Team Elias, Oulu

Kasvattaja        Kainuun Ammattiopisto-Liikelaitos

Hoitaja               Sanna Ruokonen"Tosi iloisia oltiin, kun mukaan päästiin. Jos ori pysyisi rauhallisena ja keskittyy olennaiseen, odotukset ovat korkealla. Elias Intomieli jaksaa kyllä kaikki matkat. Laukkariski ei ole iso, mutta joskus tämä hermoilee kaikkea muuta. Silloin se ei keskity ja saatetaan jäädä muiden matkasta. Pidemmät matkat ovat tälle parhaimpia. Tämä on tosi vahva menijä. Nyt on tullut tiiviisti startteja. Siksi ajetaan kotona lähinnä verryttelylenkkejä. Sen lisäksi viimeistellään muutamilla kovemmilla vedoilla." (Hannu Hietanen)

Jokivarren Kunkku

Jokivarren Kunkku Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Antti Ojanperä, Pihtipudas
Ohjastaja         Jorma Kontio, Enköping

Omistaja           Arto Salmi ja Alpo Posti, Ylitornio

Kasvattaja        Seppo Kivimäki ja Pekka Oravisjärvi

Hoitaja               Jutta Ihalainen


"Jokivarren Kunkku on tuntunut normaalin hyvältä vedoissa. Verrattuna viime vuoteen, ollaan paremmilla mielin lähdössä kilpailuun. Pieniä kysymysmerkkejä toki on kevään loukkaantumisen takia. Startit kun ovat jääneet vähiin. Mutta sellainen kutina minulla on, että meillä on kaikki mukavasti nyt. Toki ei voi olla varma, onko juuri nyt Kunkun huippukunto löytynyt. Mikkelin jälkeen huollettiin, ei mitään isompaa, pientä fiksausta. Vielä hierotaan hevosta ennen Vermoa. Ori on kaikkiruokainen matkojen suhteen. Hyvänä ollessaan se menee kaikki matkat yhtä hyvin. Selkäjuoksua toivon päätösmatkalle." (Antti Ojanperä)

Köppinen


K+Âppinen Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Jyrki Korhonen, Siuntio
Ohjastaja        Ari Moilanen, Vihti

Omistaja           Jyrki ja Kati-Maija Korhonen, Siuntio

Kasvattaja        Jyrki ja Kati-Maija Korhonen

Hoitaja               Maija Korhonen"Todella hyvillä fiiliksillä lähdetään kotiradan Kuninkuusraveihin. Köppinen tuntuu pirun hyvältä tänä vuonna. Jos vertaa edellisiin kertoihin, ori tuntuu aika samalta kuin ennen Poria. Jos tulee hyvät juoksupaikat, Köppiseltä voi odottaa hyviä suorituksia. Kotikisoista ei ole ainakaan haittaa, päinvastoin. Puolen tunnin kotimatka helpottaa kokonaiskilpailun kannalta, että ei tarvitse matkustaa kauemmas." (Jyrki Korhonen)

Metkutus


Metkutus Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja     Juha-Matti Paavola, Kaustinen
Ohjastaja       Juha-Matti Paavola, Kaustinen

Omistaja           Juha-Matti Paavola ja Teija Lampela, Kaustinen ja Perho

Kasvattaja        Juha-Matti Paavola

Hoitaja               Silja-Maaria Järvelä"Metkutus on ollut 20 metriä parempi kuin viime vuonna. Ori on saanut olla tänä vuonna terveenä.  Se on tehnyt hyviä juoksuja koko kauden ja siksi lähdetään kivoin miettein Vermoon. Ei minua yllättäisi, jos ollaan juoksujen onnistuessa kärkipäässä. Siinä on muutama kovempi ori kuin Metkutus, mutta koskaan ei voi tietää tuloksia etukäteen. Ajettiin Härmä ja Pihtipudas kovina harjoituksina. Rauhallisia lenkkejä tehdään ennen Vermoa."(Juha-Matti Paavola)

Veeran Turo


Veeran Turo Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Matti Koskinen, Sastamala
Ohjastaja        Tuomo Ojanperä, Pori

Omistaja           Matti Koskinen, Sastamala

Kasvattaja        Heli Krapi

Hoitaja               Liina Koskinen


"Veeran Turo on paras, mitä minulla on koskaan ollut. Se on ostettu varsana samalta kylältä meille ja on todella tärkeä hevonen minulle. Mahtavilla fiiliksillä lähdetään Vermoon, kun viimeisellä hetkellä päästiin mukaan. Se oli Tampereella oikein hyvä. Ajattelin, että nyt on mahdollisuus 15-vuotiaalla päästä mukaan ensimmäisiin Kuninkuusraveihin. Ilman odotuksia lähdemme, mutta luulen että tämä jaksaa pidemmänkin matkan hyvin. Se ui ja tekee pientä lenkkiä ennen Vermoa. Hoitaja Liina (Koskinen) on hevoselle tärkeä. Hän huoltaa jalkoja ja hieroo Veeran Turoa. Näin pysyy terveys ja mieli hyvänä hevosella." (Matti Koskinen)

Vieskerin Valo


Vieskerin Valo Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Pertti Niveri, Kouvola
Ohjastaja        Pertti Niveri, Kouvola

Omistaja           Janita Bollström, Mikkeli

Kasvattaja        Janita Bollström

Hoitaja               Marianne Niveri"Olen tosi iloinen, että hevonen on palannut tasolleen. Se on mennyt mukavasti koko vuoden kovissa lähdöissä. Viime vuosi meni varjoissa. Siksi on hienoa päästä mukaan Vermoon. Ori sairasteli viime vuonna. Nyt se on saanut olla terveenä ja löytänyt puuttuvat sekunnit takaisin. Kärki on uskomattoman kova ja sinne meillä ei ole asiaa. Mutta jos ollaan sijoilla 5. - 8. olen erittäin tyytyväinen. Vermon viikolla kävelytetään ja ratsastetaan. En virittele yhtään hevosta, jotta avausmatkalla ei mene lataus yli. Sillä matkalla voi joko hävitä kaiken tai voittaa paljon kokonaiskilpailua ajatellen. Pitkä matka on tietenkin paras Vieskerin Valolle." (Pertti Niveri)

Vixen


Vixen Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Markus Porokka, Juuka
Ohjastaja        Markus Porokka, Juuka

Omistaja           Talli Pääpäivä, Juuka

Kasvattaja        Anna-Kaisa Tenhunen ja Juha-Matti Smolander

Hoitaja               Jenni Porokka"Olimme hyvin ilahtuneita, kun hevonen valittiin Vermoon. Kaikki on kunnossa Vixenillä. Meillä on hyvät odotukset Vermoon. Ei Vixen tietenkään mitalisijoilla ole. Mutta täysipainoista ja hyvää suoritusta odotan. Se on tosi vauhtikestävä ja vahva hevonen. Siksi luulen, että päätösmatkalla sen osakkeet ovat nousussa. Mitään emme muuta ennen Kuninkuusraveja, valmistaudumme samalla tavalla kuin muihinkin lähtöihin. Vixen on hieno reissumies. Sen koti on siellä, missä se on. Siksi on helppo yöpyä Vermon läheisyydessä." (Markus Porokka)

Välkyn Tuisku


V+ñlkyn Tuisku Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Antti Tupamäki, Petäjävesi
Ohjastaja        Antti Tupamäki, Petäjävesi

Omistaja           Yrjö Kettunen, Juuka

Kasvattaja        Yrjö Kettunen

Hoitaja               Rosa Kangas"Muuten ollaan positiivisin ajatuksin liikkeellä, mutta takarivi on miinus Välkyn Tuiskulle. Se olisi nopea lähtijä. Nyt ei päästä kahdella ensimmäisellä matkalla hyödyntämään vauhtia. Hevosen kunto on kuitenkin kohdillaan. Odottelen sitä puolenvälin paikkeille kokonaiskilpailussa. Kärki on niin kova, että sinne saakka ei ylletä. Mutta yksittäisellä matkalla Välkyn Tuisku  voi yllättää, jos juoksu onnistuu hyvin. Rauhallisesti valmistaudumme, se kävelee muutenkin enimmäkseen. Ensimmäinen kerta itsellenikin ajaa Kuninkuusraveissa. Suosikin paineita ei ole, mutta iso yleisö tuo lisäjännitystä minulle." (Antti Tupamäki)

Välähdys


V+ñl+ñhdys Kuva Anu Lepp+ñnen


Valmentaja      Ville Korjus, Kotka
Ohjastaja         Ville Korjus, Kotka

Omistaja          Samuli ja Ville Korjus, ja Teija Majander, Kotka

Kasvattaja        Arto Nieminen

Hoitaja              Hanna Korjus"Erinomaisin tuntemuksin lähdetään Vermoon. Sanoisin, että hevonen on vielä viime vuodesta parantanut. Odotukset ovat ihan kärkipäässä kokonaiskilpailussa. En silti suostu ottamaan suosikin paineita. Välähdyksellä ei ole mitään heikkouksia. Se on sen paras ominaisuus. Se on kokonaisvaltainen juoksija. Nopea, mutta myös vauhtikestävä. Kolmen viikon starttiväli tarkoittaa, että ajetaan vielä reippaampia lenkkejä ennen Vermoa. Mutta muuten ei tehdä viime hetken säätöjä. Koko vuosi ollaan valmistauduttu ja menty kohti Vermoa." (Ville Korjus)