Hyppää sisältöön

Vermo Areena kokeilee maaliskuussa ravien uutta rytmitystä

Maaliskuun keskiviikkoraveissa ajetaan aiempaa tiiviimmällä aikataululla. Kokeilujaksolla halutaan nopeuttaa joskus hidastempoiseksi kuvailtua ravitapahtumaa ja tuoda erämalliajattelua pelien sijoittelu ja Veikkauksen TotoTV-studiolähetys huomioiden. Perusideana on esittelyn ja lähdön välisen ajan lyhentäminen noin kolmeen minuuttiin ja viimeisen pidemmän verryttelyajan sijoittuminen lähdön 5 jälkeen.

Vermo Areena kokeilee maaliskuun keskiviikkoraveissa tapahtuman uutta rytmitystä. Kuva: Hippos/Ville Vuorinen

Muutoksilla lähtöjen välit lyhenevät ja ravitapahtuma pysyy paremmin aikataulussa. Kilpailijoiden valmistautuminen suoritukseen ei heikkene, mutta uusiin verryttelyaikoihin kannattaa tutustua huolella, Vermo Areenalta vinkataan.

Kaksi pidempää verryttelyaikaa lähtöjen 3 ja 5 jälkeen mahdollistavat myös ravipaikalla erilaisten väliaikaohjelmien, kuten tandem-ajelutuksen, järjestämisen ravien keskellä. Hevosten taustajoukkojen, ohjastajien, katsojien ja pelaajien palautetta kuunnellaan kokeilujakson aikana herkällä korvalla.

T-peleissä pelien sulkeutumisajat eivät muutu. Radalla ja kotikatsomoissa kannattaa silti olla valppaana viimeistään kunkin lähdön saapuessa esittelyyn. Kaviouran puolella valjakoiden odotteluaika lyhenee ja esim. kuumemmilla hevosilla lähtöön valmistautuminen helpottuu. Tätä monet ohjastajat ja valmentajat ovat toivoneet. Jos lähdössä ajetaan autolähtöharjoitus, on esittelyn jälkeen noin 4 minuuttia starttiin.

Lähtöjen sijoittelussa pyritään myös välttämään saman valmentajan hevosten päätyminen ravien kahteen viimeiseen lähtöön. Tätä toivoo myös valmennustallia pyörittävä ja uudistukselle varovaista vihreää valoa antava ohjastaja Emma Väre.

”Muuten voi olla haastavaa, jos on kaksi hevosta peräkkäisissä lähdöissä. Esittelyn ja startin välinen lyhyempi aika toimii kyllä hyvin”, Väre pohtii.

Uudistus vaatii valmentajalta suunnittelua hevosen valmistelemiseen, etenkin jos on useampi hevonen startissa, ja tarvittaessa myös valmiuden suorittaa oman hevosen verryttelyajo, jos hevosen ohjastaja voittaa juuri edeltävän lähdön. Lyhyemmilläkin lähtöjen välillä ehtii radalla käydä ajamassa halutessaan pari kierrosta. Lisäksi Vermossa on tallialueella oma verryttelylenkki, jossa hevosta voi verrytellä ennen tai jälkeen varsinaisen lämmitysajon.

Verryttelyaikauudistus jatkuu maaliskuun ajan keskiviikkoraveissa. Mahdollisesta jatkosta ja muutoksista päätetään saadun palautteen perusteella.

Aikataulutus, Vermo, keskiviikot 4.3.-25.3.2020:

1. lähtö klo 18.10
2. lähtö klo 18.29
3. lähtö klo 18.48
--- 
4. lähtö klo 19.15
5. lähtö klo 19.29
---
6. lähtö klo 19.55
7. lähtö klo 20.09
8. lähtö klo 20.23
9. lähtö klo 20.37

Lisätiedot:

Miika Lähdeniemi, Kilpailupäällikkö, Vermo Areena
p. 045-78816738
miika.lahdeniemi@vermo.fi